Şimdi Ara

NOTEBOOK BATARYA TAMİRİ... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
4
Favori
87.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Lithium pilleri Ni-cd Gibi direk adaptöre veya aküye bağlamayın.mutlaka şarj kontrol ünitesi olması gerek.Bu ünite cep telefonu bataryalarında bile var.Eski bir cep telefonu pilinin şarj devresini bağlayın pilinizi öyle kullanın.yada kontrollü şarj edin yani şarjda unutursanız patlama riski var lityum pillerin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: magicool

quote:

Orjinalden alıntı: Batuhan Kılıç

nette de bakındım genelde tamiri mümkün değildir diyor herkes et bir bilgi vermiyor kimse, dün biraz araştırdım bir yer buldum, pazartesi de bataryayı tamirden alıcam, içinde 6 tane pil var tanesini 9 dolardan yapıyor, minimum 2 saat gider diyor, güvenilir bir yere benziyor, eğer gerçekten olabiliyorsa buradan iletişim bilgilerini veririm de şu üretici firmaların pil satışında yaptıkları çakallıkların bir nebze de olsa önüne geçilmiş olunur

evet bende batarya hücre degişimi hakkında bir konu açmıştım...benim merak ettigim konu mesela 6 hücreli bir pil 6600 mah gücünde oluyor bu demektir ki her hücre 1100 mah gücünde ve 6x1100=6600 mah oluyor acaba bu hucreleri 1100 mah degilde 2100 mah veya daha cpk güce sahip pillerle degiştirebilirmiyiz?yani 6 hücreli bir bataryaya 6600 mah degilde 6x2100 mah=12600 mah gibi yuksek degerlere ulaşamazmıyız?

6 tane pili (1.2 V) seri bağlasan 1100 Mah lik sonuçta 6x1.2=7.2 Volt 1100 Mah alırsınız.

Paralel Bağlasanız 1.2 V 6600 Mah alırsınız

Yani Voltajı yükseltmek için seri bağlamanız şart dolayısı ile sizin teoriniz elektronik de yanlış

Eğer Bu içerdeki piller 1100 Mah ise bunları 2200 ile değiştiriseniz aynı voltajda Şarjınız teorik olarak 2 kat artar. Gerçek hayatta 1,8 Katı artar 2 saat gidecekse 3,5 saat gider. Amper Yani akım Pilin gitme süresi ile doğru orantılıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remixindir -- 13 Ekim 2013; 18:32:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: attillam

Umarım konuyu hortlatmış olmayız.

Ben de arkadaşlar gibi HP 550 nin pili artık işe yaramıyordu, çıkardım ve parçaladım.

6 adet 18650 pil gözüküyordu, bunlardan ikisini seri olarak el süpürgesine bağladım.

Şarj ediyor, sorun yok, çalıştırıldığında da ilk anda gümbür gümbür çalışıyor ama hemen
    sonra dramatik bir şekilde yavaşlıyor ve çok zayıf bir biçimde çalışmaya devam ediyor.
    Arada şarj etmeden tekrar çalıştırdığımda yine önce ful güçle biriki saniye sonra takatsiz
    bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

İki sorum olacak:

1. Bu şekilde eski NiCd pillerin şarjıyla şarj etmekte sorun var mı, şarjda unutulunca patlayabilir mi?

2. Pillerin herbiri 2.5 amper civarında olduğuna göre akım sorunu olmaması gerekir, acaba
    hesaplayamadığımız başka bir şey mi var? Yani iki pili akım artsın diye paralel bağlamak gibi...

Aynı şeyi yaptım eski pillerle.Şu an şarjlı el süpürgesi şarjda.Sizde durum nedir? PAtlama vs. oldumu aşırı şarjdan dolayı ?
    Ben iki tane 18650 sığdırabildim süpürgenin içine.Onlarıda piller zaten 3.7 volt olduğu için paralel bağladım motora.
    Yani 3.7 volt gidiyor, 7.4 volt değil.
    Bir de merak ettiğim 18650 nin her biri kaç mha onu anlamadım.
    GG 'da bu piller için pil kutuları satılıyor 3-5 tl ye.

• quote:

Orijinalden alıntı: enginem

quote:

Orijinalden alıntı: attillam

Umarım konuyu hortlatmış olmayız.

Ben de arkadaşlar gibi HP 550 nin pili artık işe yaramıyordu, çıkardım ve parçaladım.

6 adet 18650 pil gözüküyordu, bunlardan ikisini seri olarak el süpürgesine bağladım.

Şarj ediyor, sorun yok, çalıştırıldığında da ilk anda gümbür gümbür çalışıyor ama hemen
    sonra dramatik bir şekilde yavaşlıyor ve çok zayıf bir biçimde çalışmaya devam ediyor.
    Arada şarj etmeden tekrar çalıştırdığımda yine önce ful güçle biriki saniye sonra takatsiz
    bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

İki sorum olacak:

1. Bu şekilde eski NiCd pillerin şarjıyla şarj etmekte sorun var mı, şarjda unutulunca patlayabilir mi?

2. Pillerin herbiri 2.5 amper civarında olduğuna göre akım sorunu olmaması gerekir, acaba
    hesaplayamadığımız başka bir şey mi var? Yani iki pili akım artsın diye paralel bağlamak gibi...

Aynı şeyi yaptım eski pillerle.Şu an şarjlı el süpürgesi şarjda.Sizde durum nedir? PAtlama vs. oldumu aşırı şarjdan dolayı ?
    Ben iki tane 18650 sığdırabildim süpürgenin içine.Onlarıda piller zaten 3.7 volt olduğu için paralel bağladım motora.
    Yani 3.7 volt gidiyor, 7.4 volt değil.
    Bir de merak ettiğim 18650 nin her biri kaç mha onu anlamadım.
    GG 'da bu piller için pil kutuları satılıyor 3-5 tl ye.

Pillerin akım gücünü yazmıştım zaten 2.5 Amper, yani yeterli olduğundan paralel bağlamaya gerek yok diye düşündüm,
    süpürgenin motoru belli bir voltaj aralığında olduğu için yüksek voltajla daha iyi çalışır zannedersem.

Ancak siz benden de cesurmuşsunuz, şarjda hiç olmazsa süreli tutun 1 saat filan, yoksa gerçekten patlayabilir,cihazın
    içinde olduğu için zaten ısınıp ısınmadığını şişme vs. değişiklik gösterip göstermediğini de göremezsiniz. Maazallah
    ne olur ne olmaz.

Çin sitelerinin birinden şarj ve deşarj koruma devresi siparişi verdim gelince tek pil olarak 3.7 v - 2.5 a olarak bağlayacağım.

• 14.8 v 5200mah 8 hücre.... şu an 1 saat gidiyor.. zaten gtx560 ve 2820 canını cıkaıyor... ama yakında söküp yeni piller takacam..

işin ilginç yani şarj aleti 19.5 v 9.7a
  • Elimde a42-a3 ve a32-f5 batarya var a32-f5 inkini a42-a3 e aktarabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler bu laptop pilleri başka alanda kullanacam şuanda almak istesem nereleri tavsiye edersiniz
  • sanalpazardan 5 tane bozuk laptop pilleri aldım.
    içinden 30 tane 18650 pil çıktı. 16 tane voltajlı 14 tane 0 voltaj çıktı kısa süreli şarja taktım veya şokladım bozuk 14 taneden iki tanesi yanıt vermedi . diğerleri sağlam.

şimdi voltajı hızlı düşenleri ayıracağım.
  • Eprom Nedir.? Eprom Ne İşe Yarar.? Eprom Kullanımı

http://www.nedennasilnedir.com/eprom-nedir-eprom-ne-ise-yarar-eprom-kullanimi.html/
  • quote:

Orijinalden alıntı: askişi48

Eprom Nedir.? Eprom Ne İşe Yarar.? Eprom Kullanımı

http://www.nedennasilnedir.com/eprom-nedir-eprom-ne-ise-yarar-eprom-kullanimi.html/

birde bu acıklama var ancak gözden cıkardığınız devrelerde deneyin
    EEPROM

EPROM, bilindiği gibi ultraviole ışınları kullanılarak silinebilen bir yongadır. Getirdiği dezavantajlar düşünülerek yeni bir yonga geliştirildi.Adı: EEPROM.

EEPROM kısalımı Electrically Erasable Programmable ROM yani elektrikle silinebilen programlanabilir bellek yongası anlamına gelmektedir. Bu yongayla bir çok kolaylık sağlanmıştır. Bunlar:

· Yonga üzerinde silme işleminin yapılabilmesi için yonganın sistemden uzaklaştırılmasına gerek yoktur. Yonga devre kartı üzerinde iken silme gerçekleştirilebilmektedir. İçeriği silinmek istenen herhangi bir transistor’un üzerine uygulanan elektrik alan sayesinde bu iş halledilebilmektedir.

· Silme veya yazma için ek bir donanıma ihtiyaç yoktur.

· Yonga üzerine yazma bilgisayar tarafından yapılabilmektedir. Böylece bilgisayar ilk defa hem yazabilmekte hem de okuma yapabilmektedir.

· Yonga üzerinde değişiklikler için içeriğin hepsini silmeye gerek yoktur. Değişiklikler istenilen herhangi bir veri üzerinde byte byte yapılabilmektedir.

Sağlanan bu değişikliklerle her byte yakalşık 10 milisaniyede silinip yeniden programlanabilmektedir. Bu uzun bir süredir. Bu yüzden hızlı veri değişiminin gerekli olduğu yerlerde bu yonga yetersiz kalmaktadır. Mesela, bir EEPROM bu uzun süreden dolayı RAM’in bir parçası olarak kullanılamamaktadır. Bunun yanında EPROM ile karşılaştırılırsa EEPROM daha pahalı kalmaktadır. Çünkü her bit için , yapısı gereği ,extra transistor’ler kullanmakta, bu da maliyeti arttırmaktadır.

http://websozluk.brinkster.net/hardware/rom_eprom_prom_eeprom.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askişi48 -- 26 Kasım 2014; 13:50:52 >

• Ozellikle orjinal bataryada pil degiaimi hemen hemen imkansizdir. Ancak olasiliklar mevcut. Yan sanayi bataryalarda mumkun. pilbilgi.blogspot.com adresinde bu konu ile ilgili uzun bir yazi var. Bir goz atabilirsiniz. Bataryanin icindeki eprom haricinde kullanacaginiz pil turu de onemli. Her lityum pil bu ise uyumlu degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadasin dedigi gibi paralel baglama.ile amper degeri artar seri vbaglama ile volt artar. Bataryalarda her ikiside kullanilir. Daha buyuk kapaaiteli pil takarak kapasiteyi arttirmak mumkun pilbilgi.blogspot.com adresinde bununla ilgili bir yazi var. Biraz uzun oldugu icin buraya alamadim.
  • Arkadasin dedigi gibi paralel baglama.ile amper degeri artar seri vbaglama ile volt artar. Bataryalarda her ikiside kullanilir. Daha buyuk kapaaiteli pil takarak kapasiteyi arttirmak mumkun pilbilgi.blogspot.com adresinde bununla ilgili bir yazi var. Biraz uzun oldugu icin buraya alamadim.
  • selam benimde haddim olmadan bir sorum olacak 6600mah lik bir batarya aldim toshiba laptop icin ve eski orjinal sarj aletiyle sarj ediyorum fakat 2 gündür nedense sabaha kadar hic sarj etmiyor

aldigim bataryanin degerleri:
    Akkutyp: Lithium Ion
    Kapazität: 6600 mAh
    Spannung: 10,8 Volt

kullandigim orjinal sarj aletinin degerleri:

input:100-240V 50-60Hz 1.5A
    output:19V 3.95A

sorun nerde? ben hic anlamiyorum elektrik olaylarindan :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: verikurtarmaservisi

Saraç Bilişim olarak laptop tamir işlemlerini garantili ve uygun fiyatlar ile yapmaktayız. Tamir işlemleri gereken ekipmanlar ile cihazınıza zarar vermeden analizden geçmektedir. BGA ve Bios yazma cihazları ile işlemler yapmaktayız. Kasa tamiri, anakart tamiri, chipset değişimi ve tamiri, ekran değişimi, klavye değişimi, bios yazma, batarya ve adaptör satış işlemleri yapmaktayız.

http://www.laptoptamiriankara.net/

Daha fazla bilgi almak için 0312 431 01 44

Batarya pili değişimi hakkında bilgi versen de evde biraz vakit geçirsek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hoooooooooooooort  

Pilin tanesi olmuş 40 lira, oynamak için yeterli ucuzukta değil.

https://urun.n11.com/batarya-pil/asus-n552vw-2a-n552vx-fy105t-batarya-pil-P360615334

bunu aldım ben de, gelince değerlendirme yazarım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.