Şimdi Ara

Notebook Soğutucu Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
24.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kasa bulmak daha kolay git kırtasiyeye delikli metal dosyalardan al biraz eğ 4 vida 4 somun fanı monte et bu adaptör ayarla bağla çok kolay kısa bi iş adaptörde eskimodeminin filan adaptörü varsa kullanabilirsin bak hepsinden daha performanslı olur :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: poyraz_371

quote:

Orijinalden alıntı: 12345543

usb den güç alanlar hep aynı performansı verir ayrı güç aalanlarda pahalı istersen söyle yap

Delikli dosya gibi bişey var kırtasiyelerde var al ondan bitane bi tarafı kalın kenarları bos karsılıklı kenarları aynı eğ onu biraz laptop kullanmak istediğin açıda ayarla bitane 20 cm fan al 12 v lik bide uygun adaptör al fan 35 adaptör 15 dosyada10 tl destek 60 tl olur fanı altına sabitle istediğinde adaptrü prize tak kullan hem kullanışlı hem hepsinden kaliteli olur

çok yaratıcı bir düşünce gerçekten
    bende benzer fikirdeyim lap top un alt kısmına bir şekilde(köpükten veya bir marangoza bir çerçeve yaptırılabilinir v.s. ) bir fan yerleştirip bu da iyi bir akımla beslenirse harika bir sonuç alınabilir. birde lap topun alt kısmında sadece soğutucunun bulunduğu kapak çıkabiliyorsa ,onuda çıkarmak tek başına 4-5 C sıcaklığın düşmesini sağlıyor...
    60-70 tl ye alınacak soğutucunun katkısı 5-6 C ...
    bence görünüme değilde işleve önem veriliyorsa kendi yaratıcılığını kullanmak en iyisi...

arkadaşın dediği şey dosya standı 60 tl çok be aga 1tane 80mm fan 5tl,1tane 12v 1amper kaliteli adaptör 10 tl.dosya standından yaparsan stand 6 tl etti 20 tl.eğer dosya standı yerine ince 3mm sunta yada duralit kullanırsan o 6tl yide vermezsin eder 14tl.geri kalanla da neyaparsan yap ayrıca bu dediğim sistemi ben kullanıyorum öyle 3-5 derece değil gayet sağlam soğutuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x571 -- 30 Ağustos 2012; 14:12:05 >

• @memotembelgezer güzele benziyorda o kadar malzemeyı alıp yapamamakda var Birde alüminyum arıyorum ust kısmını
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12345543

usb den güç alanlar hep aynı performansı verir ayrı güç aalanlarda pahalı istersen söyle yap

Delikli dosya gibi bişey var kırtasiyelerde var al ondan bitane bi tarafı kalın kenarları bos karsılıklı kenarları aynı eğ onu biraz laptop kullanmak istediğin açıda ayarla bitane 20 cm fan al 12 v lik bide uygun adaptör al fan 35 adaptör 15 dosyada10 tl destek 60 tl olur fanı altına sabitle istediğinde adaptrü prize tak kullan hem kullanışlı hem hepsinden kaliteli olur

bu delikli dosya tam olarak nasıl birşey?Fotoğrafı var mı elinizde?
  • fotoğraf yok 2-3 kere kırtasiyede gördüm defter kapağı gibi 2 tarafı var ikisinin ortası kalın delikli metal birsey
  • bugun vatana gidip http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/thermaltake-cl-n0015-massive23-lx-10---17-notebook-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51656 aldım biraz deneme sansı buldum oyunlarda yıne ısınıyorda pc ınternette dolasırken bıraz daha ıyı acıkcası pek ummudugum kadar sogutmadı pcyı yarın goturup vermeyı denıcem sansım varsa paramı alırım

• quote:

Orijinalden alıntı: kroslav

bugun vatana gidip http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/thermaltake-cl-n0015-massive23-lx-10---17-notebook-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51656 aldım biraz deneme sansı buldum oyunlarda yıne ısınıyorda pc ınternette dolasırken bıraz daha ıyı acıkcası pek ummudugum kadar sogutmadı pcyı yarın goturup vermeyı denıcem sansım varsa paramı alırım

Bende aldım çok etkili bi soğutması var. Fanının sesi çıkmıoor ama devri düşük. Hava akımını cok guzel sağlıyor. 15.6 Numpadli notebookum üzerine tam olarak oturdu. webde videoda 8-9 derece oyunlardada 10 derece fark etti. Daha detaylı incelemedim. Şuan bilgisayarım 41 derece normalde 45-50 gidip geliyodu çoğunlukla 48-49. Bu arada kemik gibi çok sağlam gerçekten. Ürün yorumlarını oku istersen 70 Kişiden 69u memnun.

• Düşük derecelerde fark edebilir ama yüksek derecelerde 1 derece fark ederse şans :D
  • quote:

@memotembelgezer güzele benziyorda o kadar malzemeyı alıp yapamamakda var Birde alüminyum arıyorum ust kısmını

2 mm alüminyum plaka al laptop boyutunde demir testereyle kes marangoza git orda artık filan uygun yükseklikde ayak gibi birşey bul ön kısa arka yüksek fanın yüksekliğini kurtarsın :D alüminyuma elektrikci v.b git delik deldir tabiki matkabın yoksa sonra o ayaklara birer delik del alüminyumu deliklerinden köşelerinden monte et fanı al altına monte et gerisi aynı şekilde :D bak yapmak istersen fikir çok ama bunu istemen lazım .

• Düşük derecelerde daha az fark eder. Büyük farkı yüksek derecelerde ediyor zaten. Dirt 3'te 70 derece max gördü bence iyi bi sonuç.
  • sana suanki ısı degerlerını soyleyım
    GPU=53-54
    Core0=62
    Core1=63

kasası saglam ona lafım yok ama fan donus hızı yavas bana gore biraz
    laptopumda Asus K53SV İ5 2410M 4 Gb ram 1333 mhz ekran kartı Nvidia 540M ve laptopun ust kısmı alumınyum bılen bılır sıcak olunca elımı zor koyuyorum suanda sıcak tabı asırı degıl
  • quote:

sana suanki ısı degerlerını soyleyım
    GPU=53-54
    Core0=62
    Core1=63

kasası saglam ona lafım yok ama fan donus hızı yavas bana gore biraz
    laptopumda Asus K53SV İ5 2410M 4 Gb ram 1333 mhz ekran kartı Nvidia 540M ve laptopun ust kısmı alumınyum bılen bılır sıcak olunca elımı zor koyuyorum suanda sıcak tabı asırı degıl

şuandaki sıcaklıgında bayaa fazlaymış. Bence servise ver laptopunu. Fanların tozlanmışsa zaten soğutucunun işe yaramaması normal. Soğutucu parasının hakkını veriyor.
  • 1 ay once tum fanları temızlettım senın sıcaklık degerlerını yazarmısın
  • Min 42 Max 49 . Gpu ya bakamıyorum . Ama laptopun altı bayaa soğuk.
  • Bu arada kaspersky açık. Chromeden 1-2 sekme açık.
  • bende raidcall , teamspeak ,norton ve fırefox acıl 53un altına ınmıyo GPU CPU ıse 64 civarı
  • Ben biraz önce shifti 80 demiştim. Bilgisayarı ilk açtığımda soylemiştim. Bu alet bi 5-10 dakika sonra etkisini göstermeye baslıyor. 71 Derece üstünü görmedim.
  • Isın normal fana ihtiyacın yok bu ısılar laptopda normal ben laptopumu fanlı olarak gpu 95 işlemci 85 max kullanıyorum bu ısılarda her laptopda böyle .....
  • Gpu bayaa sıcak.
  • Ürünü bırakıcam evde calısır durumda olan daha once 20 tlye aldıgım sogutucu vardı fark eder sandım pek farkı yokmus yarın bırakıcam urunude su sıkıntı var nakıt para alamıyorum kupon vercekler 60tl lık onu napıcam bılmıyorum hata ettım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.