IBM Thinkpad R50e dizüstü bilgisayarın bozulan harddiskini değiştireceğim. Eski disk IDE/ATA arabirimini kullanıyor. Piyasada şu an IDE olan disk sayısı oldukça az. Bunlardan bazılarında da PATA arabirimi geçiyor. PATA olan IDE disklerden alırsam makinamda çalışır mı, ya da sorun çıkarır mı acaba?
Yorumlarınızı dört gözle bekliyorum Bu akşam disk alacağım yorumlarınıza göre..
"pata olan ide disk "diye bir şey yok. patanın anlamı ide dir zaten. gönül rahatlıgı ile alabilirsiniz. Bazı laptop anakartlarda hdd soketi direk girmiyor.arasında bir aparat ile bağlanabiliyor.eski hhd nizi bozuldu diye atmış ve aparatı hdd soketinin üzerinde unuttuysanız bağlayamayabilirsiniz..yakın bir zamanda başıma böyle bir şey gelmiştide ) tabi bu düşük bir ihtimal..
Eskiden ATA arabirim diye geçiyordu, sonra bir de PATA denilir oldu. Durduk yere başına harf atılmamıştır herhalde deyip danışayım dedim. Ama aynı şey diyorsanız gönül rahatlığı ile alabilirim yani.
Dediklerinize dikkat ettim sağolun, gerekli aparatları aynen duruyor atmadım.
Teşekkürler yorumlarınız için.
Eskiden serial Ata Yani SATA diye birşey yoktu o yüzden Paralel ATA'ya ATA denirdi.SATA çıkınca Senin bildigin ATA yada Paralel Ata oldugu için PATA demeye başladılar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme