Şimdi Ara

SEAGATE 7200.11 Serisi HDD'lerdeki Sorunun DKU-5 Kablo İle Çözüm Rehberi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
19
Favori
61.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

alyildiz
    yani ali den Allah razı olsun.
    dün derdimi anlattım, bir türlü olayı çözemediğimi
    manisadaymış, bende izmirde, müsade isteyip atladım otobüse gittim yanına. sağolsun 15dkda halletti diski.
    şimdi içindeki verilerle beraber mutlu mesut günlerimize geri döndük hddem ile.
  • quote:

Orjinalden alıntı: red_wine

quote:

alyildiz
    yani ali den Allah razı olsun.
    dün derdimi anlattım, bir türlü olayı çözemediğimi
    manisadaymış, bende izmirde, müsade isteyip atladım otobüse gittim yanına. sağolsun 15dkda halletti diski.
    şimdi içindeki verilerle beraber mutlu mesut günlerimize geri döndük hddem ile.

güle güle kullan hocam
  • Mükemmel çalışma olmuş.Bilgilendiriğin için teşekkür ederim hocam.
  • Bu konuda emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.

Şimdi ben yaptığım yöntemi söyleyeyim. 750 Gb lik 7200.11 i tamir etmek için gittim DKU-5 kablo aldım, 13TL ödedim (CA-42 de oluyormuş, denemedim). DKU 2 ve CA 53 olmuyormuş. (DKU 2 ile bundan önce denemiş ve yapamamıştım. Bir Çip olması gerekiyormuş içinde ve bunlarda eksikmiş.) Telefona takılacak kısmını açıp kablonun kilit dişleri aşağı bakarken sağdan 5. ve 6. tellerdeki kabloların hangi renge geldiğini buldum. 5. RX 6.TX oldu. Bazı yerlerde GND nin de gerektiği yazıyordu ancak ben GND ile bağlarken yapamadım daha sonra GND yi çıkarttım ve oldu. Yani iki kablo ile oluyor. Ardından HDD yi ters yatırınca (Yani yeşil PCB bize bakarken) en sağdakine RX'i
    onun solundakine TX i bağladım. Yani resimlerde yazan yerler ile aynı. Daha sonra bilgisayara kabloyu taktım içinden çıkan cdyi kurdum ve DKU-5 connecticity cable olarak COM3 de gördü onu. Her ihtimale karşı bundan sonra bir yeniden başlatmak gerekir aleti. Daha sonra ben vidaları sökmeden HDD ile motor arasına kağıdı ikiye katlayarak koydum ve oldu. Daha sonra bizim RX TX takılı iken (birbirine değmemesine dikkat edin garip işaretler çıkartıyor) Sata güç kablosunu da taktım. Arada kağıt olduğundan motor çalışmayacak. Ardından Hyper terminale girip orada bazı isim girme vb yaptıktan sonra;

Yukarından aşağıya sırayla;
    Bit Hızını: 38400
    Data bits: 8
    Parity : None
    Stop bits: 1
    Flow (Akış) Kontrol: None (yok) olarak ayarladım.

Daha sonra ctrl + z yaptığımda karşıma F3>T çıktı ve ne kadar çok sevindiğimi anlatamam (Tabi ki bunu ilk yaptığımda tak diye oldu sanmayın. Bunu çok defa denedim. Pes etmeyin. Her defansında nerede yanlış olabilir diye kontrol edin). Daha sonra diğer arkadaşların söylediklerini yazarak ilerledim. Ancak bir defasında LED00000CE.... gibi bir hata aldım. Yaptıklarımızı HDD nin gücünü kesip tekrar bağlayarak tabi Hyper Terminali de yeniden açarak tekrar edeceğiz . İkinci defa o hatayı almadım. Ama okuduğuma göre daha fazla alanlar olmuş ancak tekrar edince sonunda olmuş. hemen daha bilgisayarı ilk başlattığım gibi Firmware güncellemesini yaptım ve çok şükürler olsun şu an çalışıyor.

Kusura bakmayın ben aralara görsel öğeler koyamadım ama zaten benim anlatmak istediğim burada özellikle kabloların hangisi olduğu ve GND kullanmamış olmam. Diğer yaptıklarım diğer arkadaşların yazdıklarını takip etmek oldu. Hepsine çok teşekkürler. Denemekten vazgeçmeyin yazılanları tekrar tekrar okuyun. İnsan atlayabiliyor. Daha önce 2 günümü DKU-2 kablo ile harcadım meğer onunla yapılamıyormuş. Herkese kolay gelsin. Ardından Firmware güncellemesini unutmayın. Takıldığınız yer olursa dilimin döndüğünce ben de diğer arkadaşlar gibi yardım etmeye çalışırım. Bulanlara ve buralara taşıyanlara çok teşekkür ederim...

NOT: İlk SpinDown Complete yazısını gördükten sonra (0,162 msec vb. kısa süreli olan değer.) ben elektrik kablosunu çıkartmadan direk kağıdı çektim daha sonra temassızlık olmaması için oraya gelen yeşil PCB ye iletken olmayan birşey ile biraz bastırdım ki arada boşluk kalmasın diye. Daha sonra U yapınca diskin motoru donmeye başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkerden -- 11 Ağustos 2009; 23:52:07 >

• selam arkadaşlar bende bu yöntemi kullanacağım ama kafama takılan bazı sorular ilk önce hdd deki bazı dosyalara tıklaraken pc kilitleniyordu tabi bende resteliyordum açılışda diski gözden geçiriyordu bitmap girdileri geri gönderiliyor buna benzer birşeyler yazıyordu ve düzeltiyorudu geçenlerde yine pc kilitlendi resetledim ve yine resteledim belki 4-5 defa ama umduğum gibi olmadı hdd garip sesler geliyor sanki boşa dönüyormuş gibiydi

bi aralar baktım açılışda gözükmüyor sonra baktım biosda yok satakablo yerlerini flan değiştirdim pc nin açılması 15 dk yi flan buluyor aygıt yöneticisinde disk görünüyor ama bilgisarımda partisyonlar gözükmüyor bir ara disk yönetimiden baktım partisyonlar flan yok 0 veri varmış gibi görüyordu şimdi disyönetimindede gözükmüyor windows kurarken sisem diske erişemiyor hdd tamamem uçtu gitti ama aygıt yönetisinde gözüküyor hdd nin özellikleri şöyle dir:

Barracuda 7200.11 500 Gbytes
    STX-ST3500320AS (B)

Yukarda anlatttıklarıma göre bu yöntem işe yararmı verilerimi kurtarabilirmiyim yani daha doğrusu sizin hdd lerinizde bu şekildemi bozuldu bu aşamdan sonramı verilerinizi kurtardınız yardımlarınız için şimdiden teşekküler.. arkadaşlar...

• Benim problemim hiç gözükmemesiydi. Biosta hiç gözükmüyor ve haliyle hiç açılmıyordu. Senin problemin sanki başka. Belki raid kontrolcün prblem çıkarıyordur, belki de yine hard disktir. Bilmiyorum. Firmware güncelleme belki daha kararlı olmasını sağlayabilir. Ancak tehlikeleri göz önünde bulundur ve yedeğini al derim. Kolay gelsin, değişik bir problem.
  • Arkadaşlar Dku-5 kablo ile hdd kurtarmayla ilgili yazıları okudum
    bende kablo mu sipariş ettim geldi ama bu kablonun iki modeli varmış
    bir 13 pinli (içinden 6 kablo çıkıyor kırmızı turuncu açık kahve koyu kahve sarı ve yeşil)
    buradan kırmızı turuncu açık kahve kablolar kullanılıyor.
    bende ise 6 pinli (5 kablolu beyaz yeşil siyah turuncu ve mavi)

şimdi bu kablolardan hangisi hangi işe yarıyor?
    13 pinli kablodaki kırmızı turuncu açık kahve kabloların yerini 6 pinli kabloda hangileri tutuyor?
    internette bu konuda bir türlü açıklama buladım. Bu konuda bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi?
    şimdiden teşekkürler
    deneme yanılma yoluyla çok uzun sürecektir. 5 'in 3 lü permütasyonu oluyor herhalde :)
    (elinde çalışan kablo düzeni olan var birisi bana ödünç verebilir mi? yada satmak isterse satında alabilirim ank. dayım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemozi -- 3 Temmuz 2009; 17:58:04 >
  • selam arkadaşlar bağlantıyı yaptım ama şöyle bir hata aldım
    F3 T>/2 den sonra

LED:000000CC FAddr:0025BF67

internette aradım bu hata ile ilgili bir sürü sayfa var ama bir sonuç çıkartamadım çoğu çince
    belki on kez denedim ama olmadı neyse denemeye devam edecem

Şu sayfa ilgimi çekti ama ingilizcem pek olmadığı için bir sonuç çıkaramadım
    http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=129551&hl=LED:000000CC+FAddr:0025BF67

sanırım kodlar küçük harf büyük harf duyarlıymış hata bundan kaynaklanıyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musdi42 -- 8 Temmuz 2009; 15:46:02 >

• Kablo üzerindeki serialı girince böyle bir resim buldum

http://media.photobucket.com/image/ek21005771/iloveuja/a-1.jpg

tamda benim kablo renklerini tutuyor ama orada gösterilen dizilimi denedim ama genede olmadı
    ekranda bir türlü
    f3 t
    göremedim :(
    biri bana yardımcı olsun
    Ankarada oturan biri varsa hdd mi vereyim yapsın yada kargo ile göndereyim :(
  • arkadaşlar çalışan bir kablosu olupta satmak veya ödünç vermek isteyen lütfen benimle irtibata geçsin(pm). Arkadaşlar 500gb veriyi kurtarmam lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemozi

Kablo üzerindeki serialı girince böyle bir resim buldum

http://media.photobucket.com/image/ek21005771/iloveuja/a-1.jpg

tamda benim kablo renklerini tutuyor ama orada gösterilen dizilimi denedim ama genede olmadı
    ekranda bir türlü
    f3 t
    göremedim :(
    biri bana yardımcı olsun
    Ankarada oturan biri varsa hdd mi vereyim yapsın yada kargo ile göndereyim :(

aslında çok basit bir işlem
    13 pinli dku-5 kablolardan kullan forumda anlatınları uygularsan başarılı olursun

• 6 pinli kabloda kullanılacak uçlar:
    fişin üzerindeki üçgen işareti üste gelecek, kablolar kuzeyi (yukarı), pinler güneyi (aşağı) gösterirken...
    ortadan sağa doğru 1-2-3 nolu pinler kullanılacak...
    1. pin GND
    2. pin harddiskin TX pinine
    3. pin harddiskin RX pinine
    her kabloda renkler farklı olabilir..
    renk tespitinin yapılması lazım...
    renk tespiti, ölçü aleti ile, direnç ölçüm konumunda yapılacak...

13 pinli kabloda kullanılacak uçlar...
    fişin üzerindeki üçgen işareti üste gelecek, kablolar kuzeyi (yukarı), pinler güneyi (aşağı) gösterirken...
    soldan sağa doğru 7-8-9 nolu pinler kullanılacak...
    7. pin GND
    8. pin harddiskin TX pinine
    9. pin harddiskin RX pinine
    yine bir ölçü aletiyle renk respiti yapılacak...

kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: vtnsvr

6 pinli kabloda kullanılacak uçlar:
    ortadan sağa doğru 1-2-3 nolu pinler kullanılacak...
    1. pin GND
    2. pin harddiskin TX pinine
    3. pin harddiskin RX pinine
    her kabloda renkler farklı olabilir..
    renk tespitinin yapılması lazım...
    renk tespiti, ölçü aleti ile, direnç ölçüm konumunda yapılacak...

13 pinli kabloda kullanılacak uçlar...
    soldan sağa doğru 7-8-9 nolu pinler kullanılacak...
    7. pin GND
    8. pin harddiskin TX pinine
    9. pin harddiskin RX pinine
    yine bir ölçü aletiyle renk respiti yapılacak...

kolay gelsin...

Teşekkürler kabloyu gidip renk tespiti yaptırmam lazım galiba çünkü içindeki ler aynı dizilim farklı galiba (Kablonun soket içini açtım kocaman bir silikon tabaka var sökülmüyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemozi -- 9 Temmuz 2009; 10:19:42 >

• kablonun cep telefonuna takılan tarafında ilginç bir şey yok...
    normal düz bağlantı var...
    esas önemli olan usb tarafı...
    içinde mikroçipli bir kart var...
    bu karta cep telefonuna takılan taraftan 5 uç geliyor...
    veriler değerlendirilip 2 uç olarak bilgisayara gidiyor...
    usb den gelen diğer iki uç ise sistemin güç kaynak uçları...
    kablonun usb tarafını sakın açmayın...
    pinli taraftan 5-10 cm. pay bırakılıp kesilecek...
    renk tespiti yapıldıktan sonra kullanılacak...

harddisk pinleri için söket-fiş bulamazsanız ethernet kablosunun içinden çıkan 8 renk kablolardan 20-30 cm. uzunluğundaki tek telli 3 adet kabloyu, bir topluiğne üzerine 3-4 spir sararak bir söket-fiş elde edebilirsiniz...

harddiske irtibatlandırılan kabloların kımıldamaması için harddisk gövdesine bantlayınız...
    birbirine kısadevre yapmasını engelleyiniz...

ben kullandığım dku-5 kabloyu...
    ankara yeni maltepe pazarı---migrosa bakan cephe---sağdan 1. koridor---sağdan ilk dükkandan almıştım...

kolay gelsin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 10 Temmuz 2009; 16:12:22 >

• ankarada olup bana bu konuda yardımcı olacak birini arıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Musdi42

selam arkadaşlar bağlantıyı yaptım ama şöyle bir hata aldım
    F3 T>/2 den sonra

internette aradım bu hata ile ilgili bir sürü sayfa var ama bir sonuç çıkartamadım çoğu çince
    belki on kez denedim ama olmadı neyse denemeye devam edecem

Şu sayfa ilgimi çekti ama ingilizcem pek olmadığı için bir sonuç çıkaramadım
    http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=129551&hl=LED:000000CC+FAddr:0025BF67

sanırım kodlar küçük harf büyük harf duyarlıymış hata bundan kaynaklanıyormuş

Buna benzer bir hata bende de çıkmıştı. Allah'tan araştırırken başkasında da çıktığını gördüm ve çıkınca çok korkmadım. Tekrar denedim oldu. Birkaç hatta birçok defa denemekten kaçınma. Ama verilen hata kodu aynı mıdır onu bilmyorum. Sadece bu tür bişey olduğunu hatırlıyorum. LED:0000 .... gibi. Kolay gelsin.

• @candan_burak Geçmiş olsun bendede bu disklerden var onun için soruyorum önceden bu disklerin sorgulamasını SEAGATE'TİN sitesinden yaptırmışmıydınız? ben yapmıştım çıkan metin yapmanız gereken bir şeyin olmadığını bu seri noların sorunsuz olduğunu yazmıştı.
  • yok yaptırmadım.Ama seri numarasını girdim şu güncelleştirmeyi yapın tarzında bi sayfa getirdi.
    Biraz önce western aldım.Onu kullanıyorum.Seagete yatıyor.Bakalım sonu ne olacak
  • @can_burak yanıtınız için teşekkürler. Benim 500'lük SEAGATE'ler hala çalışıyor biri bir yıl oldu diğeri 7-8 ay gibi.
  • en çok bozulan hdd markası seagatedir her zaman derim demeyede devam edeceğim...
    w.d ise ısınamadım sesli çalışıyor takır tukur
    samsunglar ise sessiz ve performanslı tercih sebebim
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.