Şimdi Ara

Notebook’lardan Beklentiler Değişiyor Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar çok değil bundan sadece birkaç sene öncesinde notebook dendi mi, herkesin alamayacağı kadar pahalı, oyun oynanamayacak kadar yetersiz özelliklerde aletlerden bahsederdik. Ancak günümüzde ekran kartlarının hangi oyunları oynayabildiğinden, en ağır tasarım programlarını çalıştırıp çalıştıramadığından yada 5+1 ses sistemi bağlanıp bağlanamadıklarından bahsediyoruz. Hatta ekran büyüklükleri bile neredeyse masaüstü sistemlerin monitörlerine yetişti. Peki tüm bunlar olurken acaba notebook’ların kullanım özünde de bir değişim söz konusu mu? Yani artık 17” ekranlı, 3.5 kg ağırlığı olan cihazlardan bahsetmeye başladık. Herkes daha büyük ekranın olmasını istemeye, 15.4” ekranları 13” yada 14” ekranlara tercih etmeye başladı. Peki bu ne anlama geliyor? Gerçek taşınabilirlikten, taşınabilir masaüstü kavramına mı geçiyoruz? Sanki bana ikincisi daha doğru gibi geliyor. Şahsen kendi adıma konuşacak olursam, hala daha evde yada ofiste bilgisayar kullanırken masaüstü monitörlerde (tüp/lcd) çalışmayı, tam boy klavye ve mouse kullanmayı rahatlık açısından notebook kullanmaya tercih ediyorum. Ve bir notebook’u ofisimde yada evimde değil de mobil durumlarda (müşterilere gitme, seyehat vs.) kullanmayı daha uygun buluyorum. Örneğin forumda bazı arkadaşlara yapılan öneriler arasında eğer 14” ekranı olan bir model varsa bu hemen dezavantaj olarak gösteriliyor. Halbuki ben örneğin yabancı ortaklı bir firmada çalışan Japon personelin elindeki 12” büyüklüğünde 1600 çözünürlükte 1 kg ağırlığında ancak core du işlemcili, 7200rpm hdd’i olan, 1 GB ramli bir sony gördüğümde ona çok daha imrenerek bakıyorum ve işte notebook bu diyorum.
    Peki sizce notebook kavramı nereye doğru gidiyor ve kimler notebook'ların masaüstü pc'lerin yerini almasını istiyor? yada alabilirler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melrock -- 11 Ağustos 2006; 17:21:25 >

• öncelik mobilite.ama önceleri iş adamlarının kullandığı bir cihazken artık seyahatte varan firmasında internete bağlanır hale geldik.üniversiteye giderken mesela bir yandan mp3 dinlemek ve bir yandan internete girmek isterim doğrusu.ayrıca dağın başında yada şehirden uzakta bir köyde piknikte vs evden uzak yerlerde oyun oynayabilmek en büyük zevk veren şeylerden birisidir bence notebookun.

ama halen notebook lar pahalı.aynı paraya masaüstünde canavarlar oluştururken dizüstünde ise ancak core duo alabiliyosun.
  • Bence kesinlikle notebooklar masaüstlerini yerini alicak..

Gençlerin açısından olay bence şoyle: Bundan 10 küsür (tam hatirlamiyorum) yıl önce bir adami notebookda wolfstein oynarken görmüş ağzım açık kalmişti Şimdi masaüstülerine yakin performans alabiliyoruz..SLI ekran kartli notebooklar bile üretiliyor..Taşinilabilirlik acisindan ağir olmasi o kadar büyük problem değil bence.Benim kullandiğim notebook 3.9kg..Sırt çantama atarak istediğim yere cok rahat taşiyorum..1900*1200 çözünürlüklü ekranda internette dolaşmasida oyun oynamasida bambaşka..

Ufak notebooklara ise iş adamlarini istekleri doğrultusunda parmak izi güvenliği gibi özellikler konuyor..ağirliklar 1kg altina düşmeye neredeyse başliyacak.Zaten tablet PClerden bahsetmeye gerek yok..

Tabi fiyatlari şimdilik yüksek.Fakat 4-5 yıl öncesinde atiyorum masaüstü 1000$ ken notebook 5000$di, şimdi ise masaüstü 1000$ notebook 2500$...

yani bence yavaş yavaş destkop olayi bitecek..

• Bikaç hafta önce core2duo işlemcili bir bilgisayar almaya gitmiştik, bilgisayarcı[oldukça bilgilidir kendisi] bize bu çok yeni bi teknoloji, hemen geçme, biraz otursun dedi. Bende başka bi yol var mı dedim, oda AM2 li bi sistem toplayabilirsin dedi, neyse AM2 li bi sistem topladık ve 1700usd civarında bi rakam çıktı karşımıza ve sonra şunu dedi: "madem bukadar çok para veriyosun, bari notebook al" dedi. Tabi ben hemen karşı çıktım, özellikleri çok kötü ve pahalı dedim, ama adam benim düşüncelerimi tamamen değiştirdi, hatta 5 dakka önce bi film yapımcısına bi leptop sattım, adam onda film yapcak dedi sonrada şunu ekledi, eskiden leptop satışları genel satışların %10 u idi, şimdi %30 civarında, bu çok yakında %60-70 olacak dedi, sonra ben leptoplara bi baktımki hakkatten özellikleri küçümsenecek seviyede değil.

Walla ne diyim, leptop almayı düşünüyorm şimdi, ki ben bi performans delisiyimdir

• fiyatlarda çok cazip hale geldi bu arada.masaüstü fiyatına laptop alıyoruz yav
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.