İşlemci Teknolojisi Intel® Atom™ Islemci İşlemci Hızı 1.66 GHz İşlemci Numarası N450 İşlemci Bus Hızı 667 MHz İşlemci Ön Bellek 512 KB KB Hafıza (RAM) Kapasitesi 2 GB Hafıza (RAM) Tipi DDR2 Sabit Disk Kapasitesi 250 Gb İşlemci Markası INTEL VGA Chipset Markası INTEL VGA Chipset Modeli GMA3150 Ekran Boyu(inch) 10.1'' HD GLARE Maksimum Çözünürlük 1366 x 768 Mobil Özellikler BlueTooth, Kart Okuyucu, Wireless, Kamera İşletim Sistemi Win 7 Starter Ağırlık 1.25 Kg Ekran Kartı Tipi Paylaşımlı Hafıza
Bu iki laptop arasında 25 tl fark var. HP - 755TL , LG ise 730 TL arkadaşlar siz hangisini tavsiye edersiniz veya daha düşük fiyatlı ama belleği 2gb olan bir netbook tavsiyeniz var mı? Çünkü araştırmalarım sonucu 1gb ram'in sistemi çokta iyi kaldırmadığını gördüm? Evet arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum bugün alacağım.
İkisi arasında tercih yapacak olsam LG x200 ü tercih ederdim çünkü ekran çözünürlüğü daha yüksek 1024x576 (600 bile değil) çözünürlüğe bırakın program ve oyunları windows bile uyumlu değil HP nin işlemcisi 143mhz daha yüksek ama oda performansı çok etkilemez.
teşekkür ederim cevap için xD
merhaba
Elimde şu an lgx200 var. ben de aynı cihazlar arasında kalmıştım. Fakat kesinlikle lg yi alarak doğru tercih yaptığımı düşünüyorum. Çünkü ekran çözünürlüğü mükemmel.
Ayrıca pil süresi hp den daha uzun tam 8 saat gidiyor.
Malzeme kalitesi çok iyi.
Tek sorun starter ile gelmesi. Ben home premium kurdum. Driver konusunda biraz sıkıntı yaşadım onuda lg nin singapur ve birleşik arap emirlikleri sitelerinden temin edip çözdüm.
Home preimum ile canavar gibi makine.
quote:
Orijinalden alıntı: abdy
merhaba
Elimde şu an lgx200 var. ben de aynı cihazlar arasında kalmıştım. Fakat kesinlikle lg yi alarak doğru tercih yaptığımı düşünüyorum. Çünkü ekran çözünürlüğü mükemmel.
Ayrıca pil süresi hp den daha uzun tam 8 saat gidiyor.
Malzeme kalitesi çok iyi.
Tek sorun starter ile gelmesi. Ben home premium kurdum. Driver konusunda biraz sıkıntı yaşadım onuda lg nin singapur ve birleşik arap emirlikleri sitelerinden temin edip çözdüm.
Home preimum ile canavar gibi makine.
Aradığım cevap buydu kardeşim sağolasın xD cevap için peki bir kaç ekran görüntüsü paylaşman mümkün mü?
Bu da ekran görüntüleri. Şimdi çözünürlük yüksek olduğundan harfler biraz küçük ama bu da çok doğal.
1024 de görev çubuğu ve simgeler kocamanken bunda gayet şirin küçük ve sempatik.
Karar senin yine de gidip görünce dediklerimi daha iyi anlayacaksın.
quote:
Sağolasın kardeşim sanırım kararımı verdim xD bu arada birşey daha soracağım ben şimdi bunu 735TL 5 taksit vatandan alacağım sence fiyatı uygun mu yoksa başka bildiğin uygun bir yer var mıdır?
hiç dışunmeden lg x200 neden mi hp nin çözünürlüğü cok basını agrıtır haberin olsun 1024-600 bile değil internet sayfalarını hep saga sola cekmek zorunda kalıcaksın bence lg cok iyi bir makine gibi duruyo.2gb sana mobee slim 13'' öneriyorum bır ilgilen arastır bakalım.
Arkadaşım kafanı karıştırmış gibi olmayım ama aşağıdaki cihazada bi göz gezdirsen iyi olur
İşlemci olarak atomdan daha iyi ekran 11.6" HD destekli 4500MHD ekran kartı var ram 1gb ama artan paranın üzerine biraz daha eklenip ram takviyesi yapılabilir.
Vallahi kafam karıştı şimdi packard güzel duruyor xD
quote:
Orijinalden alıntı: tuna4141
hiç dışunmeden lg x200 neden mi hp nin çözünürlüğü cok basını agrıtır haberin olsun 1024-600 bile değil internet sayfalarını hep saga sola cekmek zorunda kalıcaksın bence lg cok iyi bir makine gibi duruyo.2gb sana mobee slim 13'' öneriyorum bır ilgilen arastır bakalım.
baktım ama Ankarada bulamıyorum birde datrona tövbeliyim ben xD
Evet arkadaşlar son karar olarak LG x200 de karar kıldım ve aldım. Hatta şu an netbook ile giriyorum nete gayet güzel çözünürlüğü vs. harika bir alet çok hızlı kararsız kalanlara kesinlikle tavsiye ederim. Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: Xefion
Evet arkadaşlar son karar olarak LG x200 de karar kıldım ve aldım. Hatta şu an netbook ile giriyorum nete gayet güzel çözünürlüğü vs. harika bir alet çok hızlı kararsız kalanlara kesinlikle tavsiye ederim. Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Hayırlı olsun güle güle kullan.
Bende vatandan aldım fakat 763 liraya aldım henüz 3 gün önce.
Bu arada win 7 starter yüklü olarak gelecek. Baya bir araştırma yaptım herkes win 7 home premium un daha performanslı ve verimli olduğunu söylüyordu. Açıkcası ilk başlarda ulan yeni makine zaten starter la idare ederiz dedim. Taaa ki masaüstü resminin starter da değişmeyeceğini öğrendiğime dek.
Hemen bir win 7 home premium buldum ve yükledim. Gerçekten makine kendini buluyor. Yanlız LG nin programları henüz sayfasında yayınlanmadığı için biraz driver aramak; yüklü gelen bir kaç programından da feragat etmek gerekiyor. Buna değer olacağını düşündüm ve Home Premium'a geçtim.
Pilim full şarjdan sonra tam 8 saat gidiyor. 2 defa denedim 2 si de aynı sonuç.
Daemon toools lite programını kurmanı kesinlikle tavsiye ederim. böylece İSO dosyasını bulduğun ya da yaptığın herşeyi her türlü cd dvd yi DVD/CD sürücün varmış gibi kullanabiliyorsun. Bu arada 4 GB lık bir flash diskim olmadığından home premium u bile win 7 starterda daemon tools üzerinden yükledim. İnanılmaz bir deneyimdi.
yeniden güle güle kullan. Bu arada takıldığın yer olursa yardımcı olurum. Karşılıklı paslaşalım.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Xefion
Hayırlı olsun güle güle kullan.
Bende vatandan aldım fakat 763 liraya aldım henüz 3 gün önce.
Bu arada win 7 starter yüklü olarak gelecek. Baya bir araştırma yaptım herkes win 7 home premium un daha performanslı ve verimli olduğunu söylüyordu. Açıkcası ilk başlarda ulan yeni makine zaten starter la idare ederiz dedim. Taaa ki masaüstü resminin starter da değişmeyeceğini öğrendiğime dek.
Hemen bir win 7 home premium buldum ve yükledim. Gerçekten makine kendini buluyor. Yanlız LG nin programları henüz sayfasında yayınlanmadığı için biraz driver aramak; yüklü gelen bir kaç programından da feragat etmek gerekiyor. Buna değer olacağını düşündüm ve Home Premium'a geçtim.
Pilim full şarjdan sonra tam 8 saat gidiyor. 2 defa denedim 2 si de aynı sonuç.
Daemon toools lite programını kurmanı kesinlikle tavsiye ederim. böylece İSO dosyasını bulduğun ya da yaptığın herşeyi her türlü cd dvd yi DVD/CD sürücün varmış gibi kullanabiliyorsun. Bu arada 4 GB lık bir flash diskim olmadığından home premium u bile win 7 starterda daemon tools üzerinden yükledim. İnanılmaz bir deneyimdi.
yeniden güle güle kullan. Bu arada takıldığın yer olursa yardımcı olurum. Karşılıklı paslaşalım.
Sağolasın kardeşim valla iyi olur karşılıklı yardımlaşmak iyi fikir benimde dikkatimi o çekti starter neden bu kadar yavaş acaba ayrıca ben tam şarj ettim ancak batarya süresi olarak 5 buçuk 6 saat gösteriyor starter ile mi alakası var acaba. Eğer öyleyse bizimkiler tatilden gelince bir elden geçireyim aleti xD Birde driverları nereden buldun siteleri yazarmısın. Elimde Win7 32 bit home premium english var onu yüklerim bende.xD
Makine tam şarj süresini 4-5 full kullanıp şarj ettikten sonra buluyor. ayrıca win 7 de güç tasarrufu modunda kullanırsan daha uzun gidiyor.
Driver konusunda ise bu alet henüz Türkiye B.A.E singapur ve Güney korede şatışa çıkmış. İlk olarak Güney korede çıkmış. Şu an için LG nin global sitesinde ve türkiye sitesinde dirverlarla ilgili bir bilgi yok. Bunu da şuna bağlıyorum. Adamlar kolay kolay starterın dışına çıkılsın istemiyor sanırsam. Fakat LG nin güney kore sitesi tam bir şenlik
X200'e ait herşeyi oarada bulabiliyorsun. Zaten driverlar global olduğundan eğer makinenin dili korece ise koreye türkçe ise türkçe ya da mümkün değilse en kötü ihtimalle ingilizceye çeviriyor.
Bu arada ben çektiğim sıkıtınyı anlattım eğer sen home premium kullanmaya karar verirsen driverları toptan tarım sana.
Home premium kurulumu konusunda da deneyimlerimi paylaşabilirim.
Valla kardeşim süper olur. Bu arada daemon tools ile nasıl kurdun? gerçi dvd içinde harici lazım ama anlatırsan sevinirim.
sadece daemon tools u indirip kurman ve elinde bir adet masaüstüne kaydedilmiş win 7 dvd'sine ait image (iso) dosyası olsun gerisi çok basit. eğer daemon varsa her türlü dvd cd yi masaüstünde image haline getirip netbook da sanki dvd sürücü varmış gibi kullanabilirsin.
Teşekkürler ancak Netbook'u aldım ben eğer reklam vs. yapmak istiyorsan Sıcak Fırsatlar kısmına başlık aç rağbet görecektir
quote:
Orijinalden alıntı: pelin74
İstenilen fiyat ve kalitede laptopalar buyrun...
Arkadaşım amacım reklam değildi. Sadece arkadaşlara yardımcı olmak istedim. Farkındaysanız fiyatları dayatmadım. Ellerinde gözle görülür bir teknik bilgi olsun diye özelliklerini öncelikle yayınladım.
quote:
Orijinalden alıntı: pelin74
Arkadaşım amacım reklam değildi. Sadece arkadaşlara yardımcı olmak istedim. Farkındaysanız fiyatları dayatmadım. Ellerinde gözle görülür bir teknik bilgi olsun diye özelliklerini öncelikle yayınladım.
Hayır yanlış anlama teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığın için fakat eğer bu işi yapıyorsan orada reklam verebilirsin demeye çalıştım yoksa kötü niyetle söylemedim
Kardeşim bu Win7 home premium lg x200 için olan driverlarını bulamadım nasıl bulacağım bir yardımcı olursan sevinirim özelden mesaj at ordan konuşalım senin kapalı olduğu için atamıyorum
quote:
sadece daemon tools u indirip kurman ve elinde bir adet masaüstüne kaydedilmiş win 7 dvd'sine ait image (iso) dosyası olsun gerisi çok basit. eğer daemon varsa her türlü dvd cd yi masaüstünde image haline getirip netbook da sanki dvd sürücü varmış gibi kullanabilirsin.