Şimdi Ara

SEAGATE 7200.11 Serisi HDD'lerdeki Sorunun DKU-5 Kablo İle Çözüm Rehberi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
19
Favori
61.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    alyildiz arkadaşımıza hdd yi gönderdim ilgisi ve harcayacağı emeğinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum
  • selamlar,
    Öncelikle konuyu açan ve cevap yazan herkese çok teşekkürler Bozuk olan maxtor 1 tb diamondmax diskimden verileri kurtarmak için dku-5 kabloyla yukarıda anlatılanları yaptım, hyperterminal com6'dan bağlantı yaptı ama komutlara bir tepki alamadım. Yalnız benim aldığım dku-5 kablosu 13 değil de 6 pinliydi, o yüzden içinden 6 değil 5 kablo çıktı. Ama yukarda anlatılan ve diskle bağlantı için kullanılan kablolar bu 5 kablo içinde vardı. Ben de aynı renklerle bağlantıları yaptım ama nafile.
    Disk kurtarma işlemlerinin çoğu seagate disklerle yapılmış. Benim kurtarma işlemimin başarısız olma nedeni sizce aşağıdakilerden hangisi olabilir ?
    a-) farklı dku-5 kablo ile kurtarma yapılmaz, mutlaka 13 pinli dku-5 kablosu kullanmak lazım - ki ankarada bu kabloyu bulamadım
    b-) seagate ve maxtor disklerin rx,tx, gnd bağlantıları farklı, kabloları faklı şekilde bağlamak gerekli
    c-) maxtor'dan veri kurtarması yapılamıyor, boşuna heveslenme
    Yardımcı olabilirseniz pek bi manidar kalıcam, şimdiden teşekküler

• Merhaba. Geçmiş olsun :(
    Benim sana tavsiyem öncelikle elindeki hardisk modeline ait pinlerin açıklamasını içeren teknik dökümanı internette araştrmandır.
    Ben kendi hardiskime ait bu dökümanı rahatlıkla bulmuştum. Zaten bu dökümanı bulup pinlerin neye karşılık geldiğini öğrendiğinde muhtemelen sorunu çözeceksin.

Kolay gelsin.

quote:

Orjinalden alıntı: phobia

selamlar,
    Öncelikle konuyu açan ve cevap yazan herkese çok teşekkürler Bozuk olan maxtor 1 tb diamondmax diskimden verileri kurtarmak için dku-5 kabloyla yukarıda anlatılanları yaptım, hyperterminal com6'dan bağlantı yaptı ama komutlara bir tepki alamadım. Yalnız benim aldığım dku-5 kablosu 13 değil de 6 pinliydi, o yüzden içinden 6 değil 5 kablo çıktı. Ama yukarda anlatılan ve diskle bağlantı için kullanılan kablolar bu 5 kablo içinde vardı. Ben de aynı renklerle bağlantıları yaptım ama nafile.
    Disk kurtarma işlemlerinin çoğu seagate disklerle yapılmış. Benim kurtarma işlemimin başarısız olma nedeni sizce aşağıdakilerden hangisi olabilir ?
    a-) farklı dku-5 kablo ile kurtarma yapılmaz, mutlaka 13 pinli dku-5 kablosu kullanmak lazım - ki ankarada bu kabloyu bulamadım
    b-) seagate ve maxtor disklerin rx,tx, gnd bağlantıları farklı, kabloları faklı şekilde bağlamak gerekli

• quote:

selamlar,

Selamlar...Yaşadıklarımdan yola çıkarak yazıyorum...Ben toplamda 3 adet DKU-5 kablo kestim biçtim. Harddiske her türlü varyasyonu deneyerek kabloları bağladım fakat hyperterminal ile hiçbir şekilde iletişim kuramadım bilgisayar ve hdd arasında. En son forumdan bir arkadaştan (aykutix) TTL devre satın aldım ve verilerimi kurtardım. Bu arada profil bilgilerinde yazan gerçek adınız doğru ise hem adımız hem soyadımız aynı İsterseniz yardımcı olabilirim...

• quote:

Orjinalden alıntı: alyildiz

quote:

selamlar,

Selamlar...Yaşadıklarımdan yola çıkarak yazıyorum...Ben toplamda 3 adet DKU-5 kablo kestim biçtim. Harddiske her türlü varyasyonu deneyerek kabloları bağladım fakat hyperterminal ile hiçbir şekilde iletişim kuramadım bilgisayar ve hdd arasında. En son forumdan bir arkadaştan (aykutix) TTL devre satın aldım ve verilerimi kurtardım. Bu arada profil bilgilerinde yazan gerçek adınız doğru ise hem adımız hem soyadımız aynı İsterseniz yardımcı olabilirim...

hemen pm atıyorum hocam

• Memphis arkadaşımızın harddiski de tekrar hayata döndü
  • alyildiz arkadaşıma ne kadar teşekkür etsem azdır. Düğün nişan ve anı dolu resimlerim olan hdd mi tekrar hayata döndürdü ellerin dert bilgisayar kasanda seagate hdd görmesin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Menfhis

alyildiz arkadaşıma ne kadar teşekkür etsem azdır. Düğün nişan ve anı dolu resimlerim olan hdd mi tekrar hayata döndürdü ellerin dert bilgisayar kasanda seagate hdd görmesin.

Rica ederim. Güle güle kullan dostum. Anıları geri kazanmanın önemini çok iyi biliyorum. Geçmişi olmayan adamdım 2 gün önce
  • Maxtor disklerde kurtaılıyor arkadaşlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: filik2008

Maxtor disklerde kurtaılıyor arkadaşlar.

Evet, dün gece phobia arkadaşımızın 1TB Maxtor diskini aynı yöntemle çalışır duruma getirdim
  • 4 gün önce HDD den sesler gelmeye başlayınca hemen içindeki bilgilerin backupını aldım değişiklik talebi ile geri iade ettim. Arada çok yakın arkadaşım olduğu için kendisinden mümkünse external WD HDD istediğimi söyledim. Zaten Arena ile konuştuğumda da farklı br marka HDD istermisiniz diye sormuşlardı.
    Yolladığım Seagate'e karşılık olarak dün 1TB WD External HDD geldi.

Oysa bu FW sonrası birçok kişinin memnun kaldığını okumuştum. Yıllardır WD kullanıcısıyım. Yine WD ile devam edeceğim anlaşılan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: alyildiz

quote:

Maxtor disklerde kurtaılıyor arkadaşlar.

Evet, dün gece phobia arkadaşımızın 1TB Maxtor diskini aynı yöntemle çalışır duruma getirdim

@alyildiz arkadaşıma ne kadar teşekkür etsem azdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phobia -- 21 Mayıs 2009; 8:48:31 >
  • @alyildiz Benimde hdd mi kurtardı ellerine sağlık tekrar teşekkür ediyorum. Bilginiz olsun diye söylüyorum arkadaşlar iki gün önce 500 gb 7200,11 32 mb hardiskimi güncelleme yaptım (sd1a) şuan işletim sistemi yüklü kullanıyorum herhangi bir problem yok gayet güzel çalışır durumda. Tabi buda alyildiz arkadaşımız sayesinde
  • Merhaba;
    Benim elimdede 500GB 7200.11 hardisk var.Sistem çöktü;windows kurulumunda hata veriyordu.
    Daha sonra yeni bir disk alıp,sisteme ikinci disk olarak bağlıyarak bazı resimlerimi kurtardım(Garip bi şekilde hdd 2 dakıkada bir bilgisayara reset attırıyodu yada görünmez oluyordu)

Artık forumlarda bahsedildiği gibi hddyi bilgisiyar hiç görmüyor;hata açılımda bilgisayarı kitliyor!

Ama hala içinde çok değer verdiğim resimlerim var.Diske hiç üzülmüyorum ama veriler benim için değerliydi.

Anladığım kadarıyla ilgili doğru kabloyu bulmak biraz sıkıntı;elinde bu kablo olup yardımcı olabilecek varsa gerçekten çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
  • herşey iyi hoş da, bu rx tx gnd kaçıncı pinlere denk geliyor? kablolar aynı güzel yazmışsınız 13 pin bendeki de, ama içindeki renkler aynı değil sadece 3 kablo çıktı, şöyle ki:
    Ok üstteyken, sağdan sola doğru:
    1 Mavi
    5 Sarı
    6 Beyaz

Şimdi bunların hangisi rx hangisi tx hangisi gnd ?
    Hatırlayabiliyor musunuz? Sizin turuncu, kırmızı, kahverengi hangi pinlere denk geliyordu?

quote:

Orjinalden alıntı: hdblack35
     SEAGATE 7200.11 Serisi HDD'lerdeki Sorunun DKU-5 Kablo İle Çözüm Rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuiWan -- 26 Mayıs 2009; 4:37:41 >

• sorumun cevabını filik2008 arkadaş vermiş, henüz denemedim bu veriler eğer bende de doğru çıkarsa ilk anlatıma eklenmeli bence. arayan daha rahat bulur.

quote:

Bu kablolarda nerdeyse %99 renkler tutmaz arkadaşım boşuna o şekilde uğraşma.

Kablonun ucundaki kısımdaki (Telefona takılan kısım) ok işareti gözükmeyecek dudumda iken (Sağ ve soldaki metal kısımlar yukarı bakarken) soldan 1. GND 5. RX ve 6. TX olacak. Bunların hangi kabloya gittiği öğrenmek için ya bir ölçü aleti al(8-10 lira) yada bir elektrikçiye girip rica et büyük olasılıkla yardımcı olacaktır. Kolay gelsin sakın vaz geçme.

Bu arada nerde yanlış yaptığımı(Anlatımın eksik olduğunu) buldum. Kimse yardım etmiyor nedendir bilmiyorum.

Terminal programında hddnin vidasını taktıkta sonraki kısımda

CTRL+Z Yaptıktan sonya U yazıp enter'a basın denilen kısımda eksik bilgi verilmiş. U yazmadan Önce

/2 yazıp Enter'a Basıyoruz ve F3 2> konumuna getiriyoruz.

Şükürler olsunki sonunda hddme kavuştum tam 2-3 ay aradan sonra.

Herşey için tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuiWan -- 26 Mayıs 2009; 4:37:58 >

• Merhaba.
    Anlatım eksik değil. Ben yaptığım tüm işlemi harfiyen yazdım ve bu şekilde toplam 4 tane HDD yi kurtardım. Hiçbirisinde filik2008 arkadaşın yazdığı gibi bir işleme ihtiyaç duymadım.
    Yabancı forumlarada göz atarsanız bu işlem için birkaç değişik şekilde yapılıyor. Örneğin kablo farklı olduğunda...

quote:

Orjinalden alıntı: Gui-Wan

sorumun cevabını filik2008 arkadaş vermiş, henüz denemedim bu veriler eğer bende de doğru çıkarsa ilk anlatıma eklenmeli bence. arayan daha rahat bulur.

quote:

Bu kablolarda nerdeyse %99 renkler tutmaz arkadaşım boşuna o şekilde uğraşma.

Kablonun ucundaki kısımdaki (Telefona takılan kısım) ok işareti gözükmeyecek dudumda iken (Sağ ve soldaki metal kısımlar yukarı bakarken) soldan 1. GND 5. RX ve 6. TX olacak. Bunların hangi kabloya gittiği öğrenmek için ya bir ölçü aleti al(8-10 lira) yada bir elektrikçiye girip rica et büyük olasılıkla yardımcı olacaktır. Kolay gelsin sakın vaz geçme.

Bu arada nerde yanlış yaptığımı(Anlatımın eksik olduğunu) buldum. Kimse yardım etmiyor nedendir bilmiyorum.

Terminal programında hddnin vidasını taktıkta sonraki kısımda

CTRL+Z Yaptıktan sonya U yazıp enter'a basın denilen kısımda eksik bilgi verilmiş. U yazmadan Önce

/2 yazıp Enter'a Basıyoruz ve F3 2> konumuna getiriyoruz.

Şükürler olsunki sonunda hddme kavuştum tam 2-3 ay aradan sonra.

Herşey için tekrar teşekkürler.

• Merhaba.
    Öncelikle yazımın başında bu kablo dışındaki kablolar için nasıl bir yol izleneceği hakkında bilgim olmadığını belirtmiştim.
    Kablolar dıştan aynı olduğu halde içerisindeki kablo sayısı ve kablo rengi olarak farklı olabiliyorlar. Ben bu yüzden özellikle kabloyu aldığım satıcı ismini bile verdim. Bu satıcıdan kablo alan 2 arkadaşımında kablosu benimki ile aynıydı.

Hangi kablonun hangi pine denk geldiği bu işlem için gereksiz olduğundan açıkçası böyle birşeyi not almadım.
    Aslında herkez elindeki kablonun açılımını kısada olsa buraya yazsa muhtemelen tüm kabloların yapısını biliyor olacağız.

Kusura bakmayın bu konuda yardımcı olamıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: Gui-Wan

herşey iyi hoş da, bu rx tx gnd kaçıncı pinlere denk geliyor? kablolar aynı güzel yazmışsınız 13 pin bendeki de, ama içindeki renkler aynı değil sadece 3 kablo çıktı, şöyle ki:
    Ok üstteyken, sağdan sola doğru:
    1 Mavi
    5 Sarı
    6 Beyaz

Şimdi bunların hangisi rx hangisi tx hangisi gnd ?
    Hatırlayabiliyor musunuz? Sizin turuncu, kırmızı, kahverengi hangi pinlere denk geliyordu?

quote:

Orjinalden alıntı: hdblack35

• ben işimi hallettim, diskim geri döndü.
    sizin ok üstteyken verdiğiniz resimdeki kablonun yazıyorum (tescillendi):
    sağdan itibaren,
    1 numaralı pin: ground
    5 numaralı pin: rx
    6 numaralı pin: tx

bu arada filik2008'in eksik dediği yer şu ki doğru.

selametle.
  • hdblack35 arkadaşımızın emek verip hazırlamış olduğu resim dosyasına, hdblack35 arkadaşımın affına da sığınarak eksik kısmı ekledim.

Aşağıdaki komutları izleyerek TTL devre ile 3 tane HDD kurtardım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.