Şimdi Ara

Televizyonu Monitör Olarak Kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
3
Favori
35.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Basliktada belirttigim gibi bir televizyon almak istiyorum.Önerisi olan var mi?
    Veya televizyonu monitör olarak kullanmamda bir sorun olurmu? HDMI girisi ile baglayacagim. Daha öncede arastirmistim söyle birsey gormustum diyorlardaki gecikmeli goruntu falam diyorlardi.
    Ben Tv yi oyun oynamak icin alicam yani genelde oyun oynarim.
    Vatancomputer'da suan indirim var.
    Tavsiye edebilceginiz Televizyon var mi Monitör olarak kullanicam.

Tesekkurler.

• Televizyonu monitör olarak kullanabilirsiniz. PC donanımınız nasıldır bilemiyorum ama ekran kartınızda HDMI çıkış varsa sesi ve görüntüyü aynı anda TV'ye aktarabilirsiniz. DVI varsa DVI to HDMI kablo ile bağlantı kurup, görüntüyü TV'ye aktarıp, sesi bilgisayardan alabilirsiniz.

Bütçenizin ne kadar olduğunu öğrenebilir miyiz?
  • Gecikme olayı LED LCD lerde daha fazladır, plasmalar bu konuda daha iyi. Ancak bilgisayar monitörü olarak burn-in sorunu nedeniyle plasma tavsiye etmem.
    Monitörden TV ye geçeceksen input lag hissedeceksin kesinlikle, alacağın TV yi mutlaka deneyerek al derim.
  • Cevaplariniz icin tesekkurler, butce yok benim tv alma amacim TV izlemek degil,fiyat sinirlandirmasi yok, boyutu cok buyuk olursa net goremem diye dusunuyorum,
    Pcyi suan toplamadim gerci yeni modellerde HDMI cikisi vardir, bana onerebilceginiz oyunlarda rahat edebilcegim bir TV var mi?
    Tesekkurler.
  • Aslında dediğim gibi en iyisi plasma ama direk bilgisayara bağlayacaksan olmaz. LED bakacaksın mecburen.
    32" yeterlidir bu şekilde kullanım için. Ne çok büyük ne çok küçük.
    TV olarak özellikle 3D oyunla ilgileniyorsan LG 32LW4500/5400/5500 bakabilirsin, FPR gözlük kullandığından uzun süreli 3D kullanımında bile rahatsız etmeyecektir. Eğer 3D gereksiz diyorsan da Sony EX720 serisini tavsiye ederim.
    Ekran kartı olarak da ATI HD5xxx / Nvidia 3D Play destekli seriler 3D destekli.
  • Aslında akıl vermek gibi olmasın ama televizyondan önce bilgisayarınızı yenileyin bence. Ben de tamamen PC monitörü olarak 42" panel kullanıyorum. Kullanılabilecek en makul boyutdaki oyun paneli diyebiliriz 42" için ama word, excel gibi programlarda monitör harici her türlü iyi bir performans alamayacaksınız görüntü kalitesinden. Eğer bu tip şeylerle çok uğraşıyorsanız oyun amaçlı panelin yanında bir de yedek monitör tutmanızı öneririm.
  • Philips 47 7606 modelini bazen bilgisayar monitörü olarak kullanıyorum. Menüsündeki pc modunu açtığınızda müthiş net bir görüntü alıyorsunuz. Aynı zamanda görüntü ekrana tam oturuyor.Daha önce başka lcd tvlerde bu denli net görüntü alamamıştım. Özellikle küçük çaplı yazılar bilgisayar monitörü kadar net.
    i
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDMİ Crt Televizyon Buldum Ama
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben de böyle bir şey yapmayı düşünmeye başladım bu aralar. Plazmalarda burn in falan olabileceği için monitör olarak kullanmak bana mantıksız geldi. PC yi masaüstünde bırakıyoruz filan saatlerce.

LG 47LW4500 fiyat olarak iyi gibi geldi bana ama dün electroworld de pc ve PS3 performansına baktım ve görüntü sanki kare kare gibiydi. Aslında çözünürlük de yüksek olmasına rağmen sebebini anlayamadım. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar bizimle paylaşırlarsa çok iyi olur.
  • TruMotion açık kullanılması gerekiyor hızlı sahnelerde. Video görüntü ayarlarını doğru yapınca herhangi bir takılma yok.
  • Televizyon yaklasik 10-15 saat acik kalicak,
    TV ile aramdaki mesafe cok az ona gore oneriseniz sevinirim, tesekkurler
  • Mesafeniz azsa 32" boyutlara bakın derim. PC kullanımında alacağınız TV'nin 1:1 pixel mapping, diğer adıyla just scan, sadece tara, görüntüleme seçeneğinin olmasına dikkat ediniz. Bir de lag perfermansına gidip, deneyerek olur verin bence. Bu forumda kasasını yüklenip giden çok kişi oldu, tavsiye ederim.
  • Tavsiyeniz icin tesekkurler
  • merhaba. Bendede philips 19 tv var. Vga kablosu ile bilgisayara bağladim. Görùntu biraz bulanık gibi. Nerden ayarlayabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlattım 2013 ten bu yana tv lerde baya bir gelişme var. Acaba 32" LG ledlerde böyle bir kullanım deneyimi olan var mı UF serisi özellikle veya başka modellerde olabilir. Bende gündelik kullanım için gerek office internet gerek youtube video, müzik vs. gerekse de ufak çapta oyun kullanımında düşünüyorum. Değerli fikirlerini sunabilecek arkadaşları bekliyoruz bu arada pc AMD A8 li APU kullanıyorum normal monitörde performans sıkıntım pek olmuyor ama ekran boyutu artınca haliyle ihtiyaç olabilir.
    edit: Ekran kartı kullanmıyorum yani ekran kartına ihtiyaç olabilir demek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytek66 -- 14 Ocak 2016; 10:02:34 >
  • bana yardım edin lütfen acil geli dönüş bekliyorum tv ekranım var 37 inç onu monütor yapmam lazım hdmı girişini kasadaki hdmi yerine taktım ekran kartına falan yer varmı diye bakmadım fazla anlamıyorum lutfen herkez gibi banada yardım edin
    TEŞEKKÜRLER
  • Arkadaşlar HDMI ile bağladığımız zaman bilgisayarının ekranının özellikleri nasılsa televizyon ekranında da aynısı mı oluyor ? Mesela açtığım oyun bilgisayarımın ekran kartı nedeniyle kasıyorsa televizyona HDMI ile bağlayınca da aynı şekilde mi kasıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Secilmiş Kisi

Arkadaşlar HDMI ile bağladığımız zaman bilgisayarının ekranının özellikleri nasılsa televizyon ekranında da aynısı mı oluyor ? Mesela açtığım oyun bilgisayarımın ekran kartı nedeniyle kasıyorsa televizyona HDMI ile bağlayınca da aynı şekilde mi kasıyor ?
    anlamadım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.