Şimdi Ara

NOTEBOOK PİL ŞARJ UYARISI VE KAPANMA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
29.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dene sonra bakarız yine duruma Dell hakkında bir fikrim yok ama hp zamanında beni baya uğraştırmıştı. Ama sanırım artık teknik servis desteğini veren şirketi değiştirmişler. Son yaşadığım sorunda 3 gün içinde halledip yollamışlardı ve o batarya konusunda da hiç zorluk çıkarmamışlardı. Hpnin bahsettiğin gibi yerinde destek uygulaması yok diye biliyorum onu da ekleyeyim.
  • @gökgür
    eyvallah kardeş.zaten pomemi kazandım 11nisanda istanbula gidiyorum bir 6 ay bilgisayarsızım. çok kafama takmıyorum bu sorunu artık.
  • Aynı sorunu 1 ay önce kullandığım asusta yaşadım servis pilini değiştirdi..Dediğiniz gibi daha önce uyarı verirken son zamanlarda direk bilgisayarı kapatıyordu...
  • vay asusta düşünebilirim o zaman bir dahaki sefere. acer illallah ettirdi almadı servise ne makineye baktı ne pile hocam. 1 sene batarya garantim var demeyi biliyor ama
    Sizin kaç senelik makine? Gerçi dediğim gibi hem bu başlığı açalı bayagı oldu hem de gidiyorum artık babam-annem falan kullanır bu makineyi 7-8 ay sonra kendime yeni alırım pomemden sonra.
  • Casper ultrabook kullanıyorum. 1 yıldır çoğunlukla sürekli şarjda çalışıyorum. Ama son zamanlarda şarjdan çıkarıp pilde çalıştığımda %40 a gelince aniden çat diye kapanıyor. Pil azalıyor uyarısı falan da yok. Acaba garantiden pili değişebilir mi yoksa başka bir ayar veya çözüm var mı?
  • Bir daha konu açmamak için bende buraya yazıyım dedim.

Kardeşimden devraldığım packerd bell ts11hr modeli var elimde. Aldığımda pili bitikti görmüyordu bile ki formattan sonra da denedim aynı durum söz konusuydu. Bende bu durumdan vaziyet internetten pil aldım orjinal olmayan ama retro marka pil. fakat bende de aynı problem var %40 lara kadar bir problem yok sonra çat die kapanıyor bilgisayar. Bu retro marka pili almadan önce başka bir marka denemiştim onda da aynı problemi yapmıştı bende pildendir diyip geri iade etmiştim, sonra bu pili aldım ve şimdi anladım ki bu sorun pilden değil yani olma ihtimali düşük aldığım 2 pilde bozuk olması zor bişi olarak düşünüyorum.

Fakat bu soruna bir çözüm bulamadım. Packerd Bell in kendine ait pil yönetim programı var fakat bana gene donanımsal bir sorun gibi geliyor bu durum. Çünkü sanki %40 lara düşünce voltaj yetmiyormuş da ondan kapanıyormuş gibi bir etki var biliyorum pillerde böyle durumların oluşması biraz zor bir durum fakat öyle gibi gerçi ekran voltaj gidermiş gibi yapmıyor çat diye gittiğinden bişi diyemicem. Benim kendi yorumuma göre laptobu pilde kullanırken laptobun bu güç yönetim devresi gibi bişi olması gerekiyordur illa ki onda bir problem olabileceği aklıma geldi. Biraz araştırdım ama bu konuda bir şey bulamadım. Benim gibi aynı problemi yaşayan arkadaş varsa veya çözümü bilen yazabilirse çok sevirim.

• Selamlar lenovo g550 bilgisayar almıştım ikinci el pili aldığımda ömrü bitikti , tochı marka batarya sipariş ettim gitti gidiyordan ,12 saat şarj ettim açtığımda %40 vardı bitirmeye yakın %7lerde olması gerekenden iyi dayandı,gösterge benim için dert değil bitik göstersin ama çok rahatsız edici PİL UYARI SESİ VAR %2 ye indirdim ayarlardan hala ötüyor,sitede %5'in altına inmeden şarj edin diyor yani anlaşılır bir seviyesi olmayacak sanırım.zaten ürün geç geldi istediğim koddan göndermemişler, mesaj attım uyumludur başka adaptörle bir kez daha boşlatıp şarj edin,amperi yetmiyordur diyor orjinal halbuki adaptör.Nerden bulcam başka? Bugün akşama kadar onay vermem gerekiyor diyor sitede napayım?
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    ben büyük bir dertten kurtardınız, o kadar çok aradım taradım bulamadım, ama en sonunda bu forum sayfası karşıma çıktı.
    ve olayı çözdüm.
    Nedense Pil uyarı seviyesi %99 olmuş. bu yüzden pil düşük sanıp bilgisayar bekleme konumuna geçiyordu. tekrar açınca bi daha geçmiyordu. ama hergün aynı şey oluyordu.
    teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.