Şimdi Ara

SEAGATE 7200.11 Serisi HDD'lerdeki Sorunun DKU-5 Kablo İle Çözüm Rehberi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
19
Favori
61.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    motor dönmüyor ve herhangi bir ses gelmiyo diskten.Bilgisayarcıya götürdüm ve sorunun yüksek bir ihtimalle karttan kaynaklandığını söyledi.Böyle bir durumda anlattığınız bu yöntem işe yarar mı?
    Eğer yaramazsa bu kartı temin edebileceğim bir yer önerebilir misin?
  • Harddiskin üstündeki vidaları nasıl açabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: smogulkoc

xabc,
    motor dönmüyor ve herhangi bir ses gelmiyo diskten.Bilgisayarcıya götürdüm ve sorunun yüksek bir ihtimalle karttan kaynaklandığını söyledi.Böyle bir durumda anlattığınız bu yöntem işe yarar mı?
    Eğer yaramazsa bu kartı temin edebileceğim bir yer önerebilir misin?

dostum yukarıda benim yazdıklarıma da bir bak. sakın aynı seri bile olsa yeni hdd alıp kart değiştirerek deneme. bir faydası olmuyor. çünkü

'' seAgate DİSKİ KARTA KAYDEDİYOR!!!

Eğer bir çözüm yolu bulursan lütfen beni de bilgilendir..
  • Arkadaşlar bende de WD Raptor SATA2 10.000 RPM 150 gb disk durduk yere sorun verdi.çalışıyor duruyor bunu sürekli yapıyor .kafa vurmuyor sorun firmware den olabilirmi?
    karttaki lehimleri de yeniledik soğuk lehim ihtimaline karşı ama yinede çalışmadı.
    biosta diski görebiliyorum.

Bilgisi olan arkadaşlar yardımınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BecHo-minaTor

Arkadaşlar DKU-5 ve CA-42 kodlu kabloları belirtmişsiniz. Elimde Nokia N73me kablosu var, eski telefonum. Kablosu yanılmıyorsam CA-53, acaba bu kablo ile olur mu? Anladığım kadarıyla kablonun görevi comport olarak bağlamak, CA-53 ya da başka model kablo ile deneyen oldu mu?

o kablo işe yaramıyor arkadaşım dku-5 edinmelisin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: smogulkoc

iyi günler.
    konunun üzerinden uzun zaman geçmiş ancak bir sorum olacaktı.
    Benim "seagate barracuda 7200.11 1 tb" harddiskim var.Ancak geçen gün açmaya çalıştığımda açılmadı.PC ye bağlayıp açmaya çalıştım ancak yinede açılmadı.HDD dönmüyor hatta ses bile gelmiyor.HDD üstündeki kart kısmı arızalandı galiba.Aynı karttan aradım ancak bulamadım.Bu anlattığınız işlemleri yapsam içindeki verilere ulaşabilir miyim?
    İYİ ÇALIŞMALAR...

Anlatılan işlemler hdd motorunun çalışması, ancak bios ve işletim sisteminde diskin görülemediği zamanlarda işe yarıyor. Yerinizde olsam kaybedecek bir şeyim olmadığına göre denerdim.
  • Konuda anlatımda tecrübelerin paylaşımında emeği geçen bütün herkese milyonlarca kez teşekkür ederim artık bende verilerime ulaşabildim sizlerin sayesinde. Antalya'dan yardım isteyen arkadaşlara elimden geldiği kadar yardım edebilirim. Ayrıca Antalyada kablo bulmada sıkıntı yaşayanlar varsa Yüzüncü Yıl caddesi üzerinde Salih GSM adında telefon satışı yapan bir şirket mevcut gerekli olan DKU-5 data kablosunu buradan 10 TL ücret karşılığında satın alabilirsiniz.
    Saygılar...
  • Benimde seagate harici 1 TB harddiskim göçmüştü ve bu şekilde geri getirdim. DKU kabloyu forumdan bir arkadaştan almıştım , ona karşıda mahcup olmuştum..

İsteyen var ise kabloyu gönderebilirim. En azıdnan başka bir arkadaşa yardımcı olmuş olurum.
  • 2,2,,,,,22
    komutundan sonra "user partition format successul" yazısı gelmiyor..

"error1008 DETSEC
    0000500E
    Process Defect List Error" diyor. ne yapacağız acaba bilen var mı?
  • Arkadaslar bende aynı hataya dustum ve hard diskim gitti 2 hafta ugrastım ama sonunda kurtuldu bilgilerim.... kablo ihtiyacı olan birileri varsa seve seve yardımcı olurum....

not: kablo ve hyoertermenal deki buyuk kucuk karakterlere dikkat edin..
  • seagate harici markalarda bu sistem ise yariyormu acaba? hdd yere dustu ve birdaha gormuyor icindeki verileri kurtarmak icin ne yapabilirim?
  • Bu sabah pcyi açtım dosyaları taşıyordum sonra birden bire sistem reset attı ve Seagate ST31000528AS 1TB harddiskim çalışmamaya başladı.
    Harddiski çıkarttığımda sistem normal çalışıyor fakat taktığımda açılmıyordu. Başka kasada da denedim sonuç aynı :.

İçinde aile resimlerim falan var yaklaşık 10GB ya var ya yok sadece onları kurtarsam bana yetecek.
    Sizin bahsettiğiniz DKU 5 Kablo sadece kurtarmaya mı yetiyor yoksa harddiski tekrar kullanılabilir hale getirebiliyor mu?

Bana yardımcı olursanız sevinirim. Kabloyu alsam ben kendim evde yapabilirmiyim acaba yani kurtarabilirmiyim dosyaları.
    Cevap bekliyorum iyi günler dilerim (:
  • F3 1>N1 KOMUTUNDAN SONRA BU GELDİ YARDIM LÜTFEN

Init SMART Fail
    LED:000000CC FAddr:0024EE41
  • Kabloya ihtiyacı olan pm atabilir.
    Terminal bilgisi ile birlikte ve hazır başlıklı olarak kablo gönderilir.
    Kargo dahil 20 lira.Kapıda ödemeli 30 lira.
    Kablo 1. sınıf ürün olup garantilidir.
    Cep telefonu kablosu değildir.
    Cd içerisinde terminal bilgisi ve driver gönderilecektir.
    Resimler gönderilecek kabloya aittir.
    Kablo bütün işletim sistemlerinde(64 bit dahil) çalışmaktadır.

• arkadaşlar merhaba,
    ben kurma işlemini vs. yaptım. Fakat 2. aşamadaki F3 2> kısmına U yazdığımda hdd kesik kesik gıv gıv ediyor fakat hyperterminal tepki vermiyor. çok kereler denedim olmadı. neden kaynaklı olabilir bu? yardım ederseniz sevinirim...
  • 7200.12 st31000528as model diskim bozuldu.Kablo Gelince İnşallah verileri kurtarabilirim.

Benim kullandığım sistem diskiydi.Bilgisayarı kapatmadan önce diskte sorun var, yedekleme gerekiyor uyarısı cıktı.Bende önemsemedim ama zaten yedek alacak diskte yoktu.Bilgisayarı kapattım bir daha da açılmadı...
  • cyberguy'ın tarifi ile ve Buradaki kablo ile bende kurtardım.Çok Teşekkür ederim paylaşımlar için.

Bendeki disk st31000528AS idi N1 Komutunu girdikten sonra hata veriyordu ve sonsuz devam ediyordu.Bir kaç defa denedim ama olmadı.Bende N1 komutunu atlayıp devam ettim ve sorun olmadı diski kurtarabildim.
  • Arkadaşlar motoru çalışmayanlar pcbsi bozulanlar aynı hdd modelinin aynı part numberine ve aynı pcb koduna sahip pcb bulsunlar ve firmware çipini iyi bir cep telefonu tamiri yapan yerde eski karttan yenisine aktartsınlar.Firmware çipinin içinde firmware haricinde kalibrasyon datası diye bişey var bu her diskte farklı olan bişey ve diskteki bilgilerin nerden başladığı bilgisini falan içeriyor.O çipteki kalibrasyon datası doğru olmazsa sadece kafa vurdurur ve datanıza zarar verir.O çipi kaybederseniz datanızı profesyonel recovery hizmeti sunan şifketlerden başka hiçkimse kurtaramaz bu da size 6-7 hdd parasına patlar.Deneme yaptıkçada datanıza zarar verirsiniz.çip 24f 25f 25x...vs şeklinde başlayan kenarda 8 bacaklı bi çip.Ben 50 kuruşa lehimlettirdim şimdi yeni pcb eskinin firmware çipiyle çalışıyor.Bu bilgi burda bulunsun bu duruma düşüp bilgileri uçanlar var.Firmware çipini aktarmadan yeni pcbniz çalışmaz.

işte bu şekilde pcb değişimi yaptıktan sonra motor çalışır kafa çarpmaz ve bios tanımazsa o zaman dku-5 denersiniz.

• Merhaba Arkadaşlar seagate 7200.12 barracuda st3500418AS firmware cc46 500 gb lık bir diskmim var ne biosta ne windowsda gözükmüyor
    diski takınca bir müddet sonra elektriği kesiyor içinde önemli yedekler var yukarıda bahsedilen kablo ile bu diskin kurtulma imkanı varmı acaba
    ayrıca seagate sistesinde buna uygun firmware bulamadım neler yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim bu kabloyu temin edebilecegim ve nasıl bir yol izleyeceğim hakkında
  • 2 tane kurtarılmayı bekleyen seagate hd m var kabloyu bana uygun fiyata gönderecek olan varmı acaba ? varsa pm den iletişime geçerseniz sevinirim. İyi akşamlar
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.