Şimdi Ara

NOTEBOOK İÇİN DOĞRU TERCİH (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    i7 720 işlemci
    5650 ekran kartı
    3 gb ram
    320 gb hdd
    15,4" 1920*1080 çözünürlük
    kasanın tipi güzel değil ama fiyat 1450 bayaa iyi geldi markaya güvenmiyorumda özellikler süper ne dersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tt82 -- 6 Ağustos 2010; 13:18:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tt82

Arkadaşlar dn exper bi makina buldum
    i7 720 işlemci
    5650 ekran kartı
    3 gb ram
    320 gb hdd
    15,4" 1920*1080 çözünürlük
    kasanın tipi güzel değil ama fiyat 1450 bayaa iyi geldi markaya güvenmiyorumda özellikler süper ne dersiniz

özelliklere göre fiyatı çok iyimiş

http://www.exper.com.tr/ProductDetails.aspx?hID=127&RecID=1119&CatID=10 bu modeli 2 hafta önce bir arkadaşıma aldık 2 haftadır kullanıyor tam olarak istediği şey oyun olduğu için bunu aldı ve 2 haftadır sürekli oyun oynuyor. Bende biraz kurcalama şansı buldum ve köpek :) gibi oyunları çalıştırıyor özendim açıkçası.

yannız bizim aldığımız modelde ekran çözünürlüğü 1920*1080 değil 1366X768 idi kasa aynı kasaysa eğer orada bir yannışlık olabilir doğru çözünürlük 1366X768 olması lazım.

Marka konusunda diğerlerinden farkı oldugunu düşünmüyorum. Benimde notebook ve netbook olarak kullandığım bir marka şimdiye kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım bu konuda için rahat olabilir.

• Ürün Özellikleri:
    Kablosuz Ağ: 802.11g 54Mbps
    EBAT: 374mm(W) x 247,5mm(D) x 35mm(H)
    Ağırlık (Pil Dahil): 2.5 KG
    Diğer: HEADPHONE JACK , S/PDIF , LINE-IN
    Webcam: 1.3 MP Dahili Webcam
    Chipset: Intel® PM55 Chipset
    Kart Okuyucu: KART OKUYUCU
    Hoparlör: Tümleşik Stereo Hoparlör
    İşlemci: Intel® Core™ i7 işlemci i7 720QM (1.60 GHz,DDR3,6 MB Cache,1066/
    Ethernet: 10/100/1000 GIGABIT ETHERNET
    Ekran Kartı: 1 GB ATI HD5650
    Ekran: 15.6" Glare (1.920X1.080) HD Parlak ekran
    Hard Disk: 320 GB SATA HDD / 5400 RPM / 8 MB
    Optik Sürücü: DVD-RW
    Bellek (RAM): 4 GB DDR3 1333MHz
    İşletim Sistemi: Orijinal Windows® 7 Home Basic
    Bluetooth: Dahili Bluetooth
    Klavye: TÜRKÇE Q KLAVYE - TOUCHPAD
    Ürünün tam özellikleri budur arkadaşlar.
    Erkan kullanan biri olarak sana bi sorum olacaktı bu cihazda batarya ömrü ne kadar öğrenibilir misin?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ardent_boy

HP Pavilion DV6-3046ST WW042EA ?

Tamam makina güzel ancak sol tarafta ısınma sorunu var diyenlerden dolayı ürktüm cihazdan.Bi de ekran kartı performansı 5730 daha iyi.

Ben de seninle aynı duygu ve düşünceleri paylaşıyorum.Şu an bana en mantıklısı HP Pavilion DV6-3046ST gibi geliyor.Bahsettiğin sol taraftaki ısınma, ekran kartı driver güncellemesi ile azalıyormuş diye okudum. 5650 de hayli hayli iş görür diye düşünüyorum.dx11 destekli sonuçta.

+aydınlatmalı klavye
    +uzun şarj süresi
    +şık tasarım
    +parmak izi okuyucusu
    +4gb ram + HD5650 ekran kartı + W7 Home Premium

Asus'ta da hard diski değiştirince bazıları garantiden çıkar yazmış.Ne kadar doğru bilemiyorum.
    Sende son durumlar nedir?

• quote:

lg lerle ilgilenmiyorum zaten kullanıyorum şu anda.Yav seçim yapmak ne zor işmiş arkadaş karar veremiyor insan hp ısınır acer ın tuş takımı asusun bataryası derken kaldım ortada :) çok sıkıcı bir durum cidden.
    Asus i3-350m 5730 ekran kartı olan makinayı 1350 liraya buldum yine dön dolaş asus olacak gibi

istanbul bimekste taksitli 1255 lira..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aquaregia

quote:

quote:

Tamam makina güzel ancak sol tarafta ısınma sorunu var diyenlerden dolayı ürktüm cihazdan.Bi de ekran kartı performansı 5730 daha iyi.

Ben de seninle aynı duygu ve düşünceleri paylaşıyorum.Şu an bana en mantıklısı HP Pavilion DV6-3046ST gibi geliyor.Bahsettiğin sol taraftaki ısınma, ekran kartı driver güncellemesi ile azalıyormuş diye okudum. 5650 de hayli hayli iş görür diye düşünüyorum.dx11 destekli sonuçta.

+aydınlatmalı klavye
    +uzun şarj süresi
    +şık tasarım
    +parmak izi okuyucusu

Asus'ta da hard diski değiştirince bazıları garantiden çıkar yazmış.Ne kadar doğru bilemiyorum.

hp makinayı gidip inceledim sol tarafta ısınma var mağazada sabahtan beri açık dediler ama sonuçta ekran kartına yüklenecek bi çalışma yok bi de oyun esnasında bu makina daha da ısınır.Bende son durum asusa tekrar döndüm gibi ancak az önceki mesajda da yazdım exper makina özellik olarak bayaa iyi görünüyor tek eksiği wireless n desteği yok görünüyor o da benim için sorun değil zaten ya büroda ya evde kullanıyorum modem dibimde oluyor veya 2 oda uzağımda.Exper makinayı inceleme şansım olursa gidip bakıcam bugün

• quote:

quote:

quote:

quote:

+aydınlatmalı klavye
    +uzun şarj süresi
    +şık tasarım
    +parmak izi okuyucusu

hp makinayı gidip inceledim sol tarafta ısınma var mağazada sabahtan beri açık dediler ama sonuçta ekran kartına yüklenecek bi çalışma yok bi de oyun esnasında bu makina daha da ısınır.Bende son durum asusa tekrar döndüm gibi ancak az önceki mesajda da yazdım exper makina özellik olarak bayaa iyi görünüyor tek eksiği wireless n desteği yok görünüyor o da benim için sorun değil zaten ya büroda ya evde kullanıyorum modem dibimde oluyor veya 2 oda uzağımda.Exper makinayı inceleme şansım olursa gidip bakıcam bugün

Exper konusunda tereddütlerim var.Kullanıcısı pek yok gibi forumda.Hangi sorunları var/olabilir kimse bilmiyor.İşlemci olarak da i5, i7'ye göre daha az ısınır.i7 maksimum 100 dereceye dayanabilirken, i5 105 dereceye dayanabilir.Ayrıca i5'te kullanılan özel bir teknoloji sayedinde şarj daha uzun gidiyor diye biliyorum.
    Yanlışım varsa düzeltin.
    Sonuçta HP'de bahsedilen sıcaklık plastik kaplamalı laptoplarda da var ancak yalıtımdan dolayı dışa yansımıyor.Önemli olan ölçülen sıcaklıklar diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İş için laptop önerisi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ürün Özellikleri:
    Erkan kullanan biri olarak sana bi sorum olacaktı bu cihazda batarya ömrü ne kadar öğrenibilir misin?

şarjı genel kullanımda (internetvb) 2 - 2,5 saat kadar gidiyor. elbette bu oyunlarda geçerli olmaz oyunları adaptör bağlıyken oynadığımız için bir bilgi veremeyeceğim. ayrıca makinede herhangi bir lokal ısınma sorunu görmediğimi belirteyim oyun oynanan her bilgisayar gibi ısınıyor ancak şimdiye kadar bu sıcaklar da dahi ısınıp kendini kapatma gibi bir durum olmadı alt yüzey rahat hava aldığı sürece bir sorun olmuyor.
    i5 işlemcilerede olupta i7 işlemcilerde olmayan bir teknolji yok bildiğim kadarıyla. aynı güç tasarufu sağlayan teknoloji i7 de de mevcut. ve i7 i5 in üst modelidir. performans isteniyorsa bence i7 daha mantıklı bir seçim olacaktır.
    Ekran çözünürlüğü hakkında dediğim şey yanlış çıktı bizim aldığımız modelde ekran çözünürlüğü 1366X768 senin bahsettiğin makinede ise 1.920X1.080 (fantasik bi rakam güzel bir ayrıntı) bu makineyi 2 hafta önce görseydik kesinlikle bunu alırdık ya :) neyse en azında arkadaşım şu anda makineden çok memnun fakat bu fiyata bu makineyi görmemesi lazım yoksa başımın etini yer heralde :) bizim aldığımızın fiyatı 2000 lira civarında idi. (bir kaç özellik daha yüksek ram vb.)
    bu modele bende bakmak istiyorum fiyatı çok cazip. bütçemde bir yer ayarlayabilirsem alabilirim. daha önce dediğim gibi 2 adet exper ürün kullanıyorum (netbook ve bir adet işyerimde notebook) ve hiç bir sorunla karşılaşmadım. hatta önceki bilgisayarlarımdan tecrübelerime göre birçok markadan daha hızlı ve ilgili müşteri hizmeti veriyorlar.

Kısacası gidip makineye bakmanı tavsiye ederim özellikler ve fiyat çok iyi. en güzel kararı bu şekilde verebilirsin. bu işlerde ten uyumu önemlidir

• Orijinalden alıntı: erkan2056

Ürün Özellikleri:

şarjı genel kullanımda (internetvb) 2 - 2,5 saat kadar gidiyor. elbette bu oyunlarda geçerli olmaz oyunları adaptör bağlıyken oynadığımız için bir bilgi veremeyeceğim. ayrıca makinede herhangi bir lokal ısınma sorunu görmediğimi belirteyim oyun oynanan her bilgisayar gibi ısınıyor ancak şimdiye kadar bu sıcaklar da dahi ısınıp kendini kapatma gibi bir durum olmadı alt yüzey rahat hava aldığı sürece bir sorun olmuyor.
    i5 işlemcilerede olupta i7 işlemcilerde olmayan bir teknolji yok bildiğim kadarıyla. aynı güç tasarufu sağlayan teknoloji i7 de de mevcut. ve i7 i5 in üst modelidir. performans isteniyorsa bence i7 daha mantıklı bir seçim olacaktır.

HP'nin yeni dv6 serisinde, dahili grafik chipseti varmış.Gerektiginde harici 5650, gerektiginde dahili olan seçilerek pil tasarrufu sağlanıyormuş.

Orijinalden alıntı: RickRaven

Orijinalden alıntı: crani53

rickraven batarya süresine bakabildin mi

şarj 3.5 - 4 saat gidiyor normal internet kullanımında. ethernetten bağlanıyorum wireless kapalı, bataryaya alınca soruyor intel gpu ya geçsin mi diye geçsin diyorum o şekilde 2 saat kadar kullandım %50 ye indi. wireless açıkken ve yüksek performans gpu ya geçince süre kısalabilir.

3040st sahibi arkadaşımız böyle demiş.

Orijinalden alıntı: deluhanlu

Orijinalden alıntı: serhath

Valla benim bilgisayar intel gpu ya geçilsin mi diye sormuyor:) Peki pil satın alabileceğim bir yer biliyormusunuz?Çok araştırmama rağmen bulamadım,mümkünse bulursanız link verirmisiniz?

@Gamlı Baykuş
    çünkü senin bilgisayarda intel gpu yok.oradaki söz konusu intel gpu merkezi işlemcide yer alan grafik işlem birimi.bu özellik core i 5 lerde bulunmakta.

• Erkan bi sorum daha olacak makinada fan sesi ne durumda ben geceleri çalışıyorum bu sebepten dolayı sessiz bir makina istiyorum.Aslında sana eziyet olmayacaksa makinanın sıcaklık değerlerini HWMonitör tarzı bir programla ölçüp sitede gösterebilir misin?
  • quote:

Erkan bi sorum daha olacak makinada fan sesi ne durumda ben geceleri çalışıyorum bu sebepten dolayı sessiz bir makina istiyorum.Aslında sana eziyet olmayacaksa makinanın sıcaklık değerlerini HWMonitör tarzı bir programla ölçüp sitede gösterebilir misin?

bilgisayar benim olmadığı için (neyazıkki:() bu sonuçları sana hemen veremem ancak arkadaşımdan istedim o bana yollayınca seninle paylaşırım.

fan sesine dikkat etmedim hiç. dikkatimi çekecek kadar bir gürültü yapmamış demekki. onu da sorayım bakalım onun dikkatini çeken bir seslilik oranı varmı.
  • tamamdır çok teşekkürler sabırsızlıkla bekliyorum
  • tt82,
    Ben HP DV6-3046'da karar kılıp EW'den kampanya fiyatına aldım.Senin kararını bekliyoruz.
  • quote:

tamamdır çok teşekkürler sabırsızlıkla bekliyorum

istediğin bilgileri gönderemedima tt82. bilgisayar bende olmadığı için testleri yapamadım arkadaşıma ilettim ancak yapamadı büyük ihtimalle. ben experi sipariş ettim:) yakında elimde olur hala merak ettiğin birşey olursa makine geldiğinde bir inceleme yapacağım burada yayınlarım kısmet olursa.
  • sabırsızlıkla bekliycem bende exper sipariş vericem büyük ihtimalle.
  • tt82 hocam lg r590 makinan var memnun değilmisin???? biraz anlatsana servisi filan nasıl
    birde eğer lg r590 için malzeme ve işcilik çok kaliteli diyorlar doğrumu? sende çatlama patlama yaptımı? alet sorunsuzmudur?
    aslında forumda lg r590 konuları son zamanlarda fazlaca dönmeye başladı...bize makinanın kalitesini ve türkiyedeki servis kalitesi bir anlatsana
    lg r590 paru1wt çok beğeniliyor...ne dersn bu alete?????? lg ci bulduk soralım bari dedik
  • quote:

sabırsızlıkla bekliycem bende exper sipariş vericem büyük ihtimalle.

tt82 makine geldi.http://forum.donanimhaber.com/m_42230870/tm.htm burada şimdilik birşeyler paylaştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan2056 -- 18 Ağustos 2010; 15:29:08 >
  • http://www.netsiparis.com/detay/11201020218/ASUS-N61JA-JX119R-CI3-350-3GB-320GB-16-W7B-1GB stok varken hemen satın a birdaha bu seri gelmiyecek. aldıktan sonrada 2+2 4gb 1333mhz oem al piyada 1 yıllık garantililei yarı fiyatına bulursun sonra oyun performansını gör şaşır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.