Şimdi Ara

notebook önerisi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler ben bu modelde karar kıldım sizce nasıl esas önemli tarafı ekran kartı yazmıyor ama paylaşımlımı yoksa paylaşımsızmı öğrenmek istedim nasıl bi ekran kartı bide işlemcisi nasıl çift çekirdeklimi yoksa eskimi ve son olarakta bilgisayarı comple bakarak bi yorumda bulunabilirmisiniz kardeşler önerileriniz benim için çok önemli şimdiden tşkler...
    Toshiba Satellite M60-182

• beyler ya hiç mi yorum yok bu notebook için beyler sizce yeterlimi bana photoshop vb yazılımlar kullanıcağım ve oyun olarak gta san andreas knihgt needforspeed mostwanted bu gibi oyunları oynayabilirmiyim eğer oynarsam yüksek detaylımı yoksa orta sevyedemi oynayabilirim lütfen yorum ve yardım Allah Rızası için...
  • İşlemci Intel mobil Centrino M760 Sonoma 2,0 GHz 533 MHz 2 MBL2 Cache
    Sistem Belleği 512 MB DDR-II 533 MHz
    Sabit Disk 60 GB 5400 rpm
    Grafik Kartı ATI MOBILITY? RADEON® X700 128 MB DDR Video RAM
    Ekran 17'' TruBrite WXGA TFT Ekran
    Optik Sürücü DVD Super Multidrive
    Ethernet Kartı Entegre 10/100 Ethernet
    Modem Entegre 56K modem
    Ses Onboard
    Klavye Q Türkçe
    Mouse TouchPad
    İşletim Sistemi - MS Windows XP Home
    Ağırlık - 3,55 kg
    Sürücü Yuvası 5:1 kart okuyucu
    Diğer Özellikler Wireless 802,11b/g, /Bluetooth
    Garanti 2 yıl

Şimdi öncelikle bu makinenin artısı ekranının 17' olması. Ama bu da taşınabilirliğini olumsuz yönde etkileyen bi şey..
    Bu makinenin ekran kartı gayet iyi . X700. 2 gün kadar M70-192 kullanmıştım. Aynı özelliklerdeydi. 3d mark 2005 puanı 2500 civarı.
    X1600dan sonraki en iyi ekran kartlarından.. 7400Go ekran kartından daha performanslı.
    Bütün oyunları yüksek ve orta ayarda rahatlıkla oynarsın. X700 paylaşımsız ekran kartı oluyor..
    İşlemcisi tek çekirdek Sonoma 2Ghz. İyi bi işlemci ancak çift çekirdek çıkmışken eski teknoloji tek çekirdek almak ne derece mantıklı..
    Ayrıca bence hdd'sinin 60gb olması bi eksi bence..Bugün 1000$lık laptoplarda bile en az 80Gb hdd koyuyorlar.
    Ekranı gayet iyi. 17' ve de parlak ekran. Gerçi çok ordan oraya taşımam diyorsan ekranın 17' olması bi avantaj bence..
    Sonuç olarak bence güzel bi alet ama bunun yerine aynı fiyata hatta daha ucuza Vatan'dan Toshiba A100-237 alabilirsin..
    Core duo 1.83Ghz, X1600 ekran kartı (3d markı 3500 civarı, şu an için en iyi laptop ekran kartlarından),80gb hdd.,15.4' ekran TruBrite
    Artan parayla da ramini 512 daha arttırıp 1gb yaparsın. Çok faydası oluyor söyleyeyim..

Bu laptopın tek artısı bence ekranının 17' olması ki bence laptopta 15.4' de gayet yeterli. Buna vereceğin parayla dediğim gibi core duo ve de daha iyi özelliklerde bi laptop alabilirsin bence..

• Kardeş yorumun için çok teşekkür ederim baya yardımcı oldun ancak benim en çok istediğim şey 17 ekran zaten laptop fazla taşımıyacağım için bu özellik çok önemli yalnız ekran kartı iyi olduğunu anladım fakat çift çekirdekli işlemciyle bu işlemci arasında performans açısından baya bi fark olur mu ? eğer olursa ne olur... ve son olarakta 60 gb hafızası düşük yalnız buna exta para vererek 100 gb gibi harddisk takılabilir mi yada taşınabilir bi harddisk eklenebilirmi yada bağlanırmı aynı şey ram ve ekran kartı içinde geçerli... tşkürrler kardeş çok saolasın senden başka cevap veren yok ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernovaci -- 30 Temmuz 2006; 21:50:17 >
  • Sonoma 2Ghz ile core duo 1.83 Ghz arasında biraz performans farkı var tabiki..
    Mesela süper pi diye işlemci ve de ram performansına bağlı olan bi benchmark programı vardır..
    Sonoma 2Ghz Süper pi 1M'yi 38sn'de bitiriyordu. Şu anki core duo 32sn'de bitiriyor..
    Ayrıca core duo işlemci çoklu işlemlerde de oldukça avantajlı tek çekirdeğe göre..
    Ama sonoma 2Ghz de oldukça hızlı bi işlemci. Bütün işlerini rahatlıkla yapabilirsin..
    Karar senin.. Ama dediğim gibi rame 512 takviye yapmanda büyük fayda var..Özellikle photoshop'ta falan görürsün direkt farkı..
  • ve son olarakta 60 gb hafızası düşük yalnız buna exta para vererek 100 gb gibi harddisk takılabilir mi yada taşınabilir bi harddisk eklenebilirmi yada bağlanırmı aynı şey ram ve ekran kartı içinde geçerli... tşkürrler kardeş çok saolasın senden başka cevap veren yok ...
  • Dışardan serviste takılabiliyor sanırım hdd. Mesela bozulunca falan hdd. Ama sıfır makinaya böyle bi şey yapmak bence pek mantıklı olmaz..
    Harici hdd takabilirsin. Ben Seagate'in 100gb external hdd'sini almıştım. Çok şık ve kullanışlı bi şey.Bütün gerekli bilgierini atıp saklayabiliyorsun direk olarak usb'den bağlayarak..
    Ekran kartını falan değiştirmen olanaksız..
    Ama ramini çok kolay arttırabilrsin 2dk'da.Sen bişe takabilirsin. Ama zaten çoğu yer ücretsiz takıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbasol1981 -- 30 Temmuz 2006; 21:59:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop önerisi
    5 ay önce açıldı
    LAPTOP ÖNERİSİ
    5 yıl önce açıldı
    LAPTOP ÖNERİSİ
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sbasol1981 kardeş walla ne diyim Allah Bin kere razı olsun çok ama çok teşekkürler Bana acayip yardım ettin yardım çabanı çok taktir ettim yolun açık olsun işallah bu emeklerini adminler görür ve değerlendirir walla ne diyim yolun açık olsun sağlıcakla kal...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernovaci -- 30 Temmuz 2006; 22:02:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: supernovaci

sbasol1981 kardeş walla ne diyim Allah Bin kere razı olsun çok ama çok teşekkürler Bana acayip yardım ettin yardım çabanı çok taktir ettim yolun açık olsun işallah bu emeklerini adminler görür ve değerlendirir walla ne diyim yolun açık olsun sağlıcakla kal...

Ne demek.Eyvallah..
    Bence şu modele de bi göz at..
    Cardfinans'a 8 taksit söylediğin laptopla yaklaşık aynı fiyat..
    Üstelik işlemcisi 2.13Ghz, 100gb hdd ve de senin için 17' TrUbrite..
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=20468
    Marka TOSHIBA
    Ürün Kodu M60-183

Centrino Sonoma 2,13
    533 MHz
    512MB
    DDR2
    533
    2048
    DVD±RW Double Layer
    ATI
    RADEON X700
    256
    TruBrite Parlak Ekran
    17
    Wireless Ethernet
    BlueTooth
    100
    Windows XP HOME Ed. TR
    3.5 KG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbasol1981 -- 30 Temmuz 2006; 22:08:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sbasol1981

quote:

Orjinalden alıntı: supernovaci

sbasol1981 kardeş walla ne diyim Allah Bin kere razı olsun çok ama çok teşekkürler Bana acayip yardım ettin yardım çabanı çok taktir ettim yolun açık olsun işallah bu emeklerini adminler görür ve değerlendirir walla ne diyim yolun açık olsun sağlıcakla kal...

Ne demek.Eyvallah..
    Bence şu modele de bi göz at..
    Cardfinans'a 8 taksit söylediğin laptopla yaklaşık aynı fiyat..
    Üstelik işlemcisi 2.13Ghz, 100gb hdd ve de senin için 17' TrUbrite..

saol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernovaci -- 30 Temmuz 2006; 22:09:18 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.