Evet arkadaşlar öncelikle hoşgeldiniz diyorum. Laptop'um linkini koyacağım laptop. Anlayan arkadaşlara sorularım olacak ne yaptıysam çözemedim çünkü.
1-) Laptoptan aşırı derecede ses geliyor. Özellikle oyun oynarken geliyor fanlardan geldiğini düşünmüştüm ama pc yi açtım ve ses hoparlorlerden geliyor. İnanın traktör sesi gibi bir ses bazen geliyor bazen gelmiyor. Bunun sebebi ne olabilir? Fanlarla kesinlikle ilgisi yok içini açıp hoparlörleri söktüğümde ses tamamen kesiliyor. Garantisi şuan mevcut değil. Mevcutken defalarca gönderdim bir şey yapıyorlar daha sonra garantiden geldikten 3-4 ay sonra tekrar ses çıkmaya başlıyor.
2-) Oyunlarda fps düşüşü yaşıyorum. Ekran kartı devreye her zaman girmiyor. Laptop olduğu için onboard sanırım anakarta gömülü ve eşlenik çalışıyor nvidia ile mesela örnek vermek gerekirse cs go da 200-250 fps arası alırken birden 40 fps e düşüyor ve oyun direk kasmaya başlıyor. Hangi yolu denediysem olmadı önerisi olabilecek arkadaşları bekliyorum.
Teşekkür ederim şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara.
yok mu cevabı olan arkadaşlar
Oyunlarda geliyorsa oyun akışında ani düşüşler neticesinde takılmaların sesi olabilir mi sonuçta bu grafik performansıyla alakalı,CSgo basit bir oyun bazen dahili ekran kartıyla çalışabilir eel ayar yapın nvidia denetim masasından 3d ayarlar bölümünden ayar yapıyor musunuz? Nvidia devamlı güncelleme yayınlıyor bazı güncellemeler sıkıntı oluşturabiliyor bazı makinelerde son güncelleme iyi performans vermedi .Makinede ısınma ne durumda? Buda bir performans düşüşüdür bakımlarını en son ne zaman yaptınız veya yaptırdınız? Bu kadar soru soruyorum bir sonuca ulaşalım diye ısınmıyor demeyin oyunlarda ısıyı bir kontrol edin.
Evet hocam ne demek buyrun sorun bende onu istiyorum. Maksat olayı çözebilmek. Nvidia denetim masasından ayarlamama rağmen sanırım onboard devreye giriyor daha sonra nvidia giriyor devreye yani ilk açışta oyunları 80-100 fps de iken birden fanlar devreye giriyor ve 200-250 ye çıkıyor daha da sonra 40-60a düşüyor kasmalar başlıyor. Öreneği counter strike go üzerinden anlattım. GTA 5 için soylemek gerekirse 1920*1080p de kasmalar oluyor sonra pencere moduna alınca kasmalar direk gidiyor. Daha sonra oyunda bazen gecikmeler yaşanıyor. Mesela sola dogru harekete basladınız oyunda 1 sn gecikmeli olarak algılıyor oyun. Bakımlarını serviste yaptırdım daha 6 ay olmadı temizlikte herhangi bir sorunu yok. Zaten ses kesinlikle hoparlorlerden geliyor ondan eminim. Acaba hoparlorler bozuldu mu diyicem hic birsey de yapmadım nasıl bozulabilir. Fakat sesi niye oyle veriyor. Bazen oyunda aşırı o traktör sesi gelirken sesi artırdığımda ses kesliyor bir anda. Garip bi durum bir ekran kartı ile ilgili birde hoparlorle ilgili sorun var sanırım ama cozemedım arıza mı yazılımsal mı ?
Bu arada ani düşüşler takılması ve sesi değil ses çıktığı zaman her odadan duyabiliyorsunuz aşırı bir ses çıkıyor daha sonra azalıyor cızırtı kalıyor bazen hiç yapmıyor bazen hep yapıyor garip bir durum servise de defalarca yolladım anlattım gidiyor geliyor 5 ay sonra yine aynısı baska bisey var suan garantiside bitti. Ne yapmam gerekir acaba yol haritası olarak onu merak ediyorum. Sistemde ssd mevcut degil fakat m2 yuvası var anakartta bir adet ssd takıcam hızlandırma yapılacak ama onemlı olan ekran kartında arıza olup olmadıgı ve hoparlorlerde arıza var mı yok mu ?
Ekran kartında arıza olduğunu sanmıyorum hata alırsınız.Oyunlarda fan açtığını söylediniz sıcaklıkları ölçmenizi söyledim ama yapmamışsınız bakımı yaptırmanız ısınmadığı anlamı taşımaz nasıl ve ne şekilde yapıldığı önemli.Hw monitör programını kurun oyunu başlatın 20dk kadar oynayın görev çubuğuna çekin programdaki donanım sıcaklıkları nedir bakalım.
;Şuan bi arkdaaşa verdim denemelerini yapıcak gelınce yapayım dedıklerınızı o zaman ben sizinle paylasayım