Selamlar. Benim elimde daha 2 aylık bir Notebook var. Model: Monster Notebook Tulpar T7 v21.2.1
Şimdi benim evde önceden kullandığım bir ekran vardı. Onuda Monster Notebook Tulpar T7 v3.3 te kullanıyordum. Önceden bu ekranı eski notebookta kullanırken hiç bir FPS sorunu yaşamadan kullanıyordum. Şimdi yeni aldığım Notebook ta eğer ek ekranda herhangi bir video, yayın, yada hareketli herhangi bir medya açıksa, Notebook ekranında oynadığım oyunların en az 30 FPS düşüyor. içerisinde 8GB RTX 2070 olan bir cihazın böyle bir sorun yaşaması çok saçma. Bununla ilgili bir çözüm fikri olan varmı ? Videoyu yada herhangi bir medyayı ek ekranda durduğum anda FPS yükseliyor. Mesela Arkadaş Discorddan yayın açın onu izlerken solda ben oyun oynarken eziyet çekiyorum. Ekranın Bağlantısı VGA benim Notebook çıkışı HDMI dönüştürücü ile bağlı ama önceki 950m ekran kartlı notebook tada tamamen aynı şekilde kullanıyordum. İki Notebook tada entegre ekran kartıda vardı orda da bir farkılık yok.
Ek Ekran Marka Modeli: Samsung SyncMaster 2243LNX Ek EKran Çözünürlük: 1680x1050 60hz Notebook Ekran Çözünürlük: 1920x1080 144hz