Şimdi Ara

Notebook LCD Ekranını Harici Kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde tamiri mümkün olmayan anakart arızası olan bir notebook var ben de elimden geldiğince notebook'un sağlam olan parçalarını kullanmak istiyorum. Örneğin optik sürücüyü, hdd'yi harici yaptım, ram'leri başka bir makinede kullandım vs.

Peki notebook'un lcd ekranını da harici olarak bir başka masa üstü pc'de kullanabilir miyim? Bunun yapılabilirliği var mıdır ve de bunu yapmak için ne tür parçalara ihtiyacım var acaba yardımcı olabilir misiniz?

Cevaplarınızı bekliyor olacağım, ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim...

• öyle bir şey pek mümkün değil genellikle laptop dan ekrana aktarım yapılır ama bilgisayarı zaten parçalamışsınız bu yüzden ekranın çıkış kablosunu anakarttan söküp üstüne bir hdmı bağlamak mümküm olabilir ama daha iyi bilene sormak lazım....
  • o ekranın ne kadar güç tükettiğini falan bilmen gerekir. yani uğraşmana değmez. laptop tamiri yapan yerlere satabilirsin :)
  • Lcdler genelde LVDS denilen bağlantı türü ile çalışıyor ve vga, dvi gibi benzeri çıkışlara çevirmek münükün fakat Türkiye'de bulmak sorun, ebay ve benzeri sitelerde bulunabiliyor.

örnek 1 örnek 2 örnek 3

Notebook LCD Ekranını Harici Kullanma Notebook LCD Ekranını Harici Kullanma

• Arkadaşlar bende de kırılan notebook'un lcd ekranı var. Birde dokunmatiği ve lcd si kırık tabletim var. Tablette ayrıca hdmı çıkış var. Amacım tablete lcd ekranı bağlamak dokunmatik olmasada olur. Ama nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. Bu mümkün mü acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toshiba Laptop Kamera Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Laptopu Monitör Olarak Kullanmak
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.