Şimdi Ara

notebook dahili ekran kartı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar. benim notebookta bir sorun çıktı, kadıköyde bir yere yaptırdım. yaptırdıktan sonra notebookta hiçbir şey -bana göre- değişmemesine rağmen ısınma baş göstermeye başladı.

önceleri, anakartta bir şeylerin alması gerekenden fazla akım çektiğini düşünüyordum. o düşüncem hala biraz var gibi. ama mesela, az önce team fortress 2'ye girdim. bilenler bilir, tf2 dahili ekran kartını kullanır, benim konfigürasyonumda öyle en azından. dota 2 oynarken hiç kasmayan makine, tf2 oynarken grafik takılması yaşadı durmadan. pingi 24 olan bir servera girdim, internet hızı da değil yalnız.

yani, işlemcime birleşik olan hd4000 ekran kartımda bir sorun olması daha muhtemel. sorun ne olabilir? nasıl tamir edilinebilir?

• Bilgisayarını ne sorunla götürdün tamir için ? Yapılan işlem neydi ? Driver'ı kontrol etmişsindir kanımca,Bu ısınmaların birçok sebebi var.Eleyerek gitmek lazım.
  • Bazı oyunlarda grafik kartlarî arası geçişi manuel yapmak gerekebiliyor. Gpu Denetim Masanızdan bir kontrol ediniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayarı anakartın üzerinde bir devrenin yolunu iptal ettiğim için götürdüm. anakarttan yeni yol çekildi, ses sisteminin kabloları bağlandı.

bu sırada çalışan çocuk fanı falan çıkarmış -ben 10 dakika başından ayrıldım, dönünce gördüm.- işlemcinin ve ekran kartının üzerinden termal macunu tinerle silmişti ve yeni macun sürüp geri taktı. gerisinde de hep beraberdik, başka bir şey yapıldığını görmedim. benim olmadığım 10 dakikada da, anakarttan yol çekmiş ve kabloları bağlamış. üstüne bir de dediğim temizlik işlemine girişmişti. süreyle kıyaslayınca o arada başka bir şey de yapmış olabileceğini düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ynal

Bazı oyunlarda grafik kartlarî arası geçişi manuel yapmak gerekebiliyor. Gpu Denetim Masanızdan bir kontrol ediniz.

işte, geçişe gerek yok. bu tamire girmeden önce zaten hd4000 ile oynuyodum ve ne ısınma sorunu, ne de takılma sorunu vardı. driverler da güncel, yazılımsal olarak her şey mükemmel durumda yani.

donanımsal bir sıkıntı var içten, onun ne olduğunu anlamak gerek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Laptop Ekran Kartı.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.