Şimdi Ara

SEAGATE 7200.11 Serisi HDD'lerdeki Sorunun DKU-5 Kablo İle Çözüm Rehberi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
19
Favori
61.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

@filik2008 arkadaşın dediği gibi U yazmadan Önce /2 yazıp Enter'a Basıyoruz ve F3 2> konumuna getiriyoruz.

bunu yaptım ve hdd yi gördüm.

FAKAT 30 dakika sonra hdd baya zorlandı ve tekrar açıp kapatınca pc 'yi görünmez oldu hdd. (Ancak birkaç dökümanı aldım içinden)

Yarine tekrar deniyeceğim aynı işlemleri..

Tekrar olunca direk firmware güncellemesi mi yapayım ?
  • DKU-5 Kablo arayanlar için İstanbul içi elden teslim 5TL ye verebilirim,
    resimlerini koyduğunuz kutusu ve kablo üzerindeki yazılar bendekinin aynısı,
    telefon için almıştım.

Link;
    http://forum.donanimhaber.com/m_24462427/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 25 Nisan 2009; 14:48:38 >
  • başıma gelmeyen kalmadı... ne çile çektim hd dekileri almak için..anlat anlat bitmez...

k.maraş'tan yardım isteyen varsa özel mesaj atsın..
  • Arkadaşım keyifle okudum uygulamanızı. Çok güzel yaa. Muhtemelen yabancı donanım sitelerinden görmüşsünüzdür ama deneyip başarmıssınız ya tebrik ediyorum.
  • çook eskiden kullandığım ve birgün lazım olur diye atmadığım siemens c55 data kablosuyla 500gb ST350032AS hdd mi BSY durumundan kurtarıp kullanılır hale getirmeyi başardım. bilgilerini paylaşan herkese teşekkürler.
  • Evet yabancı bir sitede gördüm ama ben kendim uygulayıp türkçe olarak hazırladım. ayrıca ahmedov arkadaşında açmış olduğu başlık yardımcı oldu. Onuda unutmamak lazım...

quote:

Orjinalden alıntı: elmasuyum

Arkadaşım keyifle okudum uygulamanızı. Çok güzel yaa. Muhtemelen yabancı donanım sitelerinden görmüşsünüzdür ama deneyip başarmıssınız ya tebrik ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hdblack35 -- 27 Nisan 2009; 15:46:30 >
  • Sevgili arkadaşlar, özellikle hdblack35,
    öncelikle bu bölüm için çok teşekkürler.
    şu an 10 gün önce kaybettiğim ve içerisinde maddi manevi çok değerli olan verilerimin bulunduğu 750 GB seagate st3750330as harddiskimi kurtarma ihtimalinden dolayı ellerim titriyo :(

benim harddiskimi windows vista> bilgisayarım> disk yönetiminden baktığımda görebiliyorum fakat başlatımamış disk ve ayrılmamış bölüm olarak görüyor haliyle içerisindeki hiç bir bilgiye ulaşamıyorum. seatools easyrecovery gibi programlar denedim ama bir sonuç alamadım.

bu anlatılan yöntem hangi durumlarda bir çözümdür lütfen bunu açıklar mısınız?
    beni sorunuma yardımcı olabilir mi?
  • Merhaba.
    Benim anlattığım yöntemin HDD'yi PC nin bios dahil hiçbir şekilde görmemesi durumunda uygulanması gerekiyor.
    Ancak sizin söylediğinize göre PC HDD'yi görüyor. Bu durumda benim işlemi uygulamanız zararlı olabilir. (Bunu net olarak bilemiyorum.)

Size önerebileceğim bir program var ve bu program ile ben çöpe atmayı düşündüğüm HDD'deki tüm bilgilerimi rahatlıkla kurtardım. "R-Studio 4.5"
    Bu programı indirip bununla bir search edin. Mutlaka faydası olacaktır.

Ayrıca benim işletim sistemim XP. Bu birşeyi değiştirirmi bilemiyorum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

İyi günler.

quote:

Orjinalden alıntı: vdemirci

Sevgili arkadaşlar, özellikle hdblack35,
    öncelikle bu bölüm için çok teşekkürler.
    şu an 10 gün önce kaybettiğim ve içerisinde maddi manevi çok değerli olan verilerimin bulunduğu 750 GB seagate st3750330as harddiskimi kurtarma ihtimalinden dolayı ellerim titriyo :(

benim harddiskimi windows vista> bilgisayarım> disk yönetiminden baktığımda görebiliyorum fakat başlatımamış disk ve ayrılmamış bölüm olarak görüyor haliyle içerisindeki hiç bir bilgiye ulaşamıyorum. seatools easyrecovery gibi programlar denedim ama bir sonuç alamadım.

bu anlatılan yöntem hangi durumlarda bir çözümdür lütfen bunu açıklar mısınız?
    beni sorunuma yardımcı olabilir mi?

• birtürlü yapamadım yalnız benim dku-5 kablomda üç adet kablo çıktı kırmızı mavi ve turuncu kabloları değiştirip denedim yine bi sonuç olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menfhis -- 2 Mayıs 2009; 9:44:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Menfhis

birtürlü yapamadım yalnız benim dku-5 kablomda üç adet kablo çıktı kırmızı mavi ve turuncu kabloları değiştirip denedim yine bi sonuç olmadı

ya benim kablo da aynısından çıktı ve olumlu sonuç yok.
  • hdblack35 hocam, senin kabloyu satsana bana yaaa lütfennnnn
  • Merhaba. Kablo ile işim bittiğinde başka bir forumda ki arkadaşa ücretsiz vermiştim. Maksat herkesin işi görülsün.
    Ama kablo geri dönmedi. Muhtemelen o arkadaşta başka birine verdi.

Kablo geri gelecek olursa ücretsiz size yollarım.
    Şimdilik kusura bakmayın.

quote:

Orjinalden alıntı: alyildiz

hdblack35 hocam, senin kabloyu satsana bana yaaa lütfennnnn
  • Bir kaç yer daha var kablo alabileceğim sorunu düzeltirsem bende gönderirim size. Şuan hdd yi garantiye vermedim içindeki bilgilerim çok özel çünkü bundan sonrada seagate hdd almam 3. kez arşivim gitmiş olacak eğer sorunu düzeltemezsem bu arada hdblack35 arkadaşımızada bu yaptığı çalışmadan ve paylaşımdan sonra ne kadar teşekkür etsem azdır. Ellerine Sağlık....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menfhis -- 4 Mayıs 2009; 11:37:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Menfhis

Bir kaç yer daha var kablo alabileceğim sorunu düzeltirsem bende gönderirim size. Şuan hdd yi garantiye vermedim içindeki bilgilerim çok özel çünkü bundan sonrada seagate hdd almam 3. kez arşivim gitmiş olacak eğer sorunu düzeltemezsem bu arada hdblack35 arkadaşımızada bu yaptığı çalışmadan ve paylaşımdan sonra ne kadar teşekkür etsem azdır. Ellerine Sağlık....

@Menfhis hocam kablon başarılı olursa lütfen ilk bana ulaş. Çok çok teşekkür ederim şimdiden. Ben manisadan 2 farklı kablo buldum. kestim biçtim fakat ikisi de olmadı.
    Daha önce ben hep samsung disk alırdım. Farklı zamanlarda olmak üzere toplam 3 tane samsung bozuldu. Seagate kullanmaya başladım. Ama seagate de başımı yaktı. Tövbe bidaha seagate almam. Yeni gözdem western dijital. Umarım o da beni yarı yolda bırakmaz.
    @hdblack35 iyi niyetiniz için çok teşekkür ederim.

• Şuan deniyorum iki tane kablo var elimde inşallah olur. İşim bittikten kablo senindir...
  • kardes benim harddisk bir gun uyandım gocmus gitmis kul olmus tabi o zamanlar boyle bilinen birsey degildi bu olay
    bende garantiye goturdum vatan bilgisayara
    kenarında gozle dahi gorulmesi cok zor bir milimlik egilme olmus garanti kabul etmedi
    bende sinirlendim hard diskin icerisini actm

sence bu hard diskin herhangi bir parsası ise yararmıs 500 gb verimden hic kurtarabilirmiyim

smuhabbets@hotmail.com
    yada pm e atarsanız sevinirim
  • Arkadaşlar bugün elimdeki harddiskin aynısından bulup devre kartını değiştirdim ama olmadı
  • @Menfhis
    Hocam naptın bi gelişme var mı? Ben son umut olarak aykutix arkadaşın TTL devresini satın aldım. Bakalım işe yarayacak mı...
  • Arkadaşlar sizlere ağlanacak bir olay anlatmak istiyorum,
    ST3320613AS 320GB 7200.11 Diskim bulunmakta,
    Windows kurulu olan bu hdd de, 3-4gb fotoğraflarım ve 200 gb da çok önemli datam bulunmakta idi. Zaten değiştirmek istediğim
    bu diskin yerine ne alsam diye bakarken bu serinin sorunlu olduğunu öğrendim ve bugün herkesin problemsiz dediği 7200.11 serisinden
    1.5 tb lık bir disk aldım. Buraya kadar herşey çok güzel. Sorunsuz çalışan 320 gb diskim 1.5 tb lık diski taktıktan sonra uçtu ve biosta bile görmüyor artık
    ne yaptıysam görmedi. Arada bir görüyor ancak ondada 0mb olarak görüyor. Firmware ı sd11 ve araştırmalarıma göre bu firmware için herhangi bir
    problem yok gibi görünüyor. Sizce napmalıyım? DKU kablo ile sorunum hallolurmu? Acil yanıt bekliyorum arkadaşlar acilen düzeltmem gerekiyor bu diski
    datayı kurtarmam gerekiyor Diskin garantisi yenisi falan umrumda değil yeterki datayı kurtarayım!!!

• @Menfhis
    aykutix arkadaştan aldığım devre ile şuan itibari ile tüm datalarımı kurtardım, yedeklerini aldım. Darısı senin başına. Bu arada eğer yapabilirsen harddiskimi sana yollayabilirim demiştin. İstersen seve seve yardımcı olurum

Bu arada hem bu konuda hem de diğer konuda emeği geçen herkese çok teşekkürler...iyi ki varsınız....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alyildiz -- 12 Mayıs 2009; 1:31:11 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.