Şimdi Ara

SEAGATE 7200.11 Serisi HDD'lerdeki Sorunun DKU-5 Kablo İle Çözüm Rehberi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
19
Favori
61.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yakın bir abimin diski için uğraşıyorum şimdi.

Yalnız windows 7 de birçok kez denememe rağmen sürekli farklı hatalar aldım.

Şimdi başka bir diske XP kurarak kendi verilerimi kurtardığım gibi kurtarmayı deneyeceğim.

Ben aslında Windows 7 üzerine WM Ware ile XP pro kurarak sorunu çözmüştüm.

Ancak şu sıra nedense bilgisayarım hata üzerine hata veriyor Wm Ware ile.

Sonuçları buraya yazarım.

Ve inşallah mutlu haberi veririm.

Herkese kolay gelsin.
  • bu işlemi yaptık hardiski kurtardık bu bilgileri paylaşan arkadaşlara teşekkür ederiz
  • Bu DKU-5 kablosunun sürücüsünü nerden bulabiliriz...
    Elinde olan varsa upload edebilir mi?
  • kablonunun surucusu bu işlemde gerekmiyor

Başka amaç için istiyorsan bilmiyorum
  • BEyler benim hyperterminalde bağlı diyor ama genede yazdığım kodlar çıkmıyor neden olabilir gx,rx ve gnd belli hepsini de doğru yere taktım sorun galiba port settingsde port settings için hem aygıt yöneticisnde ilgili porta hem hyperterminalde nereye ne yazcağımıız söylermisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çöl Tilkisi -- 5 Mart 2010; 16:30:21 >
  • Kablo sürücüsünü yüklemezseniz Portlar altında kabloya ait COM Portu göremezsiniz (Ör com 11). ca-42 için sürücü var elimde ama DKU kullanmadım onun için yok. Çöl Tilkisi için= eğer Ctrl + Z ile ekrana birşey gelmiyor ve Hyperterminal bağlantılarınız doğru ise kablo uçları %100 yanlıştır. Kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyberguy -- 15 Mart 2010; 17:51:24 >
  • arkadaşlar

F3 T>/2

F3 2>Z

Spin Down Complete
    Elapsed Time 0.132 msecs
    F3 2>U

DiagError 00006008
    Spin Error
    Elapsed Time 8.616 secs
    R/W Status 2 R/W Error 84150180

bu hatayı alıyorum cyberguy arkadaşın bana yolladığı notta vidalar tam sıkılmadığı zaman olur yazmış ama vidaları da tam sıkıyorum yardımlarınızı bekliyorum.

[simage][/simage]

SEAGATE 7200.11 Serisi HDD'lerdeki Sorunun DKU-5 Kablo İle Çözüm Rehberi
  • Upp?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi

Upp?

Çöltilkisi ne yaptın. Sorun halen devam mı? Ulaşabildin mi hdd'in içine, nerede takıldın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertop

quote:

Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi

Upp?

Çöltilkisi ne yaptın. Sorun halen devam mı? Ulaşabildin mi hdd'in içine, nerede takıldın?

benim yapmaya çalıştığım 2 mesaj üstteki hata çöltilkisinin diski.

selamlar
  • buradan bilgileri paylaşan herkese teşekkürler sayenizde 500gb lık hdd yi içindekilerle kurtardım firmware güncellemesinide yaptım.
    artık sorun çıkarmaz herhalde

Jack_the_Ripper
    bendeki dku-5 driver burdan
  • Benimde Seagate 7200.11 ST3500820AS 500GB diskim var geçen hafta bilgisayar görmemeye başladı.
    Sayfada yazanları deniyorum fakat olmuyor. CA-53 kablo kullanıyorum. Diski kabloya bağladığımda USB olarak "Bilinmeyen Aygıt" olarak tanıyor. Ne yapmam gerekiyor. Bilen var mı?
  • slmlar tüm forum arkadaşlarım

bu kablonun kullanılan renklerdeki kablolar örneğin sarı kablo usb uctaki hangi uca denk geliyor bunun bir açıklaması olsa herhangi bir usb kablo mesela mouse kablosunu deneme şansımız yokmu. bu uölardan standart oarlak direk olarak cıkmıyormu. bu kabloyu ne özel kılıyorda bizi bunu kullanmak zorundayız.
  • bu kabloyu özel kılan ne. direncimi farklı. kablolar usb den cıkmadan farklı bi birleşmemi söz konusu. ucların nerelerden geldigini mesela sarı ucun usb de kacıncı ve hangi taraftan geldigini bilsek mousenin kablosunu söküüp avometreyle ölçüp o kabloyuda kuullanamzmıyız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kankayolcu

Benimde Seagate 7200.11 ST3500820AS 500GB diskim var geçen hafta bilgisayar görmemeye başladı.
    Sayfada yazanları deniyorum fakat olmuyor. CA-53 kablo kullanıyorum. Diski kabloya bağladığımda USB olarak "Bilinmeyen Aygıt" olarak tanıyor. Ne yapmam gerekiyor. Bilen var mı?

kablanun driverını bulup kurman lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssahin912

bu kabloyu özel kılan ne. direncimi farklı. kablolar usb den cıkmadan farklı bi birleşmemi söz konusu. ucların nerelerden geldigini mesela sarı ucun usb de kacıncı ve hangi taraftan geldigini bilsek mousenin kablosunu söküüp avometreyle ölçüp o kabloyuda kuullanamzmıyız.

hayır o şekilde yapamazsın kabloyu özel kılan içinde entegreli bir devre söz konusu sadece kobluyu bulman değil aynı zamanda driver kurman gerekli
  • DKU-5 kablo buldum. bu kablo ile diske bağlanıyor fakat ctrl+z yaptığımda komut satırı gelmiyor. diskin güç girişini taktığımda LED:000000CC FAddr:0024A051 hatası veriyor. Ne anlama geldiğini bilen varmı?
  • @kankayolcu
    bağlantılar yanlış kontrol edip tekrar deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horex -- 2 Mayıs 2010; 10:25:10 >
  • Bu kablo ile firmware güncellemesi yapma işini bulan arkadaşı Seagate işe almalı bence. (Eğer bu fikir gerçekten ona ait se...)
  • Arkadaşlar merhaba

Resimdeki DKU-5 kablosunun aynısını aldım model vs hepsi aynı... Kabloyu soyunca 6 çıkması gerekirken 5 ince kablo çıktı ilk mesajdaki gibi aynı renklerle bağlanmaya çalıştım CTRL Z yapınca hiçbirşey çıkmıyor.

Şimdi ben HDD de kart ile motorun arasına kartonumsu birşeyler yerleştirdim HDD ye güç verdim ve hyper terminal açıkken tek tek kablo denemesi yapsam bir sorun olur mu? Her kablo ucunu CTRL Z ye basarak denesem doğru kabloları bulunca bağlantı sağlanır mı? Beni bu konuda aydınlatabilecek arkadaşlara şimdiden tşkler. İnan edin çok zor durumdayım.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.