Merhaba Arkadaşlar ben Monster Abra A5 V13.4 sahibiyim 1050ti ekran kartına sahip bu bilgisayar ve yüksek çözünürlüklü oyunlar oynarken örneğin Assasin Creed Odysses veya Dying Light veya Rainbow Six Siege gibi ekran kartının ısısı 100 dereceye kadar çıkıyor üstten elleyince kasaya hiç ısı hissetmiyorsun fakat altı baya sıcak oluyor ekran kartı 100 derece oluyor bende yanacak diye korkuyorum bişey olucak diye fakat işlemcim hiç ısınmıyor hep 40 ila 50 derece arası ama ekran kartı aşırı ısınıyor oyunlarda 90 - 100 derece arası oluyor acaba bu ısınma sorununu nasıl çözerim yada 100 derece normal bir ısı mı ekran kartı veya laptop için bir sorun çıkarmı yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
100 derece ekran kartı için yüksek bir ısı ancak işlemcinin ısısı da fazla düşük mü ne doğru düzgün bir programla ölçtüğüne eminmisin?
Hocam o değerlerinizde bir yanlışlık olmalı. Aynı kasanın tulpar versiyonu var bende gtx1060lı işlemci Far cry5 oynarken 90lara kadar geldi ama ekran kartı 85i geçmiyor ki bu i7 8750h işlemcisi çok ısınan bir işlemci. Açacağın her oyunda bu işlemcinin ekran kartından daha sıcak olması gerekir. 40 50 derece işlemci boştayken yada masaüstündeyken görüyorum ben oyunda 70 80 civarı. Bilgisayarınızın ya sensörleri yanlış bilgi veriyor yada macun yanlış uygulanmış.
Nvidia GeForce Experience ile otomatik oyun ayarları yapılıyordu sanırım otomatik oyun ayarlarını yapın birde öyle oynayın.
NVIDIA GeForce Türkiyeyoutube
GeForce Experience ile Nasıl Oyun Optimize Edilir?