Şimdi Ara

SEAGATE 7200.11 Serisi HDD'lerdeki Sorunun DKU-5 Kablo İle Çözüm Rehberi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
19
Favori
61.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlemleri sırasıyla yaparken U komutunu verince LED:000000CC FAddr:0025BF67 uyarısı çıkıyor. Defalarca denedim her seferinde bu noktada takılıyorum. Sorun ne sizce? Acil yardımınızı bekliyorum. Teşekkürler.
  • Konu eski, ancak sorunla karşılaşan arkadaşlar halen çıkabiliyor. Aynı sorunla dün bende karşılaştım.

Diskim hp w8600 kodlu workstation a takılı ST3500620AS 7200.11 500GB lık harddisk. Aniden biosda gözükmemeye başladı, ayrıca windowsun açılışını kat be kat yavaşlattı.

Öncelikle ilk sayfada yazılanları defalarca denememe rağmen sonuç alamadım. Yabancı forumları inceledim, sıralama bazen değişiklik gösterse de yapılanlar aşağı yukarı aynı şeyler. Yaptıklarımı anlatayım, çoğu şey tekrar gibi gözükecek ama sonuna kadar okursanız sizinde sorunlarınıza çare olabilir. Anlatılanlar sadece BIOS da gözükmeyen diskler için geçerlidir.

Ekran görüntüleri çeşitli forumlardan ve ilk sayfadan alıntıdır. Yardımlarından ve paylaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum.

- Konya yı fellik fellik aradım ve DKU-5 kablosunu yapıcı da buldum.
    - Praktikerden tornavida seti aldım ( hdd in yıldız vidasını sökmek için)

1- Bu kablonun sürücüsü 64bit uyumlu değil arkadaşlar. Hiç bir sitede XP64 yada win7x64 sürücüsü yok, var diye indirdiklerim çalışmadı. Mecburen işlemleri 32bit XP çalıştıran bir bilgisayarda yaptım. Sürücü olarak verdikleri CD nin içindekileri kullandım, çalışıyor.

2- Kablonun sürücülerini kurduktan sonra COMx ayarlarından mutlaka hız ayarını aşağıdaki gibi düzeltin.

SEAGATE 7200.11 Serisi HDD'lerdeki Sorunun DKU-5 Kablo İle Çözüm Rehberi

3- İlk sayfada kablolarla ilgili bilgiler verilmiş. Ben kısaca özet geçeceğim. Aldığım kablonun içinde 5 damar ince kablo çıktı. Renkler ilk sayfadaki renkler ile tutmuyor. Ancak @vtnsvr 'nin verdiği sıralama (http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=32922608 ) 13pin kablo için tutuyor. Ben ona göre yaptım. Bu iş için ölçü aleti kullanmadım, çünkü plastik kapak altında silikon vs yoktu, kabloları çekiştirerek öndeki pinlerden hangisinin hareket ettiğini buldum. 7-8-9 nolu pinler verilmiş ancak bende GND olması gereken pinde kablo yok. Sadece RX ve TX vardı. Bende bu ikisini kullandım. Sorunsuz çalıştı.

4- Eski bir kasadan anakart girişlerinde kullanılan jumperhead lere bağlı 2 kablo yu kestim, uçlarındaki plastiklerin içinden metal başları çıkardım ve hafifçe ezdim. Bunları dıştan bantladım. Dediğim gibi bende 2 kablo oldu, 3 değil...

5- Windows açık, kablonun usb ucu kasaya takılı ve ayarları yapılmış durumda. Harddiskin ilgili vidasını söküp araya kağıdımızı sıkıştırıyoruz. Pinleri takıyoruz ve kasadan gelen güç kablosunu bağlıyoruz, sata kablosunu bağlamayın. Diskin dönmemesi gerekli.

6- windows dan hyperterminali açıyoruz. alan kodu vs ıvır zıvır şeylerden sonra hız ayarını yapıyoruz ve ana ekrana geliyoruz. Büyük-küçük harfe dikkat....

7-

ctrl+z

F3T >

görmeniz gerekli, bunu gördüyseniz kablonuz ve bağlantılar çalışıyor.

8-

/2 (enter)

F3 2> görmeniz gerekli

9-

Z (enter)

Spin Down Complete
    Elapsed Time 0.147 msecs
    F3 2>

10- Bu aşamada elektrik kablosunu çıkartın 10-15 sn bekleyin, tekrar takın ve kağıdı yerinden çekin. Diskin dönmemesi gerekli. Çok defa bu dönme yüzünden işe baştan başladım çünkü hyper terminal kilitlendi. Eğer dönme de yoksa vidayı sakince yerine takın, sağa sola değdirmeyin.

11- Bu aşamada tekrar ctrl+z yapın

12-

F3 T> İmleç burada iken U enter yaptığımda direkt olarak LEDxxxxxxxx hatası alıyordum. belki 20 defa denedim ama kurtulamadım. Bunun yerine @filik2008 dediğini yaptım. Yani F3 T> konumunda /2 (enter)

13-

F3 2> burada U (enter)

Spin Up Complete
    Elapsed Time 7.093 secs

14-

/1 (enter)

N1 (enter)

/T (enter)

Son konumda imleç F3 T>

Burada elektrik kablosunu çıkartıp 10-15 sn sonra takmamız gerekli. Ancak ben bunu yaptığımda hyperterminal kilitleniyordu. 5-6 defa da bunu denedim olmadı. Bu yüzden bu kablo takıp çıkartma adımını atladım.

15- ctrl+z ile devam

16- F3 T> iken

i4,1,22 (enter)

17- ve dananın kuyruğunun koptuğu yer ;

m0,2,2,,,,,22 (enter) ikinci 2 ve 22 arasında 5 virgül var

Ben bu komutu verince hyper terminal kilitlenip kalıyordu. Epey bir zamanda bunu denedim olmadı. Hatta dün gece açık bıraktım bilgisayarı sabah halen aynı duruyordu.

Bundan sonrası bana özel arkadaşlar. Nerede hata yaptığımı anlamaya çalışırken dalgınlıkla hdd in sata kablosunu da takıp pc yi açtım. Bilgisayar doğal olarak bios post ekranında beklemeye başladı.

Ancak fark ettim ki BIOS da hdd gözüküyor ! Yaptığım işlemler tam olmasa da bios da gözükmeme sorununu düzeltmiş. Tabi windows u açtım ama disk yok, disk yönetiminde bile gözükmüyor. Madem BIOS da gözüküyor bende firmware güncelleyim dedim, HP nin sitesinden flash diskler için uygun bootable dosyayı indirdim ve firmware güncellememi yaptım. Büyük bir hevesle windowsun açılışını bekledim, ancak disk halen gözükmüyordu.

Sata ve elektrik kablosunu çıkardım, COM kablosunu tekrar bağladım vidayı söktüm kağıdı koydum, elektrik kablosunu tekrar takıp hyperterminali açtım. Bütün işlemleri ilk sayfaya uygun olarak tekrar ettim. Ancak fark ettim ki normal de hata verip kilitlenen yerlerde artık hata versede kilitlenmiyor ! Örneğin kağıdı çekip vida taktığımız adımda ctrl+z nin ardından U yapınca kilitlenmedi sadece hata verdi. /2 enter yapıp U enter la devam ettim. Gerekli yerde kabloyu takıp çıkardım ve son adımda başarılı biçimde bitti.

F3 T>m0,2,2,,,,,22 <<<
    Max Wr Retries = 00, Max Rd Retries = 00, Max ECC T-Level = 14, Max Certify Rewrite Retries = 00C8

User Partition Format 5% complete, Zone 00, Pass 00, LBA 00004339, ErrCode 00000080, Elapsed Time 0 mins 05 secs
    User Partition Format Successful - Elapsed Time 0 mins 05 secs

F3 T>

Yani diski biosda gözükür hale getirip firmware update yaptım. Ardından yeni firmware ile disk içine ulaşılabilir hale getirdim. Zaten son komut o işe yarıyor.

Biraz karışık gibi gözükebilir ama değil....

Yardımseverliklerinden dolayı bahsi geçen-geçmeyen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum...

• Benim diskimi kurtacak vart ise mesaj yazsın lütfen. Ücretini vereceğim.
  • Çözüm bu
    http://forum.donanimhaber.com/m_47760149/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47760149

Sarı kablo RX
    Beyaz kablo TX
    Yeşil Kablo Ground (Toprak)

U komutundan sonra 100 lerce bu komut geldi. ne yapcaz şimi..

LED:000000CC FAddr:0024E4A3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 18 Haziran 2011; 13:47:18 >
  • quote:

ASCII Diag mode

F3 T>

ASCII Diag mode

F3 T>/2

F3 2>U

HighPowerMode
    ExecuteSpinRequest

DiagError 00006008
    Spin Error
    Elapsed Time 5.393 secs
    R/W Status 2 R/W Error 84150180
    F3 2>/1

F3 1>N1

Failed to load overlay 00000004
    LED:000000CC FAddr:00289581

Böyle gidiyor sonsuza kadar.. Bu ne demek şimdi bilen var mı?

• mesajım bulunsun
  • eline saglık cok güzel anlatmışin
  • 7200.12 lerde de aynı sorun var mı? hiç rastlayan oldu mu?
  • merabalar bnde 500 luk segeate hdd var aynı sorun var içerisinde pek bi bilgi kalmadı ama hdd öldü yeniden canlandırmak için denebilecek bir yöntemmi bu ? , ayrıca neden özel kablo alınıyor bu işlem için içerisinde 3 tel olan usb kablolarla bu işlem gerçekleşmezmi ?

bu konuda pek bir bilgim yok, aydılatırsanız sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: scaner123

merabalar bnde 500 luk segeate hdd var aynı sorun var içerisinde pek bi bilgi kalmadı ama hdd öldü yeniden canlandırmak için denebilecek bir yöntemmi bu ? , ayrıca neden özel kablo alınıyor bu işlem için içerisinde 3 tel olan usb kablolarla bu işlem gerçekleşmezmi ?

bu konuda pek bir bilgim yok, aydılatırsanız sevinirim..

düz usb kablosu olmaz. çünkü nokianın kablosu seri port görevi görüyor. hddyi düzeltmek için seri porttan bağlamak gerkiyor. bu yöntem sadece belli bir arızada işe yarıyor. o da durduk yere biosun, hdd normal bir şekilde çalıştığı halde hddyi görmemesi.
  • teşekkürler bilgilendirme için..
  • bende 1 ay dan son ra 1 tb lık hdd me kavustum. bilgilendirme için saol.. ufak tefek eksiklikler veya şöyle söyleyelim anlatım farklılıkları var. ama internette biraz arastırırsanız, ufak eklemelerle işşş çözülüyor. ama asıl mevzu, dogru kablo, dogru rx-tx-gnd de bitiyor. sonrası deneme yanılma.. çok şükür, bilgilerimi kurtardım. ve seagate hdd mı emekliye ayırdım. çalışıyormu? evet. ama bidaha ne ona bişey yüklerim ne de seagate ürünü alırım.
  • bende sorunlu hdd mı garantiye yolladım, ama kesinlikle bir dana ne segeate ürün alırım, nede aldırırım sabit bundan sonra WD :))
  • bundan sonra hd yi başka bir pc ye taktım. active file recovery isimli programla belgeleri geri getirdim. tavsiye ederim.. biraz uzun sürdü (7 saat) ama oldu..
  • Yahu şu kablonun cd içeriğini birisi herhangi bir yere upload edebilir mi driver ını. 1 yıl önce kurtardığım disk tekrar aynı sorunu çıkardı ve kablo yanımda cd si yok. web de bulduğum driverlar ise hep problemli çıktı.
  • quote:

Yahu şu kablonun cd içeriğini birisi herhangi bir yere upload edebilir mi driver ını. 1 yıl önce kurtardığım disk tekrar aynı sorunu çıkardı ve kablo yanımda cd si yok. web de bulduğum driverlar ise hep problemli çıktı.

win xp de çalışır sürücü.. win7 veya vista kulanıyorsan olmayabilir..

istiyorsan upload ederim..

isteyene gönderirim. 20 tl. dir.. şu ana kadar 11 adet satılmıştır. 1 kişi hariç hepsi kurtarmıştır. O 1 kişinin disk kafasında sorun olduğu için olmamıştır..

http://forum.donanimhaber.com/m_50971204/mpage_1/f_/key_//tm.htm#50971204

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 23 Temmuz 2011; 0:16:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

quote:

Yahu şu kablonun cd içeriğini birisi herhangi bir yere upload edebilir mi driver ını. 1 yıl önce kurtardığım disk tekrar aynı sorunu çıkardı ve kablo yanımda cd si yok. web de bulduğum driverlar ise hep problemli çıktı.

win xp de çalışır sürücü.. win7 veya vista kulanıyorsan olmayabilir..

istiyorsan upload ederim..

isteyene gönderirim. 20 tl. dir.. şu ana kadar 11 adet satılmıştır. 1 kişi hariç hepsi kurtarmıştır. O 1 kişinin disk kafasında sorun olduğu için olmamıştır..

http://forum.donanimhaber.com/m_50971204/mpage_1/f_/key_//tm.htm#50971204

winxp kurup hallettim problemi birkaç gün önce.

bu arada kablo elimde mevcut hacı da 20 tl satıyorsun fazla değil mi Bulunmuyor mu artık neden 20 tl? Ben 5 liraya aldım ve sıhhıyede necatibey caddesinde halen 10 liraya satıyorlar.

• ben uçlarını lehimliyorum. yani kablo hazır halde. renklerine ayrılmış ve neyin ne olduğu belli.nereye hangi sıra ile takacağın belli.üzerine yazılı.
    saatlerce uğraşmıyorsun. kısa devre mi kablo biribirine mi değdi problemi yok.uğraşmıyorsun.test edilmiş halde satıyorum. kargo da dahil..(sırf kargoya 11 tl fiyat isteniyor).

kablo her tarafta bulunmuyor artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 23 Temmuz 2011; 19:20:28 >
  • Bu millet seagate den ne çekti böyle. Bu konu başlığı hala revaçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scaner123

bende sorunlu hdd mı garantiye yolladım, ama kesinlikle bir dana ne segeate ürün alırım, nede aldırırım sabit bundan sonra WD :))

Sakın ha WD almayın. ithalatçı firması Arena bilgisayarın rezalet bir teknik servisi var. Üzerinde en ufak bir çizik görseler ürünü hemen garanti dışı bırakıyorlar. Ne kuldan korkuyorlar, ne Allah'tan.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.