Şimdi Ara

SEAGATE 7200.11 Serisi HDD'lerdeki Sorunun DKU-5 Kablo İle Çözüm Rehberi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
19
Favori
61.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Keşke size daha önce tavsiye ettiğimgibi DKU-53 kabloyu alsaydınız. Çünkü onda 5 değil 3 kablo çıkıyor. Böylece rx ve tx leri bulmak daha kolay oluyor.
  • arkadaslar gercekten cok cok onemlı verılerım soz konusu su kablo elınde olan varsa sadece 1 gunlugune allah rızası ıcın versın bana gerekırse parasınıda verırım ama mutlaka yarın almam gerekıyo maslaktayım besıktastan elden alabılırım ogleden sonra
  • birde arkadaslar nokıanın su dku 5 kablosu bu verı kurtarma işi için kullanılabılır mı?ne olur acıl bı cvp verın ona gore alıcam kabloyu

SEAGATE 7200.11 Serisi HDD'lerdeki Sorunun DKU-5 Kablo İle Çözüm Rehberi
  • DKU-5 ile başlamışlar zaten bu konunun anlatımına. Ancak Sonraları DKU-53 DKU-42 gibi kabllar da işin içine girmiş.
    DKU-53, içinden 3 tane kablo çıktığı için, kabloların tesbiti bakımından daha kolay, daha rahat bir kullanım sunuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakgoz79

birde arkadaslar nokıanın su dku 5 kablosu bu verı kurtarma işi için kullanılabılır mı?ne olur acıl bı cvp verın ona gore alıcam kabloyu

SEAGATE 7200.11 Serisi HDD'lerdeki Sorunun DKU-5 Kablo İle Çözüm Rehberi

ben bu kablo ile yaptım alabilirsin arkadaşım kablo uçlarını bulamazsan yardımcı olmaya çalışırım
  • bu DKU kablonun ucuna takılması gereken jumper header ları hıcbıyerde bulamadım kadıkoyde bıle sordurdum acaba bunun ozel bı adı falan mı var? valla elınde fazladan 3 tane olan bır arkadas verırse cok makbule gecer acıl onemlı verılerımı kurtarmam lazım dostlar
  • kablo header lari için sana ufak bir tavsiye. eski bir kasan war ise yada yada kasanda kullanmadığın bios a bağlanan düğme ses girişleri var kes onları al :D
  • arkadaslar sonunda bır dostum sayesınde sorunu çözdüm eger aynı sorunla boğuşan varsa bu kurtarma operasyonu ıcın aldıgım 2 adet dku-5 kablo ve 1 adet rs 232 devreyı ıhtıyacım kalmadıgı ıcın 20 tl ye verıcem ıhtıyacı olan pm atsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakgoz79

arkadaslar sonunda bır dostum sayesınde sorunu çözdüm eger aynı sorunla boğuşan varsa bu kurtarma operasyonu ıcın aldıgım 2 adet dku-5 kablo ve 1 adet rs 232 devreyı ıhtıyacım kalmadıgı ıcın 20 tl ye verıcem ıhtıyacı olan pm atsın

RS 232 şart mı? ne işe yarıyor?
  • Merhaba Arkadaşlar,

Bende sorunu çözdüm ve sorunu çözerken karşılaştığım sorunlarla ve ince ayrıntılarla ilgili bilgi vermek istiyorum.

500 gb 7200.11 lik seagate disk için uğraştım. Aldığım Dku5 kablodan sarı-kırmızı-yesil-beyaz-turuncu-mavi renkte kablolar cçıktı önemli olan renkler değil tabiki.

Renklerin gittiği uçlara dikkat edin. Ben sadece iki renk kullandım. Bunlar 5. pine yani RX e giden uç olan Beyaz ve 6. pine yani TX e giden Yeşil renkti. Diskin devre kısmı yukarıya

bakarken en sağa Beyaz rengi onun soluna da Yeşil rengi bağlıyorsunuz. Bağlantı işlemi bu kadar.

Şimdi sıra makineye bağlantı kurmada..

Xp de çalışanlar için donatıların için varmış galiba ben windows7 de bulamadığım için şu linkteki (http://hyperterminal-private-edition.findmysoft.com/) siteden programı indirip kod

editörünü çalıştırdım.

Hyperterminal programına geçmeden önce kablonun driver ını kurmalısınız tabi. Daha sonra diske direkt akım gitmemesi için gerekli yere kağıdı sıkıştırdıktan sonra güç kablosunu da

bağlayın. (evet özellikle buraya dikkat ilk denemelerimde böyle yapmamıştım malum hatayı verdi.) daha sonra usb yi makineye takın ve hyperterminal programını çalıştırın ve

ayarlarını yapın.

Burdan sonrasını şu alıntıdan takip ettim gerçekten çok iyi anlatmış arkadaş..

--
    Hyperterminal için ayarları yapın USB'nin bulduğu com port u seçin bendeki Com11 ve bu port için ayarlar :

Bits per second : 38400
    Data bits : 8
    Parity : N
    Stop bits : 1
    Row control : N

Bu noktadan sonra kablo bağlantıları doğru ise Ctrl + Z tuşuna basınca ekrana

F3 T> (bu ekran gelmişse kablo bağlantıları doğru demektir.)

yazmalı sırası ile yazılacaklar: (Not ekrana verilecek komutlarda küçük harf ve büyük har önemlidir)

F3 T>/2
    F3 2>Z

Eğer sıkıntı yoksa ekrana şu mesaj çıkacaktır.

Spin Down Complete
    Elapsed Time 0.140 msecs

Eğer Z komutundan sonra

LED:000000CC FAddr:0025DDD9 benzeri mesajlar gelirse HDD dinleyin ve motorun durmasını bekleyin. Motor durduktan sonra Ctrl + Z tuşuna başarak işlemi tekrarlayın bu sefer Spin Down Complete yazısı gelecektir.

Şimdi diski çok hareket ettirmeden kartonu çekerek (Bu arada bütün kablolar bağlı USB + Güç kablosu) özellikle pinlerin bulunduğu bölgedeki vidanın sıkılı olduğunu kontrol ederek vidaları sıkıştırın.

Hazırsanız U tuşuna basarak motorun yeniden çalışmasını sağlayın

F3 2>U

Biraz bekledikten sonra şu mesaj gelmeli

Spin Up Complete
    Elapsed Time 8.363 secs

Eğer aşağıdaki gibi bir mesaj alıyorsanız haberleşmede problem vardır. Kart diskin pinlerine doğru şekilde değmiyordur. İşlemlere baştan başlayarak doğruluklarını kontrol edin

DiagError 00006008
    Spin Error
    Elapsed Time 39.083 secs
    R/W Status 2 R/W Error 84150180

Spin Up işlemi sonrasında motor dönmeye devam edecektir.

Yeni komut /1

F3 2>/1

Sonraki N1

F3 1>N1

Ve /T

F3 1>/T

Şimdi USB bağlı iken diskin elektriğini kesin (Diskin power kablosunu çıkarmak yeterli olacaktır) 10-15 sn bekleyin. Enerjiyi yeniden verin disk motoru çalışacaktır.

Ekrana komut giremiyorsanız Ctrl + Z tuşuna basarak komut almasını sağlayın ve şu komutu girin i4,1,22 (büyük/küçük harflere dikkat)

F3 T>i4,1,22

Şimdi can alıcı komutta sıra m0,2,2,,,,,22 (evet 5 tane virgül var)

F3 T>m0,2,2,,,,,22

Bu noktadan sonta işlem biraz uzun sürebilir. Endişelenmeyin bir fincan çay alın ve rahatlayın. Ekrana bir süre sonra şöyle bir mesaj gelmeli. Bizim için önemli olan mesaj "User Partition Format Successful " kısmı bu işlem ile disk erişimi yeniden yapılandırılmış olacaktır.

Max Wr Retries = 00, Max Rd Retries = 00, Max ECC T-Level = 14, Max Certify Rewrite Retries = 00C8

User Partition Format 3% complete, Zone 00, Pass 00, LBA 00004AA5, ErrCode 000
    00080, Elapsed Time 0 mins 30 secs
    User Partition Format Successful - Elapsed Time 0 mins 30 secs
    Zone re-format was skipped.

Bu noktadan sonra herşeyi kapatıp diski normal şekilde bağladığınızda sorunsuz bir şekilde erişim sağlayabileceksiniz.

Tabii ki yinede önemli bilgilerinizi başka bir medyaya kopyalayaıp yedekte tutmakta fayda var.
    --

Evet arkadaşlar işlem bu kadar. İşlemleri yaparken acele etmeyin motorun tekrardan dönmeye başlaması biraz geç olabiliyor telaşlanmayın.

Ben belirttiğim disk ve kablo için bu işlemleri yaptım ve diske tamamıyla ulaştım.

Bu konuyu başlatandan, başlatıp açıklama yapandan, sorununu anlatandan, sorunla karşılaşıp soru sorandan, sorusuna cevap yazandan, cevabı deneyip sonuçlarını açıklayandan

velhasıl emeği geçen herkesten ALLAH razı olsun.. :)

Sorunu olan arkadaşlara bende yardımcı olmak isterim..

Herkese iyi çalışmalar..

• DKU-5
    Yapılmış kabloyu kargo dahil 25 tl ye gönderirim her tarafa.
    Elden 20 tl den veririm. Nasıl yapıldığını da anlatırım.

http://forum.donanimhaber.com/m_47760149/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47760149

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 28 Haziran 2011; 19:38:25 >
  • @shn_78'den binlerce kez Allah razı olsun... Kendisinden rica ettim, hiç bir ücret talep etmeden 1 yıldır kenarda yatan harddiskimi hayata döndürdü. Gerçekten geçmişte kaybedilen bazı şeyleri yeniden bulmak paha biçilemez..

Tekrardan Allah razı olsun @shn_78'den, çok teşekkürler...
  • Herkese Selamlar,

Geçen hafta Seagate Freeagent Xtreme Harici diskimin içinde bulunan ST31000333AS model 7200.11 1TB diskim arızalandı, diskin kutusunu kırarak usb ve çeşitli yöntemlerle çalıştırmaya çalıştım ama işe yaramadı. Tamir edebilecek arkadaşlarımız varsa ücret karşılığı (emek verecekler çünkü karşılığını almaları lazım) yaptırmak istiyorum. İçinde oldukça önemsiz bilgilerde olsa benim için önemli. Yardımcı olacak arkadaşımıza istediği ücreti artı diski hediye edeceğim. İlgilenebilecek bir arkadaşımız varsa PM gönderirlerse çok sevinirim. Teşekkürler.

Saygılarımla,
  • mikail13 arkadaşımızdan uçları yapılmış, DKU-5 kablo aldım. Öncelikle şunu söylemek isterim ki, çok cüzi bir fiyata verdi, kar amacından ziyade hayır işi için yapılmış gibi. Bu yüzden kendisine Allah razı olsun diyorum.

Hdd işlemini kurtarma işlemini yaptım. Başarılı oldu.

Ancak bir husus var. Forumdaki her şeyi adım adım takip edip HDD kurtuldu, böyle mi oldu malesef hayır

Aldığım kablo, ile harddisk arasındaki haberleşmeyi sağlayana kadar çıldırdım. Hyper terminal de ne yaparsam yapayım F3 T> mesajını görmekte bayağı zorlandım. Önce onun uyardığı gülen adam çıktı. Kablo uçlarını bantla kapattım sonra uğraş uğraş , bağlantıyı sağladım. Fakat 2-3 komuttan sonra gene düştü. Tekrar dene dene çıldırtacak düzeye geldi.

Teorikte 20 dakikada yapılacak bir iş için 2 saat uğraştım. Yok şu pin mi temas etmedi, yok şu kısa devre mi yaptı dene yanıl.

Ama sonunda hdd kurtuldu.

Mikail13 arkadaşımıza gene de teşekkür ederim. Çünkü benim kendi imkanlarımla jumperhead ile uğraşma şansım zordu.
    Sözkonusu kabloyu kendim imal etmeye kalksaydım 5 saatimi yerdi . Elektronikçi elektronikçi gez, jumperhead bul!.
    hem aynı parayı harcayacaksın. Arkadaşımız 13 tl gibi çok uygun fiyatla kabloyu verdi.

• Bu yöntemle çok disk kurtardım fakat elimdeki Seagate 1.5TB ST31500341AS 7200.11 beceremedim.Terminal penceresinde bazen hiçbirşey çıkmıyor bazende küçük rakamla 3 yazıyor.Harddisk durup dururken gitmiş ve 7200.11 lerdeki standart sorun olmasına rağmen birşey yapamadım.Aynı hatayla karşılaşan oldumu acaba ? ? ?
  • Arkadaşlar ben her yolu denedim olmuyor.
    Elinde Seagate 7200.11 500GB. ST3500820AS SD81 diski olan var mı?
  • bu sorun seagate harici hddlerde oluyo mu ve bu sorun tam olarak ne acaba
  • Evet oluyor, çünkü haricilerde de aynıları kullanılıyormuş.
  • seagate 1.5tb ST31500341AS almayı dunuyordum bu konu geldi onume ne yapsam acaba?? firmware ile sorunlar cozuldu denmişti baska bi marka mı alsam ne dersiniz?
  • Bence almanda bir sorun yok, bende eski firmware ile sorun çıktı, sorunu düzeltip yeni SD1A firmware'ini yükledikten sonra henüz bir sorun yaşamadım. Ayrıca senin alacağın büyük ihtimal yeni firmware'lidir. Değilse bile aldığın gibi yeni firmware'i yükleyip tehlikeyi ortadan kaldırabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.