Şimdi Ara

SEAGATE 7200.11 Serisi HDD'lerdeki Sorunun DKU-5 Kablo İle Çözüm Rehberi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
19
Favori
61.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 30-40 tane Dku 5 Kablosu alsaydım iyi kar ederdim bu başlıktan
  • Çok şükür DKU-5 kablo o kadar bulunmaz birşey değil onun satışından kazanmazdın ama yapmayı başarırsan baya para kazanabilirsin. Çünkü uğraşmak istemeyen ve başaramayan çok kişi var
  • Merhaba arkadaşlar,

Seagate diskimle yaşadığım sorunun çözen Ali YILDIZ kardeşime çok teşekkür ederim.İçindeki veriler benim için çok önemliydi.Hiç bir karşılık beklemeden tamamen yardım eden kardeşime çok teşekkür ederim
  • Ali YILDIZ HOCAM
    Benimde elimde patlayan 500GB lık 7200.11 Seagatem war. Bana da yardımcı olabilirmisiniz?
    DKU-5 kablosuyla denedim ama bendeki yanlış kabloydu galiba yapamadım.

PM atıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: BURHAN 55

Ali YILDIZ HOCAM
    Benimde elimde patlayan 500GB lık 7200.11 Seagatem war. Bana da yardımcı olabilirmisiniz?
    DKU-5 kablosuyla denedim ama bendeki yanlış kabloydu galiba yapamadım.

PM atıyorum

pm attım...

@cancan_burak
    rica ederim..güle güle kullan...
  • Berkerden Arkadaşa kocaman Teşekkürler Hddyi bir türlü toparlayamamıştım Ankaradan çanakkaleye gönderdim oda sağolsun ilgilendi şimdi hdd'em yeniden çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemozi -- 24 Temmuz 2009; 21:30:04 >

• Bana yardımcı olursanız sevinirim. Ben kağıdı çıkarana kadar herşey normal ama kağıdı çıkardıktan sonra motor çalışmaması gerekiyormuş fakat benim hdd nin motoru kağıdı çıkarınca çalışmaya başlıyo
  • @ cemozi rica ederim benim için hobi gibi birşey. Bilgisayarla zevk ile uğraşıyorum. İnşallah ileride de problemsizce kullanırsın. Yardımcı olduysam ne mutlu bana.

@Anfield ben yaptığımda kağıdı çıkarttınca hemen motor çalışmıyor, bir komutu girince çalışmaya başlıyor. Belki de çıkardığın gibi çalışmasının problemi çözmeye engeli yoktur. Sen devam et işlemi uygulamaya olmazsa düşünürüz gerisini :)
  • Kardeş kağıdı çıkarttıktan sonra U yazıp enter a basınca bu hatayı verdi
    Error 1009 DETSEC 00006008
    Spin Error
    Elapsed Time 8.617 secs
    R/W Status 2 R/W Error 84150180

sonra /1 enter ı kabul etti ama N1 enter ı kabul etmedi
  • F3 T>/2

F3 2>Z

Spin Down Complete
    Elapsed Time 0.145 msecs
    F3 2>ø
    F3 T>/2

F3 2>U

Spin Error
    Elapsed Time 27.048 secs
    F3 2>/1

F3 1>N1

Unable to load Diag Overlay

F3 1>
  • @Anfield
    Ben forumdan hatrı sayılır sayıda arkadaşın harddiskini yaptım. Sadece bir tanesi olmadı. Ancak o harddiskte bilgisayara normal bağlı iken motor bir türlü normal dönüşe geçemiyor ve garip sesler çıkarıyordu. Buna rağmen yaptığım işlemlerde senin hata aldığın yere kadar geliyor ve aynı hatayı veriyordu.
    Şimdi senin harddisk bilgisayara normal bağlı iken motor normal dönüşünü yapıyor ve garip sesler gelmiyorsa çok yüksek ihtimal olacaktır. Denemekten asla vazgeçme derim. Denemekten yıldığın anda bana da gönderebilirsin. En azından bir şansımı denerim:) Ama motor normal dönmüyor ve garip sesler geliyorsa yabancı forumlardan ve tecrübelerimden edindiğim bilgilere göre durum pek iç açıcı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alyildiz -- 27 Temmuz 2009; 11:28:38 >
  • @Anfield işe yarar mı tam olarak bilmiyorum ama denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum. Araya kağıdı soktuğumuzda ben ilk denemelerimi yaparken kağıdı çıkarttıktan sonra motoru çalıştıramamıştım. Herhalde kağıt kalın gelip oradaki aralığı arttırıyor ve çıkarınca bile arada boşluk kalıp motor ile bağlantıya izin vermiyor olabilir. Bende olduğunda çok korkmuştum. Kağıdı çıkarttıktan sonra kağıt soktuğumuz yerdeki yeşil PCBye elimle normal yada sertçe bastırıp motorla yeşil kart arasındaki bağlantının tamamlanmasını sağlamıştım. O zaman motor terkrar çalışmaya başlamıştı. Ben de elimdeki diskleri yaparken her ihtimale karşı araya soktuğumuz kağıdı çıkarttıktan sonra biraz bastırıp (Direk elin ile yapma çünkü alette elektrik bağlı o sıra belli olmaz kısa devre yapar elin değmeyecek şekilde bir kağıt yada iletken olmayan birşeyle bastırabilirsin) sonra U yaptığımda motor sorunsuzca çalıştı. Bilmiyorum belki başka bir nedeni de olabilir ama denemelisin bence. Kolay gelsin...

• F3 T>/2

F3 2>Z

Spin Down Complete
    Elapsed Time 0.127 msecs
    F3 2>
    Burda güç kablosunu çıkarıp 10 - 15 sn bekliyorum ve takıp kağıdı çıkarıyorum. Kağıdı çıkarınca motor çalışmaya başlıyo.
    F3 T>/2

F3 2>U

Spin Error
    Elapsed Time 27.075 secs
    F3 2>/1

F3 1>N1

F3 1>

U enter yapınca error lu yazı çıkıyo
    N1 yazınca bu yazı çıkıyo.

Sürekli bu şekilde oluyo hiç bi ilerleme kaydedemiyorum lütfen yardım edin
  • Dediğimi denedin mi? Olmadı biraz çok bastır.
  • @Anfield
    Hocam bugun "BURHAN 55" arkadaşın harddiskinde kağıdı çıkardığımda nedense sendeki gibi motor dönmeye başlıyordu. Sonra defalarca denedim ama kağıdı çıkardığım her seferde motor dönmeye devam etti ve sendeki aynı hatayı aldım. Sonrasında farklı arayışlara girdim ve kağıdı çıkardığımız adımda kağıdı çıkarmadım ve F3 2>U yaptım. Tabi yine aynı hatayı aldım ve kağıdı işte burada çıkarıp F3 2>U yaptım ve sonraki adımlarda hiç hata almadan işlemi tamamladım. Disk normale döndü. Belki bu kez tesadüfen oldu ama bir dene derim. Yapana kadar belki 20-30 kez denemişimdir.
  • Denedim kağıdı çekince motor çalışıyo direk. ve u enter yaptığımda motor çalışma sesi geliyo ama tam devre ulaşmıyo gibi oluyo. Normal bağlıyken PC ye motor çalışma sesi geliyo ve hissediliyo. Bide şu var bu işlemleri yapmadan önce hatta bilmeden önce bios hiç bi şekilde görmüyor normal beklemesinden biraz fazla bekleyip sistem açılıyordu ( Bu hdd ikinci hdd birincisinde sistem kurulu) ama şimdi açılırken biosta iki hdd de görünüyo yani bilgisayar başlarken iki hdd yi de görüyor fakat o siyah bios ekranın da baya uzun bi süre bekleyip sistem yok yazı çıkıyo yani sistemi açmıyor.

Bütün ilerlemem üstteki msjımdaki gibi
  • @alyildiz

Hocam sana kaçkez teşekkür etsem azdır.Ellerine sağlık. Ellerin dert görmesin.
    HDD canavar gibi oldu.
    Alyildiz hocam
  • alyildiz hocam benim mesajla sizin mesajınız aynı zamanda yazıldığı için size cevap vermiş gibi olmuş ama o esnada o mesajınızı okumamıştım. Ben şimdi sizin önerinizi deniyecem cevabı bildiricem hemen. iyi dileklerinizi ve dualarınızı eksik etmeyin
  • Yok hocam yok N1 enter yapınca

F3 1>N1

çıkıyor. Bi sonrakine geçincede;

F3 1>N1

F3 1>/T

F3 T>
    F3 T>i4,1,22

LED:000000CE FAddr:0028E24B
  • @lord107
    Senin 1TB Maxtor da hayata döndü. Güle güle kullan
    @Anfield
    İlgilenemedim kusura bakma. PM atıyorum sana da şimdi.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.