Şimdi Ara

Notebook Hdd Aşırı ısınma problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
15.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Resim göstermek istiyorsan hizliresim.com ya da imageshack.us gibi bir siteye yükle, buraya link yaz.

Forumun resim ekleme özelliği sorunlu, hiç bir resim gözükmüyor.
  •  Notebook Hdd Aşırı ısınma problemi

Notebook Hdd Aşırı ısınma problemi

hard disk gösterdiğim yerdekimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: oktay_tolga

Notebook Hdd Aşırı ısınma problemi

hard disk gösterdiğim yerdekimi.

Evet bu resimde "hdd de bu galiba" dediğin altı mavi renkli olan. Ters duruyor.

Altta kalan siyah/kahve renkli SATA bağlantılarından geriye (resimde yukarı) doğru çekerek ayır, ardından tornavida gibi bir şeyle dikkatlice arkadan kaldırıp çıkart.
    Üzerinde koruyucu metal çerçeve var gibi duruyor. Yeni diski aynı şekilde bu çerçeveye vidalayıp, aynı biçimde yerine yerleştiriyorsun.

Windows kurulumuyla ilgili de ufak bir şey eklemeyi unutmuşum:
    BIOS'dan "SATA Mode"u "AHCI Mode" olarak değiştirip kur, hız %25 yükselir.
    Bulamam, uğraşamam dersen hızı şimdikiyle aynı olur, bir şey kaybetmezsin.

• ssd için mi söylüyosun AHCI Mode u yoksa diğer hdd ler için de olurmu
  • quote:

ssd için mi söylüyosun AHCI Mode u yoksa diğer hdd ler için de olurmu

SATA arabirimi kullanan tüm HDD ve SSD'ler için geçerli.
    Anakart yeniyse ve bu özellik BIOS'da varsa, artık hep onu kullan.

Yalnızca eski kalan Windows XP'nin kurulumda görmesi için AHCI sürücüsü gerekir, Windows 7 ve 8 sorunsuz ve hızlı çalışırlar.
  • eyvallah abicim herşey için çok teşekkürler vakit ayırıdın allah razı olsun senden. kusura bakma vaktinide aldım. baya bilgilendirdin beni ama. tekrar tekrar teşekkürler.
  • Rica ederim.
  • abicim yine ben yeter artık dediğini duyar gibiyim. format ta attım soğutucu da kullandım ne yaparsam yapayım çare bulamadım yine en iyi yapacağımd dediğin gibi hdd yi değiştirmek. şu aralar soğutucyla 52-53 arasında gidiyor gerçi bu bile fazla ama. sana soracağım şey işlemcinin termal macunu nu değiştirsem mi acaba. gerçi fazla ısınmıyor (işlemci 35-39, ekran kartı 46-49 derece boş durumda) ama yinede 4 sene oldu alalı. aynı zamanda tabi ekran kartının da termal macunu vardır onuda değiştirmem gerekir. ne diyorsunuz.

birde metal soğutucu alıcam daha önce sordummu size tam hatırlayamadım; acaba 3 küçük fanlı mı yoksa tek büyük fanlımı almak daha doğru olur. önceden 3 fanlılar daha cazip gibi görünüyordu. fakat tek fanlıların soğuk havayı yayacak ızgaraları olduğunu farkettim.

http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=106859&Productid=bd190135 umarım link vermemde sorun olmaz.

http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=106859&Productid=bs4050 normalde bunu alıcaktım fakat tek fanlı olan daha cazip gelmeye başladı. soğuk havayı yayan ızgaralar sayesinde bölgesel değil genel bi soğutma olurmu acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay_tolga -- 13 Mart 2013; 14:53:35 >

• quote:

abicim yine ben yeter artık dediğini duyar gibiyim. format ta attım soğutucu da kullandım ne yaparsam yapayım çare bulamadım yine en iyi yapacağımd dediğin gibi hdd yi değiştirmek. şu aralar soğutucyla 52-53 arasında gidiyor gerçi bu bile fazla ama. sana soracağım şey işlemcinin termal macunu nu değiştirsem mi acaba. gerçi fazla ısınmıyor (işlemci 35-39, ekran kartı 46-49 derece boş durumda) ama yinede 4 sene oldu alalı. aynı zamanda tabi ekran kartının da termal macunu vardır onuda değiştirmem gerekir. ne diyorsunuz.

birde metal soğutucu alıcam daha önce sordummu size tam hatırlayamadım; acaba 3 küçük fanlı mı yoksa tek büyük fanlımı almak daha doğru olur. önceden 3 fanlılar daha cazip gibi görünüyordu. fakat tek fanlıların soğuk havayı yayacak ızgaraları olduğunu farkettim.

http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=106859&Productid=bd190135 umarım link vermemde sorun olmaz.

http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=106859&Productid=bs4050 normalde bunu alıcaktım fakat tek fanlı olan daha cazip gelmeye başladı. soğuk havayı yayan ızgaralar sayesinde bölgesel değil genel bi soğutma olurmu acaba.

Ekran kartının da işlemcinin de sorunu yokken dokunma dursunlar.
    Sıcaklıkları olması gerektiği gibi sayılır. Isınma olursa da macundan değil üstündeki soğutucu fandan şüphelen.

Yok bana sormadın, 3 ya da tek büyük fan konusunda bir şey diyemem.
    Ancak seçtiğin modeller ucuz çözümler. TX Akortek'in markası, Dark markalı ürünleri de satıyor.
    Rexpo ise yine Akortek gibi yerli ithalatçı.
    İkisi de Çin'de anlaştıkları fabrikalarda ürettirip burada satıyorlar.

Thermaltake, Zalman gibi markalardan bakman dayanıklılık açısından da iyi olur.
    Hepsiburada'nın Zalman modelleri epey pahalı ama şu model ucuz sayılır:
    http://www.exa.com.tr/zalman/tasinabilir_bilg_aks/zalman_zmnc11-411-19102.html
    Thermatake'in de şu modelini satıyor:
    http://www.hepsiburada.com/liste/thermaltake-massive23-lx-17-1017-23cm-mavi-ledli-fanli-notebook-sogutucu-cl-n0015/productDetails.aspx?productId=bs130651&categoryId=106859

Öte yandan forumun Notebook Soğutma:
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_781/tt.htm
    ve Taşınabilir bölümlerindeki:
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_2015/tt.htm
    konulara bakman iyi olabilir.

• üstündeki soğutucudan şüphelen derken onun ne gibi problemi olabilir. sorunu yok gibi görünüyor ama sanki. nerden anlayablirim sıkıntı olup olmadığını.
  • quote:

üstündeki soğutucudan şüphelen derken onun ne gibi problemi olabilir. sorunu yok gibi görünüyor ama sanki. nerden anlayablirim sıkıntı olup olmadığını.

Şüphelen derken, olur da ısınma yaparsa macunu hiç kurcalama, macunda sorun olmaz anlamında.
    Soğutucu fan tozdan kirlenir hem soğutamaz, hem ses yapar.
  • anladım sadce todan kaynaklanan bir sorun olablir diyosun. ona dikkat ederim saten baya güzel temizledim fanı her detayına kadar. fakat macun 2-3 sene de bir değişmesi gerekiyor diye duydum servisi aradım değiştirmeniz gerekir diye bir cevap aldım. sanırım senin yiyceğin nane değil demek istiyorsun :D eğer öleyse ehil birine yaptırırım. alakası yok diyosan hiç kurcalamayım. :p
  • quote:

anladım sadce todan kaynaklanan bir sorun olablir diyosun. ona dikkat ederim saten baya güzel temizledim fanı her detayına kadar. fakat macun 2-3 sene de bir değişmesi gerekiyor diye duydum servisi aradım değiştirmeniz gerekir diye bir cevap aldım. sanırım senin yiyceğin nane değil demek istiyorsun :D eğer öleyse ehil birine yaptırırım. alakası yok diyosan hiç kurcalamayım. :p

Yok öyle bir şey demek istemedim.
    Ama evet 2-3 sene uzun bir süre, normalde bir işlemciyi en çok 3 yılda değiştirdiğimiz için daha uzun sürede macunda bozulma olabilir.
    Yine de kendi Intel/AMD soğutucu ve macununu uzun süre hiç dokunmadan kullanmak mümkündür, 2-3 senede kuruyacak şeyler yapmıyorlar.

Sonuç olarak şu an kendinin de yazdığın gibi, işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarında aşırı-üst dereceler yoksa herhangi bir müdahalede bulunma.
    Yani bozuk olmayan parçayı tamire kalkışmayın derler ya o bakımdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mselcuks -- 14 Mart 2013; 17:02:32 >

• tamam anlaşılmıştır. clearly.
  • gene ben. aklıma bi fikir daha geldi ama. uygun fiyata 64 gb lık ssd kart buldum. acaba iki hdd yide aynı anda kullanma imkanım varmıdır. ayrıca bir ata girişi var. ana hdd olarak ssd yi. 2. olarakta mevcut hdd yi kullanabilirmiyim. ikiside entegre olacak. yok yazarken bile mantıklı gelmedi :p marka olarak ne tavsiye edersin. sandisk kingston hi level. bir de rem takviyesi yapmak istiyorum 4gb tek solatta. şu anda 2 gb ddr3
  • quote:

gene ben. aklıma bi fikir daha geldi ama. uygun fiyata 64 gb lık ssd kart buldum. acaba iki hdd yide aynı anda kullanma imkanım varmıdır. ayrıca bir ata girişi var. ana hdd olarak ssd yi. 2. olarakta mevcut hdd yi kullanabilirmiyim. ikiside entegre olacak. yok yazarken bile mantıklı gelmedi :p marka olarak ne tavsiye edersin. sandisk kingston hi level. bir de rem takviyesi yapmak istiyorum 4gb tek solatta. şu anda 2 gb ddr3

Yerin varsa kullanırsın elbette.
    Geniş olan modellerde 2 HDD + 1 DVD için yer oluyor, dar olanlarda 1+1 şeklinde.
    DVD girişi boşsa ya da kullanmıyorsan oradan da 2. bir HDD bağlayabilirsin.

Öte yandan SSD'yi sistem diski, eskisini de 2. yapman mantıklı olur. SSD her durumda diğer HDD'den hızlıdır.
    SSD markası soruyorsan forumda OCZ ve Sandisk'in modelleri daha çok kullanılıyor.
    Kingston için V+200 ve HyperX 3K olanlar daha hızlılar.

Laptop tek modül en çok kaçı destekliyorsa o kadarlık takabilirsin. Tek 4 GB DDR2 bulman zaten biraz zor ama bulsan da destekler mi bir öğren.
    Büyük olasılıkla 2x2GB DDR2 diye destekliyordur.

• peki 2.ncil hdd kullanma durumunda soğutma sisteminde problem yaşarmıyım sence. malum en başta ki sorunum saten soğutmaydı. yok yok vageçtim. usb 2.0 la harici disk kullanırım. peki alakasız ama bilirsin diye soruyorum benim usb portlar nasırım 2.0 Usb 3.0 olan bi harici hdd taksam bi faysası olmaz dimi bilgisayarımda 2.0 olduğu için. sana soruyorum kusura bakma diğer yerlerden cevap gelmiyor çünkü çoğunlukla. birde usb 2.0 çıkışından 3.0 elde etme gibi bi şansımız varmı yokmu bir aparat yarımıyla. yada e sata pci expess girişiyle v.s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay_tolga -- 28 Mart 2013; 14:02:50 >
  • Algılama sensörlerinde sorun vardır. Harddisk 5400 rpm sanırım overhead yapyıorsun makineye?
  • algılama sensörü derken pek anlayamadım hacı abi bunu hangi soruya karşılık yazdın. overhead nedirki saten. hdd 7200 rpm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay_tolga -- 28 Mart 2013; 14:32:17 >
  • quote:

peki 2.ncil hdd kullanma durumunda soğutma sisteminde problem yaşarmıyım sence. malum en başta ki sorunum saten soğutmaydı. yok yok vageçtim. usb 2.0 la harici disk kullanırım. peki alakasız ama bilirsin diye soruyorum benim usb portlar nasırım 2.0 Usb 3.0 olan bi harici hdd taksam bi faysası olmaz dimi bilgisayarımda 2.0 olduğu için. sana soruyorum kusura bakma diğer yerlerden cevap gelmiyor çünkü çoğunlukla. birde usb 2.0 çıkışından 3.0 elde etme gibi bi şansımız varmı yokmu bir aparat yarımıyla. yada e sata pci expess girişiyle v.s.

SSD'ler mekanik diskler gibi hareketli parça bulundurmadığından aynı oranda ısınmazlar.
    Hız, sessizlik ve güç tüketimi açısından da SSD daha iyidir.

USB 2.0 teoride 60MB/s hızı destekler ancak 23 MB/s'den hızlı çalışanına rastlamadım.
    Hayır, USB 3.0 harici disk bile alsan şimdiki USB 2.0 olduğundan 20 MB/s 'den daha hızlı aktarım göremezsin.

Laptop'lar için genişleme yuvasından USB 3.0 ve eSATA kartları oluyor, istiyorsan onu denersin...

Valla bence güzelce SSD al, yer sorunun varsa 120 ya da 240 GB al rahatına bak.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.