Şimdi Ara

SEAGATE 7200.11 Serisi HDD'lerdeki Sorunun DKU-5 Kablo İle Çözüm Rehberi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
19
Favori
61.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • merhaba arkadaslar belki konu eski ama yasadiklarim yeni oldugundan sizi biraz rahatsiz edecegim Hakkinizi helal edin. benim bir harddiskim var st1000dm003 7200.14 ve bu konudaki problemlere ortak (bios ta gorunmemesi vs.) Harddiskin hikayesi soyle ben bu harddiski bilgisayara taktigimda ne bios ne de win7 gormuyordu AHCI moda gecince biosta 140 gb lik unlocated volume gozuktu (disk 1tb). Isin donanim kismi ise harddiski bagladigimizda motor 1-2 sn ye donuyor kafa da tam olarak 2 kez gidip geliyor ve harddisk duruyor ne motor donuyor ne baska birsey acaba buradaki yontemlerle DKU-5 kablosuyla bu isi halledebilir miyiz simdiden ilginize tesekkur ederim cevabinizi sabirsizlikla bekleyecegim tekrar tesekkur ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seagate 7200.11 Firmware sorunundan bende muzdaribim sanırım açılışta bazen gözüküp gözükmemeye başlamıştı artık hiç göremıyorum LBA=0 MB yazıyor ve format atamıyor kullanamıyorum Firmware güncellemesi yapmam gerekıyor nasıl yapabilirim bu kablo ve şemadaki dizilimlerle yapsam olurmu? kabloyu yaptıkdan sonraki işlemler anlatılmamış veya koyulan resmı açamadım büyük halde okunmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CriticalWave

seagate 7200.11 Firmware sorunundan bende muzdaribim sanırım açılışta bazen gözüküp gözükmemeye başlamıştı artık hiç göremıyorum LBA=0 MB yazıyor ve format atamıyor kullanamıyorum Firmware güncellemesi yapmam gerekıyor nasıl yapabilirim bu kablo ve şemadaki dizilimlerle yapsam olurmu? kabloyu yaptıkdan sonraki işlemler anlatılmamış veya koyulan resmı açamadım büyük halde okunmuyor.

kablo ve seagate in discwizard progrmanı deneyin..

kablo türkiye nin her tarafına gönderilir.

referanslarıma bakabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

quote:

Orijinalden alıntı: CriticalWave

seagate 7200.11 Firmware sorunundan bende muzdaribim sanırım açılışta bazen gözüküp gözükmemeye başlamıştı artık hiç göremıyorum LBA=0 MB yazıyor ve format atamıyor kullanamıyorum Firmware güncellemesi yapmam gerekıyor nasıl yapabilirim bu kablo ve şemadaki dizilimlerle yapsam olurmu? kabloyu yaptıkdan sonraki işlemler anlatılmamış veya koyulan resmı açamadım büyük halde okunmuyor.

kablo ve seagate in discwizard progrmanı deneyin..

kablo türkiye nin her tarafına gönderilir.

referanslarıma bakabilirsiniz.

20 liraysa çok fazla kargo ilede düz 30 liraya denk gelıyor hocam

• kargo dahil 27 tl..

bunu ödemeyen 300$ verip yaptırıyor. kablo 10 tl.

işçilik+ tecrübe= 10 tl..

istersen kabloyu kendin bul ve uçlarını kendin yap...
    bir tam gün uğraştığımı hatırlıyorum..

yaparken uçöları değdiriseniz çip yanıyor.. temas etmemesi lazım biribirine.

kutuda yönerge var. şema da çizilmiş.

istersen ben kurtarırım.
    0505 403 35 80

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 7 Haziran 2017; 13:39:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

kargo dahil 27 tl..

bunu ödemeyen 300$ verip yaptırıyor. kablo 10 tl.

işçilik+ tecrübe= 10 tl..

istersen kabloyu kendin bul ve uçlarını kendin yap...
    bir tam gün uğraştığımı hatırlıyorum..

yaparken uçöları değdiriseniz çip yanıyor.. temas etmemesi lazım biribirine.

kutuda yönerge var. şema da çizilmiş.

istersen ben kurtarırım 100 tl ye..

kablo ucları hazır yapılmış olarak mı satıyorsun
  • evet.. şeması da var.. ayrıca yönerge de..

0505 403 35 80

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 7 Kasım 2013; 17:21:40 >

• burda her iki türlü sürücüsü de mevcut..

2003 ve 2006 sürümü.. hayırlı olsun. @U1H2
  • arkadaşlar paranızı dku 5 kablolara kaptırmayın.
    ben buyincoins ten serial to usb dönüştürücü aldım. kullanımı daha kolay. üstünde rx tx yazıları da var. hatırladığım kadarıyla 3 tl ye almıştım 3 tl de kargosu vardı. 2 haftaya elime ulaştı...

LED xxxxxxxx hatasını alanlar araştırsınlar. anakarttan bir yeri kısadevre yapıp kilidini açıcaksınız diskin. ayrıca anakartla disk arasına karton koyduğunuzdan emin olun

bızzz bızzz sesi gelenler boşuna denemesin, kafa plakanın üstüne yapışmıştır. bunu ancak veri kurtarma şirketleri düzeltebiliyor.
  • ugur23231 U kullanıcısına yanıt
    Link verirmisiniz ?
  • kardeş bende herşey hazır bu işte sata kablosunu hiç takmıyoruz değimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar,

bu işlemi daha once 3,5 seagate diskte denedim ve sonuc aldım.

şimdi elimde bir adet 2,5 inch wd 500gb disk var. bu disk için kablo baglantıları nasıl olmalı ?

bu diskte -disk baslatılamadı- bir g/ç aygıt hatası nedeniyle istek yurutulemedi - hatası alıyorum. cızır cızır ses sonrasında sanki motor dönmüyor.

bu durum için bu işlem uygulanır mı? 2,5 inch disk için rx tx nasıl olmalı?

desteginizi rica ederim.
  • shn_78 S kullanıcısına yanıt
    Kablonun wd disklerde etkisi yoktur.
    Görünüşe göre kafa arızası var hard diskinizin.
    ve 200-300 doların altına zor yaparlar.
  • Arkadaşlar bende seagate st31000333as model 1tb hdd mevcut. HDD motoru çalışıp çalışıp kendi kendine duruyordu. Hiçbir şekilde pc görmüyor. Win7 veya Win10 da xp kurmadan bu yöntemle kurtarabilir miyim? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fuzuli1 -- 27 Ekim 2017; 10:14:29 >
  • önce çalışıp sonra duruyorsa %99 kafa arızasıdır. Ve çok pahalıdır .kablo işe yaramaz...
    Ama gönderirseniz bir bakarım. En düşük fiyat 240 tl dir her ihtimalde de..
    kafa değişikliği 250 dolar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 27 Ekim 2017; 12:55:40 >
  • benim asıl merak ettiğim winxp dışında başka sistemlerde çalışıp çalışmadığıdır. Yani win7 de bu yöntemle kurtarılabilir mi? örneğin şu programla da olur mu? RealTerm: Serial/TCP Terminal
    hdd tam sorunu şu"HDD motoru dönmeye başlıyor daha sonra kafalar park ediyor sesi geliyor motor duruyor ve sonra tekrar dönmeye başlıyor ve aynı işlemi sonsuza kadar tekrar ediyor"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fuzuli1 -- 27 Ekim 2017; 16:30:52 >
  • Seagate 7200.11 serisi ile birlikte f3 firmware mimarisine geçmiştir. F3 firmware'li diskler için genel bir rehber kitap paylaşıyorum.

Ayrıca DKU-5 kablosu şart değildir. USB-TTL çevirici Dongle kartlar veya kablolar kullanılabilir.

DKU-5 kablo esasında eski Nokia telefonların PC bağlantısını yapmak için kullanılır. HDD'ya bağlamak için ucunu kesmek pin takmak gerekir.

https://www.robotistan.com/
    Prolific PL2303 USB-TTL Seri Dönüştürücü Kablo Satın Al | Robotistan.com
    https://www.robotistan.com/pl2303-usb-ttl-seri-donusturucu-kablo-prolific-rs232-ftdi-donustucu
    Kablo
    https://www.robotistan.com/
    Prolific PL2303 USB-TTL Seri Dönüştürücü Kartı Satın Al | Robotistan.com
    https://www.robotistan.com/pl2303-usb-ttl-seri-donusturucu-karti-prolific-rs232-ftdi-donustucu
    Dongle Kart (Bunu kullanıyorum. Üzerinde Tx Rx ışıkları var. Veri alışverişini izleyebilirsiniz.) İkincisisini bizat kullanıyorum, sorunsuz çalışıyor. Birincisinin içinde de ikini linkteki karttan var aslında. Bi fark olacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 7 Ekim 2019; 12:48:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Görseller uçmuş. Tekrar yükleyebilir misiniz?
  • Resimler kurbağa olmuş. imageshack sitesine yüklemenin sonuçlarından birisi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.