Şimdi Ara

PC'de monitör yerine 108 ekran led tv kullanmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir evimi dağıttım ve ordan gelen 108 ekran samsung led tv'yi 21 inç monitörüm yerine sürekli kullanmalık düşünüyorum. normal bir pc için sizce uygun olur mu? ms süresi sıkıntı yaratır mı oyunlarda veya autocad tarzı programlarda? gtx260 ekran kartı var nvdia, ekran kartı yönünden bir sorun olur mu? ayrıca yakın mesafeden 108 ekrana bakmak göze zarar verir mi?

ek bir soru da gtx260 ekran kartına çift monitör bağlama imkanım var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irrasyonel -- 28 Haziran 2014; 16:27:34 >

• fikri olan var mı arkadaşlar????
  • Valla ben 24 inc 61 cm kullaniyorum tam geliyor biraz daha buyuse rahatsiz edecek gobo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: momenty

Valla ben 24 inc 61 cm kullaniyorum tam geliyor biraz daha buyuse rahatsiz edecek gobo

bir de bu monitör de değil. bağlamak ms süresi açısından sıkıntı yaşatır mı düşüncesindeyim birazda. görüntülerde gecikme yaşansın istemiyorum.
  • ben 3 yil boyunca 32" 82 ekran lcd tv ile kullandim bir eksisini görmedim artilari oldu filmler oyunlar olsun daha zevkli tepkime süresini kafana takma şuan bf 4 oynuyorum ortalama bir oyuncuyum girdiğim serverin pingi 60-80 arasinda ise oyun optimazyonu iyi yapilmiş driverlerda güncel ise tepkime süresi yüzünden yuh nasil olur dediğim bir şey olmadi. 2 yildirda 42" 107 ekran led tv kullaniyorum gayette memnunum gözlerimde bir sıkıntı oldugu hiç hissetmedim 1 saatda bir 1-2 dk uzaklara bakarak gözlerimi temizliyorum devamli gözünü tv den hiç ayirmadan bakarsan sıkıntı yapabilir film dizi izlerken tv yataga doğru dönderip yatarak izliyorum aradaki mesafe 2 metre masabaşinda ise mesafe 85 cm bu şartlar altinda bir sıkıntı yok bende

• quote:

Orijinalden alıntı: kobra90

ben 3 yil boyunca 32" 82 ekran lcd tv ile kullandim bir eksisini görmedim artilari oldu filmler oyunlar olsun daha zevkli tepkime süresini kafana takma şuan bf 4 oynuyorum ortalama bir oyuncuyum girdiğim serverin pingi 60-80 arasinda ise oyun optimazyonu iyi yapilmiş driverlerda güncel ise tepkime süresi yüzünden yuh nasil olur dediğim bir şey olmadi. 2 yildirda 42" 107 ekran led tv kullaniyorum gayette memnunum gözlerimde bir sıkıntı oldugu hiç hissetmedim 1 saatda bir 1-2 dk uzaklara bakarak gözlerimi temizliyorum devamli gözünü tv den hiç ayirmadan bakarsan sıkıntı yapabilir film dizi izlerken tv yataga doğru dönderip yatarak izliyorum aradaki mesafe 2 metre masabaşinda ise mesafe 85 cm bu şartlar altinda bir sıkıntı yok bende

cevap için çok teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Irrasyonel

quote:

Valla ben 24 inc 61 cm kullaniyorum tam geliyor biraz daha buyuse rahatsiz edecek gobo

bir de bu monitör de değil. bağlamak ms süresi açısından sıkıntı yaşatır mı düşüncesindeyim birazda. görüntülerde gecikme yaşansın istemiyorum.

Benimkide 24" led tv

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Benimkide 24" led tv

baya büyük duruyormuş 24 inç bile

• quote:

quote:

quote:

quote:

Benimkide 24" led tv

baya büyük duruyormuş 24 inç bile

Evet hocam fazlasi cok buyuk olacagi icin uzak durmaniz gerekecek yazilari okumakta zorluk cekebilirsiniz bende 22" alacaktim tv olarak kullanacagim icin ayni zamanda 24 aldim oyunlarda hafif bi yoruyor

• 2006'dan beri laptop'umu TV'ye (LG 55" plazma ve şimdi de Samsung F8000 46") bağlayarak kullanıyorum, HDMI yöntemiyle ve aldığım keyif muazzam :)

Odam öyle çok büyük değil fakat ekranın büyüklüğü rahatsız etmiyor. Zaten çözünürlüğü istediğin gibi değiştirip keyfine göre takılıyorsun. Mesela ben 1080p içerik oynatacağım zaman çözünürlüğümü 1920x 1080 yapıyorum fakat nette dolaşacaksam 1360x768 yapıyorum keyfime bakıyorum. Zaten kısa zamanda alışıyorsun. Ayrıca Firefox'ta gezinirken ya da Chrome'da CTRL+ mouse orta wheel ile yazıları büyütüp küçültüyorsun.

Laptop'u TV'ye bağlayınca televizyon senin müzik setin, oyun aracın, HD film kutun oluyor. Ben şu an yakın mesafeden (70cm) yatağıma uzanmış TV'ye bakarak yazıyorum bu mesajı. Parlaklık - kontrast ayarlarım düşük seviyelerde, ekran da iyi olup çözünürlük de uygun olunca hiçbir sorun yaşamazsın..

• quote:

Orijinalden alıntı: TheGuardian

2006'dan beri laptop'umu TV'ye (LG 55" plazma ve şimdi de Samsung F8000 46") bağlayarak kullanıyorum, HDMI yöntemiyle ve aldığım keyif muazzam :)

Odam öyle çok büyük değil fakat ekranın büyüklüğü rahatsız etmiyor. Zaten çözünürlüğü istediğin gibi değiştirip keyfine göre takılıyorsun. Mesela ben 1080p içerik oynatacağım zaman çözünürlüğümü 1920x 1080 yapıyorum fakat nette dolaşacaksam 1360x768 yapıyorum keyfime bakıyorum. Zaten kısa zamanda alışıyorsun. Ayrıca Firefox'ta gezinirken ya da Chrome'da CTRL+ mouse orta wheel ile yazıları büyütüp küçültüyorsun.

Laptop'u TV'ye bağlayınca televizyon senin müzik setin, oyun aracın, HD film kutun oluyor. Ben şu an yakın mesafeden (70cm) yatağıma uzanmış TV'ye bakarak yazıyorum bu mesajı. Parlaklık - kontrast ayarlarım düşük seviyelerde, ekran da iyi olup çözünürlük de uygun olunca hiçbir sorun yaşamazsın..

hocam cevap için teşekkürler. ekranı getirdim ancak tv deki çıkış hdmi, ancak bendeki kasanın vga. bunu nasıl ayarlayabilirim? çevirici bir alet var mı?

• Irrasyonel kullanıcısına yanıt
    Ben görmüştüm internette var yani bu ucu HDMI diğeri vga türünde bişey

•  PC'de monitör yerine 108 ekran led tv kullanmak?

vatan computerdan şunu aldım hama marka. 75 tl verdim. afedersiniz hiç bir s*kime yaramadı. çok sinirliyim. koskoca donanım haberde de tr de de anlayan eden bir allahın kulu yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irrasyonel -- 2 Temmuz 2014; 13:32:17 >
  • Irrasyonel kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle geçmiş olsun ancak gerçekten çok fantastik bir ürünmüş. İade edip parasını alırsınız elbette geri ancak benim aklıma şu geldi: VGA'dan çıkış alacağınız için zaten HD bir kalite alamayacaktınız o yüzden component - vga çıkışları üzerinden bağlamayı deneseniz? VGA bağlantı kabloları 2-3 TL ye satılıyor her bilgisayarcıda vardır hani şu ekran kartı alırız içinden çıkar televizyon alırız içinden çıkar ya rengarenk uçlu kablolar, ondan. Bir de öyle deneyin isterseniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheGuardian

Hocam öncelikle geçmiş olsun ancak gerçekten çok fantastik bir ürünmüş. İade edip parasını alırsınız elbette geri ancak benim aklıma şu geldi: VGA'dan çıkış alacağınız için zaten HD bir kalite alamayacaktınız o yüzden component - vga çıkışları üzerinden bağlamayı deneseniz? VGA bağlantı kabloları 2-3 TL ye satılıyor her bilgisayarcıda vardır hani şu ekran kartı alırız içinden çıkar televizyon alırız içinden çıkar ya rengarenk uçlu kablolar, ondan. Bir de öyle deneyin isterseniz

sağolun. en sonunda hallettim. sorun aldığım kablonun hdmi to vga olmasıymış. vga to hdmi ürünle değiştirdim 131 tl ye mal oldu bana. bide prize takılıyor bu ürün baya zor oldu. s-link marka.
  • 1 senedir pc tvye bağlı 46" ekran boyutu süper bence. 1 metre önüne masayı koydum pc yi açınca geçiyorum başına. Oyun oynamak dehset zevkli bir hâl alıyor. Hele ki fifa pes oynamak. Bf4 olsun diğer oyunlar olsun bir sorun yaşamadım hiç. Ama en güzel tarafı blu-ray filmlerde tadından yenmiyor. Bir de dts destekli ses sistemi alırsanız o pc'nin başından zor kalkarsınız.

• Bende laptopumun ekranı kırıldıktan sonra LG 42la660s e bağladım. Önceki HDMI kablom dandik olduğu için fraps kaybı oluyordu aralarda, mouse ile ekran arasında 2-3 ms gecikme oluyordu. Ama sonra paraya kıyıp daha iyi bir HDMI kablosu alınca bu oran 1 ms ye kadar düştü. Şu anda bir kablosuz klavye ve mouse seti aldım ve çok güzel kullanıyorum. Ama tavsiyem çok fazla yakından oynama, bazen ekranın bir tarafına bakarken diğer tarafı göremiyorsun bile :D
  • şu anda ekran kartında hdmi olmadığı için vga kullanıyorum. wide screen olarak kullandığımda şişik gösteriyor. o nedenle 4:3 'e ayarlı kullanıyorum. ekran bu yüzden biraz daha küçülmüş durumda ama sıkıntı yok. 3-4 ay içinde yeni bir pc almayı düşünüyorum. yeni ekran kartlarında hdmi bulunduğu için daha net olacak herşey.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.