Şimdi Ara

Notebook Soğutucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1.5 sene önce aldığım Sony notebookum bu günlerde ısı problemi yaşatıyor. Daha doğrusu fanı çok gürültülü çalışmaya başladı. Bu da beni tedirgin ediyor. Yurtdışında okuduğumdan ve notebooka sürekli ihtiyacım olduğundan dolayı teknik servise götürmem şu an için söz konusu değil. Notebook soğutucu işimi görür mü ya da başka bir öneriniz olabilir mi ?

Saygılar.

• Evet soğutucular işini görebilir. İmzamda Zalman NC-3000 soğutucu incelemesine bakarsan soğutucular hakkında daha çok fikir edinebilirsin.

Soğutcunun büyüklüğüne göre Zalman modellerini tavsiye ederim.

Ayriyetten soğutucu konusunu altaki hava soğutma bölümüne açarsan daha rahat cevap bulursun.

http://forum.donanimhaber.com/forumid_252/tt.htm
  • Arkadaşlar, zalman nc3000u soğutucusunu aldım kullanıyorum ve de cpu fanını açıp temizledim. Toplamda müthiş bir sıcaklık düşüşü sağladı. Bir aralar idle da 65-70 lere çıkıyordu makina hele ki oyuna girdiğimde 95 dereceyi görmüştüm birkaç sefer. Soğutucu+fan temizliği yaklaşık olarak 25 derece düşüş sağladı. Şu anda idle da 40-45 derece alıyorum.
  • Benim bildiğim notebook soğutucularının etkisi kasadan öteye geçmez ve işlemcide vs. anca 1-2 derecelik sıcaklık düşüşü sağlar.
    Sadece kucakta kullanımda falan rahatlık olsun diye alınabilir.Notebooklarda özellikle ekran kartının altındaki bölge cayır cayır ısınır en rahatsızlık verici bölge sanırım orasıdır.Kullanıcılar laptop soğutucu kullandıklarında alttaki o sıcaklık gidince alet komple buz gibi oldu zannediyorlar halbuki sadece dışsal bir soğutmadır.
    Konuyu daha önce görsem size sadece fan temizliğini önerirdim ki kendiniz de yapmışsınız.Sıcaklık düşüşünün %95'i de zannediyorum o fan temizliğinden olmuştur.
  • Olay senin bildiğin gibi değil işte. İmzamdaki incelemedeki testlere bakabilrisin. En az 5 derece fark ediyor işlemcide ekran kartında da en az 9-10 derece ki bu da çok önemli çünkü ekran kartı çok ısındığından oyunun ortasındayken pc kendini kapatıyor.

Tabi bu değerlerin olduğu testler Antalyada sıcak havada yapıldı. Şuan başka bir yerde serin havada daha da düşük sıcaklık değerleri görebilirsin.
  • İncelemeye gerek yok hocam söylediğin kadarına güvendim.
    2007 yılında falan araştırmıştım epey, sonra caymıştım pek katkısı olmadığı için.Belki nesil farkı, teknoloji farkından dolayı böyle verimli soğutucular üretilmeye başlandı ve ben uzak kaldım.
    Her iki şekilde de iş içeride bitiyor ama... Yani ısınma problemi yaşayan arkadaşlar ilk etapta donanıma bakacaklar.En öncelikli parçalar; adaptör,batarya ve fan sanırım. Soğutucu işin sonraki aşaması.
  • Elbette dediğin gibi olabilir. Şuanki fanları bir çoğu iş yapıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.