Şimdi Ara

SEAGATE 7200.11 Serisi HDD'lerdeki Sorunun DKU-5 Kablo İle Çözüm Rehberi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
19
Favori
61.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neyseki kurtaracaklarımı kurtarmayı başardım
    Önce biostan görünür hale getirmek için firmware işe yarar diyerek nette aramaya koyuldum 3AAE bulup uyguladım ilk denememde diske ilk güç geldiğinde giderek artan bir okuma sesinden sonra kafavuruşuyla durma yapmaya başladı diski kaybettim galiba diyordum tekrar flash diskle boot ederek yükledim cycle power to continuen!!! uyarısından sonra başka bir şey yazmıyordu burda ne yapacağımı tam bilmediğimden diskin güc kablosunu mu çıkar tak yapıcam yoksa kasadanmı kapatacağım derken ilk denememde kabloyu çıkarmıştım. Kasadan kapattım ve bios gördü 3aam atabilsem belki toparlardı ama onuda sürüm k olmadığından atmıyormuş neyse cd den çalışan bir xp live pe diskiyle diske erişme denemesi yaparken eski sorunun çözülmediğini ama kafa vuruşunun daha hafif olduğunu farkettim.

Disk boot esnasında kendini kontrol ederken bazen takılıyor sistemi gecici dondurup devam ediyordu bu esnada hdd ışığıda sürekli yanık görünüyor du bir kaç dur kalktan sonra win açıldı klasör ve dosyalar görünüyorlar ama kopyalamaya gelince okuma başladığı an çakılmalar yaparak fareyi de dondurduğu oldu. Bu esnada satanın tak çıkar özelliği bakalım işe yararmı diyerek donma esnasında diskin önce data ardından powerı çıkartıp ters sırayla taktım bir süre sonra toparlayarak devam ediyor gözümde hdd ledde ve kopyalamaya başladı her takılmada aynı yöntemle defelarca ittire ittire yedeklerimi aldım tabi tak çıkar bir yere kadar bu sefer bilgisayarımdan iki sata diskte kayboluyo ama shutdown ve tekrar açılışta devam ederek 12 saat kadar uğraştım ve kurtacağımı kurtardım tak çıkar işlemi sonrası okuma hızı 2mb civarlarına sabitlendiği için (işlemciyede tam yük biniyordu) tekrar yüklenecek dosyalara dokunmadan işimi hallettim çok şükür, total commander ve teracopy 40-44 mb görsede bazı klasörlerde erişim engeline takıldı onlarıda normal explorerdan kopyaladım.

Şimdi bu diskte bac sector yok low level format atmak işe yararmı yoksa direk garantiyemi vermemi önerirsiniz

• Benim bu sorunun aynısı Samsung da başıma geldi. Acaba aynı çözümü uygulasam düzelirmi? Seagate'imde de bu sorun olmuştu aynı yöntemle kurtarmıştım fakat samsung da hiç gelmedi. Bundan sonra eve sokmam şu iki markayı ne varsa Western Digital de var.
  • Kablo alıp denememe rağmen 7200.11 serili 500gb harddiskimi bir türlü açamadım.
    İçimde önemli veriler var benim için.. Ücret karşılığı harddiskimi ve içindeki verileri kaybetmeden kurtarabilecek birisi varsa Lütfen pm atsın..
  • Arkadaşlar benim anlamadığım DKU-5 dediğimiz kabloya neden ihtiyaç varki?? Kablo telden parçası değil mi sonuçta? Bildiğimiz usb kablosunda 5 adet uç yokmu?? Bilgisayara taktığımız tarafını alıp incelersek bir tane dış şase ve içinde 4 tane yol var toplam 5 adet!
    Normal bir usb kablosunu keserek açılan kablolarda hangi kablo hangi uca geliyorsa buna göre de hdd ye doğru uçları bağlayarak yapabiliriz gibi geliyor bana. Bu şekilde deneme yapacağım ben. Bilgisi olan birisi dediğimi yorumlayabilir mi?aşağıdaki resimden dediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.

http://img14.imageshack.us/img14/6857/dku5schema2.gif

• firatc Tabii ki yapılabilir yalnız usb kablonun uçlarını belirlemen için usb fiş kısmını çıplak hale getirmen gerekir ki uçları belirlemen açısından bir ohmmeter ile rahatlıkla yapılır yalnız usb'nin içine giren ölçü aletinin problarını çok ince bir kabloyla irtibatlandırıp ölçebilirsiniz diğer ucuda zaten keseceksiniz. çok basit olur.
  • sadece usb portunu kullanarak yapamazsın, o kablonun içinde usb-seri port çevirici entegre var yani aslında hdd bilgisayarla com port üzerinden haberleşiyor.Ayrıca usb portlarında 4 adet uç vardır.Hdd kurtarma işlemini gerçekleştirmek için bu kablo gerekli ben bilgisayarımdaki seri portu kullnadım ordan da yapamadım yanlızca bu kabloyu kullanarak başarabildim...
  • arkadaşlar bende aynı sorun var. bağlantıları yaptım. fakat gdp yi bulamadım. rx ve tx i buldum. ctrl+z yapınca f3 t geliyor. işlemleri yapıyorum. fakat güç kablosnu çıkart dediğinz yerde çıkarınca pc kapanıyo direk.
    sonra fişi çekmeden denedim güzel ce gitti bütün adımlar . son adıma kadar geldim.

F3 T>m0,2,2,,,,,22

burda kalıyor. 15 dk beklemem rağmen bişey olmadı.

Max Wr Retries = 00, Max Rd Retries = 00, Max ECC T-Level = 14, Max Certify Rewrite Retries = 00C8

User Partition Format 5% complete, Zone 00, Pass 00, LBA 00004339, ErrCode 00000080, Elapsed Time 0 mins 05 secs
    User Partition Format Successful - Elapsed Time 0 mins 05 secs

F3 T>

buralar gelmedi.

ondan sonra pc yi kapattım normal bağlantıları yaptım. biosta hdd gözüküyor fakat 0 gb olarak gözüküyor. ne yapmam lazım 500 gb hdd. seagate ST35000320AS modeli versi. SD15 ne yapmam lazım. yardım edin lütfen...

• tamam arkadaşlar sorun kendiğilinden düzeldi. artık benimde hdd im çalışıyor. yaşasınnn. herkese çoooook teşekkürler. geçmişim geri geldi sonunda..... çooooooooooooooook teşekkürler.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyaz_kral

tamam arkadaşlar sorun kendiğilinden düzeldi. artık benimde hdd im çalışıyor. yaşasınnn. herkese çoooook teşekkürler. geçmişim geri geldi sonunda..... çooooooooooooooook teşekkürler.....

şimdi hemen hddnin fwsini güncelle yoksa tekrar gidebilir...
  • FW güncelleme işlemi verileri de siliyor mu? Verileri yedeklemeden güncelleme yapmak sakıncalı mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutix

FW güncelleme işlemi verileri de siliyor mu? Verileri yedeklemeden güncelleme yapmak sakıncalı mıdır?

Bende silinmedi. Forumdan diskini yaptığım arkadaşlardan bazıları ile konuşuyorum. Onlarda da veri kaybı yaşanmadı. Ancak her ihtimale karşı önce yedek diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alyildiz -- 16 Ekim 2009; 16:11:57 >
  • @aykutix
    Bu arada harddiskini kargoya verdim, bilgin olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak74

quote:

tamam arkadaşlar sorun kendiğilinden düzeldi. artık benimde hdd im çalışıyor. yaşasınnn. herkese çoooook teşekkürler. geçmişim geri geldi sonunda..... çooooooooooooooook teşekkürler.....

şimdi hemen hddnin fwsini güncelle yoksa tekrar gidebilir...

seagate in kendi sitesinden fw buldum. indirdim. içinden bitane exe. dosya çıktı. çAlıştırdım. reset attı pc ye sonra kendiliğinden araştırdı buldu hdd leri yükleme de yaptı galiba. peki güncelleme olup olmadığını nasıl anlarım ?
  • Bios ekranında hddnin seri numarası ve yanında fw numarası yazar ordan bakabilirsin...Yada seagate'nin drivedetect programıyla da bunu yapabilrsin.
  • Rica etsem HDD yapan arkadaşlardan biri bana dku-5 kablosunu gönderebilir mi
  • Arkadaşlar bu disk hatasındann dolayı seagte garanti kapsamna koymuyor mu?Bir de bu hata diskin motorunda mı yoksa okuma kafasında mı hareketlilik sağlamıyor?Tam çözemedim.
  • arkadaşlar hdd nizi geri getirecek bu kablonun PHILIPS marka olanını(usb-seri çevirici yani) kargo dahil 10 tlye verebilirim.adetli olarak mevcut elimde.içinde gerekli açıklamalar da gönderilecektir.

http://forum.donanimhaber.com/m_27958430/tm.htm
  • Arkadaşlar Allah rızası için biri yapılı halde dku-5 kablosu göndersin bana hard dik i garantiye göndermek istemiyorum
  • quote:

arkadaşlar bende aynı sorun var. bağlantıları yaptım. fakat gdp yi bulamadım. rx ve tx i buldum. ctrl+z yapınca f3 t geliyor. işlemleri yapıyorum. fakat güç kablosnu çıkart dediğinz yerde çıkarınca pc kapanıyo direk.
    sonra fişi çekmeden denedim güzel ce gitti bütün adımlar . son adıma kadar geldim.

F3 T>m0,2,2,,,,,22

Max Wr Retries = 00, Max Rd Retries = 00, Max ECC T-Level = 14, Max Certify Rewrite Retries = 00C8

User Partition Format 5% complete, Zone 00, Pass 00, LBA 00004339, ErrCode 00000080, Elapsed Time 0 mins 05 secs

F3 T>

buralar gelmedi.

ondan sonra pc yi kapattım normal bağlantıları yaptım. biosta hdd gözüküyor fakat 0 gb olarak gözüküyor. ne yapmam lazım 500 gb hdd. seagate ST35000320AS modeli versi. SD15 ne yapmam lazım. yardım edin lütfen...

arkadaslar bende de aynı sı oldu hatta su anda cıkarmadım dsik ki baglantı yarım saat oldu diyor ama ellemiyorum ne yapmamı onerirsiniz acele cevap yazabilen varsa lutfen yazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: real_gun

quote:

arkadaşlar bende aynı sorun var. bağlantıları yaptım. fakat gdp yi bulamadım. rx ve tx i buldum. ctrl+z yapınca f3 t geliyor. işlemleri yapıyorum. fakat güç kablosnu çıkart dediğinz yerde çıkarınca pc kapanıyo direk.

F3 T>m0,2,2,,,,,22

F3 T>

buralar gelmedi.

arkadaslar bende de aynı sı oldu hatta su anda cıkarmadım dsik ki baglantı yarım saat oldu diyor ama ellemiyorum ne yapmamı onerirsiniz acele cevap yazabilen varsa lutfen yazsın

3 saat boyunca sayısız denemelerim sonunda oldu belki atlayan lar olur diye gordugum ayrıntıları yazayım

1 komutları verirken aceleci davranmayın( hızlı yapınca hata alıyordum)
    2 capslook a duyarlı o yuzden yazarken dikkat edin (led:000000ce hatası sanırım bundan )
    3 kagıdı cıkarmadan once power kablosunu cıkarın (son asama yani yukardaki sorun ondan sonra cozuldu)
    4 son işlem 3 4 dk gibi suruyor daha uzun surerse bastan baslayın (eger cok uzun bekliyorsanız tutupta oldugunu var sayarak bilgisayara baglamayın ben bagalamdan tekrar denedim belki baglayınca sonucu farklı olur)

izmir icinden yardım isteyen arkadaslar varsa pm atabilirler

emegi gecenlere tesekkurler simdi denicem bakalım calısacakmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi real_gun -- 29 Ekim 2009; 23:36:44 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.