Şimdi Ara

Notebook Tavsiyesi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sürekli derslerim dolayısıyla, Max ve Sketchup da render alıyorum. Şuanki notebook'um Qosmio x300 serisi ve yetmiyor çileden çıkarıyor.

Render işlerini kısaltıcak ve kasmıyacak pc arıyorum. Dell in var quadro ekran kartlı fakat 6000 lira :)) Daha uygun bir sistem arıyorum. Oyun oynamayı sevmem gaming pc olmasına gerek yok.Quadro ekran kartı olursa tadından yenmez.

tavsiyelerinizi bekliyorum bütçe 4000 max

• http://www.pcdepo.com/toshiba-qosmio-x870-14p-i7-3630m-32gb-2tb-17-3-3gb-vga-w8-notebook-urun9006.html

bu pc nasıldır gtx serisi ekran kartları çok vasat render alıyormuş sanırım ondan birşey bulamadım.
  • X870 oyuncu serisidir de eski nesil , fermi mimarili gtx670m kullanılmış. 1+1 tb hdd ve bu hdd leri hızlandırması için 8gb flash ssd kullanılmış. Hdd nin birini çıkarıp ssd takabilirsin. Yalnız fiyat farkı biraz daha artar. 32gb da ram kullanılmış. Fakat ram ucuz bir donanım olduğu için diğer donanımların daha yüksek olması gerekirdi. Haliyle kullanılan donanıma göre de fiyatı biraz abartılı. X870 in yerine, yeni nesil kepler mimarili gtx670mx ve 256gb ssd barındıran asus g75vx öneririm. Kalite ve performans babında biraz daha iyi denilebilir. Fiyatı da daha makul. Lenovo, msi gt70 ve dell in quadro kart barındıran cihazları var ama düşük kartlıları 3500 tl civarı , yüksek kart barındıranlar ise 6000-9000 tl gibi uçuk rakamlara satılıyor. Bu cihazların yerine g75vx daha yerinde bir seçim olur bence. Çizim , render vs. gibi programlarda da rahatlıkla iş görür.

www.sadecenotebook.com/Urun/Asus-G75VX-CV056H-Gaming-Laptop-pmu213378.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 18 Nisan 2013; 12:45:29 >

• Render alanlara senin bütçende gtx serisi kartlar önerdim sıkıntı belirten olmadı soğuçta 3d modelleme yapılabiliyor gtx serisi kartlarda 3d sorun olsa bazı oyun serilerine 3d ekran koymazlardı heralde.Qadro ekran kartlı bir tane var gt650m ekran kartı gücünde.Bu fiyata genelde ağır oyun serileri var istersen onlardanda önerilir
    http://www.ebrarbilgisayar.net/Urun/Lenovo-W530-N1K2ETX-i7-3610QM-23Ghz-4GB-500GB-2GB-VGA-156-Win7-Pro-Notebook-pmu197378.html?ref=akakce&v=1.45.3

• quote:

Orijinalden alıntı: E'

X870 oyuncu serisidir de eski nesil , fermi mimarili gtx670m kullanılmış. 1+1 tb hdd ve bu hdd leri hızlandırması için 8gb flash ssd kullanılmış. Hdd nin birini çıkarıp ssd takabilirsin. Yalnız fiyat farkı biraz daha artar. 32gb da ram kullanılmış. Fakat ram ucuz bir donanım olduğu için diğer donanımların daha yüksek olması gerekirdi. Haliyle kullanılan donanıma göre de fiyatı biraz abartılı. X870 in yerine, yeni nesil kepler mimarili gtx670mx ve 256gb ssd barındıran asus g75vx öneririm. Kalite ve performans babında biraz daha iyi denilebilir. Fiyatı da daha makul. Lenovo, msi gt70 ve dell in quadro kart barındıran cihazları var ama düşük kartlıları 3500 tl civarı , yüksek kart barındıranlar ise 6000-9000 tl gibi uçuk rakamlara satılıyor. Bu cihazların yerine g75vx daha yerinde bir seçim olur bence. Çizim , render vs. gibi programlarda da rahatlıkla iş görür.

cevabın için tşk ederim, sence quadro kartlı bir makinayla gtx kartlı makine arasında render sürelerinde ne kadar bir fark olur quadro x dakikada alıyorsa gtx serisi kaç dakikada alır örneğin? yollamış olduğun g75vx alınabilir

yoksa bunları bir kenara bırakıp macbook pro mu almalıyım çok kararsız aldım. oyun delisi değilim sadece kaliteli renderları kısa sürede almak istiyorm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Render alanlara senin bütçende gtx serisi kartlar önerdim sıkıntı belirten olmadı soğuçta 3d modelleme yapılabiliyor gtx serisi kartlarda 3d sorun olsa bazı oyun serilerine 3d ekran koymazlardı heralde.Qadro ekran kartlı bir tane var gt650m ekran kartı gücünde.Bu fiyata genelde ağır oyun serileri var istersen onlardanda önerilir
    http://www.ebrarbilgisayar.net/Urun/Lenovo-W530-N1K2ETX-i7-3610QM-23Ghz-4GB-500GB-2GB-VGA-156-Win7-Pro-Notebook-pmu197378.html?ref=akakce&v=1.45.3

ağır oyun serisi ne demek? linki inceledim ama donanım olarak pek içime sinmedi acıkcası

• Ağır oyun demek grafik gücü yüksek oyunlar mesela;
    Crysis3,bf3,tombredaer,maxpayne3,farcry3 gibi oyunlar bu çoğaltılabilir.Ben bu fiyata qadro olarak seçenek sundum ramini yükseltebilirsin sıkıntı değil,ekran kartıda normal nvida serilerinde gt650m civarında olduğunu söyledim bu yeterli bir grafik performnsı verebilir işlemciside işini görecek kadar yeterince güçlü,sonrasında belirttim zaten ağır oyun serileri var onlardan da önerilebilir.Msi,asus gibi firmalarda güzel seçenkler var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Notebook Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Laptop önerisi
    5 ay önce açıldı
    Laptop tavsiyesi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anladığım kadarı ile taşınabilir iş istasyonu bakıyorsun.
    ozaman şunlara bir gözat derim quadro dan da asla vazgeçme.

http://novabilgisayar.com/altkategori.asp?ID=846
  • quote:

Orijinalden alıntı: XmysticX

Anladığım kadarı ile taşınabilir iş istasyonu bakıyorsun.
    ozaman şunlara bir gözat derim quadro dan da asla vazgeçme.

http://novabilgisayar.com/altkategori.asp?ID=846

evet bu pcleri görmüştüm ancak en baştakinihttp://novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8996 alabiliyorum :)) neden bu kadar pahalı yaparlarki

bu özelliklerde başka markaların pcleri yokmu ki hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: SelimTkz

Sürekli derslerim dolayısıyla, Max ve Sketchup da render alıyorum. Şuanki notebook'um Qosmio x300 serisi ve yetmiyor çileden çıkarıyor.

Render işlerini kısaltıcak ve kasmıyacak pc arıyorum. Dell in var quadro ekran kartlı fakat 6000 lira :)) Daha uygun bir sistem arıyorum. Oyun oynamayı sevmem gaming pc olmasına gerek yok.Quadro ekran kartı olursa tadından yenmez.

tavsiyelerinizi bekliyorum bütçe 4000 max

Dell presicion M6600 için pm atıldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SelimTkz

quote:

Orijinalden alıntı: E'

X870 oyuncu serisidir de eski nesil , fermi mimarili gtx670m kullanılmış. 1+1 tb hdd ve bu hdd leri hızlandırması için 8gb flash ssd eklenmiş. Hdd nin birini çıkarıp ssd takabilirsin. Yalnız fiyat farkı biraz daha artar. 32gb da ram kullanılmış. Fakat ram ucuz bir donanım olduğu için diğer donanımların daha yüksek olması gerekirdi. Haliyle kullanılan donanıma göre de fiyatı biraz abartılı. X870 in yerine, yeni nesil kepler mimarili gtx670mx ve 256gb ssd barındıran asus g75vx öneririm. Kalite ve performans babında biraz daha iyi denilebilir. Fiyatı da daha makul. Lenovo, msi gt70 ve dell in quadro kart barındıran cihazları var ama düşük kartlıları 3500 tl civarı , yüksek kart barındıranlar ise 6000-9000 tl gibi uçuk rakamlara satılıyor. Bu cihazların yerine g75vx daha yerinde bir seçim olur bence. Çizim , render vs. gibi programlarda da rahatlıkla iş görür.

cevabın için tşk ederim, sence quadro kartlı bir makinayla gtx kartlı makine arasında render sürelerinde ne kadar bir fark olur quadro x dakikada alıyorsa gtx serisi kaç dakikada alır örneğin? yollamış olduğun g75vx alınabilir

yoksa bunları bir kenara bırakıp macbook pro mu almalıyım çok kararsız aldım. oyun delisi değilim sadece kaliteli renderları kısa sürede almak istiyorm.

İşlemci babında pek performans farkı olmaz ama ekran kartları arasında ufak tefek performans farkı olabilir. Aynı segmentte olmasalar da kepler mimarili gtx serisi de quadra ayarında iş görür bence. Bu arada mac in pro sersinde de orta segment oyuncu serisi kartlar kullanılıyor. İ7 işlemci ve gt650m barındıran mac pro serisi 4500 tl civarında satılıyor. Fiyat olarak g75 den daha yüksek ve daha düşük konfigürasyonla satılıyor. Ayrıca çizim vs. gibi programlar için de 2. bir işletim sistemi, yani win.7-8 yüklemen gerekir. 75vx bence hem fiyat hem de donanım (ssd, çift soğutucu vs.)-ekran kartı babında biraz daha yerinde bir seçim olur. Yine de kendiniz ilgili konulardan araştırıp, bilgi edinip, ona göre karar verin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.