Şimdi Ara

notebook tavsiye/seçim dell vs hp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    uzun zamandır notebook almak için araştırıyorum son olarak 2 bilgisayar arasında kaldım.

1. pcdepo.com DELL-Inspiron-N5010-G74F45

2. hepsiburada.com HP Pavilion DV6-3100ET

Pcdepo.com da dell i7 işlemcili fiyatı 1643 lira..
    Fiyatının bu kadar ucuz olması düşündürüyor açıkçası, freedos olması fiyatı bu kadar etkiler mi?
    Daha önce bu siteden hiç alışveriş yapmadım güvenilirliği konusunda da teredütlüyüm..

Diğeri ise hepsiburada.com daki hp dv6-3100et onunda sadece ısınma olayı düşündüyor.

Sizce hangisini almalıyım? Yada bu özellik ve fiyat aralığında başka bir tavsiyeniz var mı?

• Bence kesinlikle dell. Heryerde yazıyorum dv6 ısınma olayi var tek çözüm soğutucu ile kullanmak. 3 farkli dv6 serisi kullandım 3'u de ayni. Cok kisa bi süre önce dv6 3108'imi sattım bende bu dell'i alicam paranin üstünü tamamlamaya calisiyorum. Ayrica orjinal işletim sistemi fiyatlarına bakabilirsiniz cidden önemli fiyatlara satılıyo ve bu fark normal
  • ikisi arasında dell.....win7 kur mis gibi kullan...
  • Bence de Dell.Pc Depo'dan alışverişim oldu.Bence sağlam firma ancak mail order sistemi ile alışveriş yapabiliyorsunuz.
  • hocam senelerden beri laptopta dell kullanıyorum ve başka hiç bir marka kullanmadım. şükür, daha hiç servis yüzü görmedim. taş gibi :) daha bir tanede yeni aldım g46h45 modeli. daha ilk defa laptop alıcak olsam, etrafımdaki insanlara bakıyorum hp kullanını da var, dell kullanını da, pb, toshiba, acer, exper, datron... herhalde yine dell derdim.

2 tane hp kullanan arkadaşım var... birisi daha 3 aylık laptopunda arza yapmış ve servise yollamış, aylarca alamamıştı...
    diğeri ısınma sorunundan şikayet ediyordu...

bir tane dell kullanan arkadaşım var, oda yaklaşık 2seneden beri kullanıyor, oda daha servis yüzü görmemiş.

yine de hp kötü hep arza çıkartır, dell taş gibi hiç arza çıkarmaz gibi söylediklerimden birşey çıkmasın.

ama verilere bakıldığı zaman, sanırım kalite belli ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoingToFree -- 4 Aralık 2010; 23:59:37 >
  • yanıtlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar..

benimde gönlüm dell'den yana da yanlız başka bir arkadaş i7'lerin çok ısındığını söyledi
    acaba bu dell'de de böyle bir sorun olur mu ?
  • i7 yeni bir işlemci, yani daha tam oturmamış... bu yüzden şikayetler fazla. bunun markayla ilgisi yok, yani her markada yani i7 işlemci olan her makina da olabilecek bir sorun. eğer işlemci sizin için çok önemli değilse, yani i5 işimi rahat rahat görür dersen i5 al derim. ki ısınma problemi çıkarsa, çok ısındığından belli bir performans kaybına da yol açıcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoingToFree -- 5 Aralık 2010; 1:27:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoingToFree

i7 yeni bir işletim sistemi, yani daha tam oturmamış... bu yüzden şikayetler fazla. bunun markayla ilgisi yok, yani her markada yani i7 işletim sistemi olan her makina da olabilecek bir sorun. eğer işletim sistemi sizin için çok önemli değilse, yani i5 işimi rahat rahat görür dersen i5 al derim. ki ısınma problemi çıkarsa, çok ısındığından belli bir performans kaybına da yol açıcak.

hocam işletim sisteminden kastın işlemci olsa gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtreme_boy

quote:

Orijinalden alıntı: GoingToFree

i7 yeni bir işletim sistemi, yani daha tam oturmamış... bu yüzden şikayetler fazla. bunun markayla ilgisi yok, yani her markada yani i7 işletim sistemi olan her makina da olabilecek bir sorun. eğer işletim sistemi sizin için çok önemli değilse, yani i5 işimi rahat rahat görür dersen i5 al derim. ki ısınma problemi çıkarsa, çok ısındığından belli bir performans kaybına da yol açıcak.

hocam işletim sisteminden kastın işlemci olsa gerek

aynen öyle... uykusuzluk.

• arkadaşlar dünden beri sürekli araştırıyorum bütçemi biraz zorlasa da şu iki model arasında kesin kararlıyım birini alacağım muhakkak..

http://www.pcdepo.com/asp/product/77943/DELL-Inspiron-N5010-G74F45-CI7-740M-4G-500G-15-6-1-GB-VGA-FDOS
    1602 lira

http://www.pcdepo.com/asp/product/77636/Dell-INSPIRON-5010-G46H45-i5-460-4GB-500GB-15-6-Gumus
    1507 lira

arada 100 lira gibi bir fiyat farkı var..
    i7 işlemci de tereddütlüyüm biraz ısınıyor, i5 kadar performans alırsın deniyor??
    ve i7 işlemci pil süresini çok etkiler mi?

bu ikisi arasından hangisi alayım evet arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum.

• işletim sistemine fazladan para vermek çokta mantıklı değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.