Şimdi Ara

notebook termal macununu değiştirmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaz aylarlarına girdik malum, cihazın altı bir hayli ısınıyor. Öğlen hw monitör ile çekirdek sıcaklıklarına bakmıştım. 70 idi. Şu an 65 te. İşlemci p7350 core 2 duo 25 watt. ve cihaz 3.5 yıllık. Sizce termal macun değişimi gerekli midir? gerekli ise nasıl yapabilirim? daha önce bir kere masaüstü için yapmıştım bu işlemi ancak dizüstünde nasıl yaparım tam emin değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: servetportakal

Merhaba,
    Yaz aylarlarına girdik malum, cihazın altı bir hayli ısınıyor. Öğlen hw monitör ile çekirdek sıcaklıklarına bakmıştım. 70 idi. Şu an 65 te. İşlemci p7350 core 2 duo 25 watt. ve cihaz 3.5 yıllık. Sizce termal macun değişimi gerekli midir? gerekli ise nasıl yapabilirim? daha önce bir kere masaüstü için yapmıştım bu işlemi ancak dizüstünde nasıl yaparım tam emin değilim.

açıp yapabilirsin ama daha önce açmadıysan laptopu kalkışma zor toplarsın...
    fanın oldugu yere süpürge tut. tozdan yapabilir... sorun çözülmezse laptop altı soğutuculardan almanı öneririm.

• Daha önce açtım, tozunu filan almak için. Soğutucu bloğu filan sökmedim ;ama eğer notebook'lara özel dikkat edilecek özel bir husus/ tehlike filan yoksa, onu da söküp takabilirim diye tahmin ediyorum. Kabaca biliyorum ne yapacağımı çünkü. Sanırım biraz cesarete ihtiyacım var :), bir de gerçekten faydası olup olmayacağına emin olmam lazım.

Soğutucular işe yaramıyor benim cihazda. Hem kasa plastik hem de hava kanalı yok. Bir ara vantilatörü koymuştum deneme amaçlı.. 1-2 derece bile fark etmedi.

Ekleme: süpürge ile çekeli daha birkaç gün oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi servetportakal -- 11 Haziran 2012; 19:24:25 >
  • Notebook sıcaklıklarında özellikle yaz aylarında fazla değişiklik olmaz. Mümkün olduğunca serin ve hava sirkülasyonu olan yerlerde cihazınızı çalıştırın. Termal macun çok fazla etki etmeyecektir Notebooklarda. Kasa içerisinde hava almadığı ve soğutucuların yeterli olmadığı için termal macun fazla fayda sağlamıyor veya özelliğini çok çabuk yitiriyor.
  • O zaman durumu biraz daha gözlemleyeyim. eğer sıcaklık çok kritik seviyelere ulaşmıyorsa, risk almaya gerek yok. Aslında hw monitörü daha önce denemiş olsaydım, eski sıcaklıklarla karşılaştırma yapıp ona göre karar verebilirdim. Kullandığım diğer programlar çekirdek sıcaklıklarını veremiyordu çünkü. real temp filan ile bakarken 55 gibi değerler görüyordum ve cihazın sıcaklık problemi yok sanıyordum.
  • ya kardeş naptın ne ettin açtın mı pc yi ? bnm laptop boştayken 95 dereceye çıkıyor . CPU %1 ile çalışıyor . 4 çekirdekli makina nasıl böle ısınıyor anlamıyorum . ben macundan olduğu düşüncesindeyim ve kendim değiştiricem sanirim :) deniycem yani en azından . sen naptın varsa bi fikrin belirtirsen sevinirim . şimdiden saol ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: meut1814201

ya kardeş naptın ne ettin açtın mı pc yi ? bnm laptop boştayken 95 dereceye çıkıyor . CPU %1 ile çalışıyor . 4 çekirdekli makina nasıl böle ısınıyor anlamıyorum . ben macundan olduğu düşüncesindeyim ve kendim değiştiricem sanirim :) deniycem yani en azından . sen naptın varsa bi fikrin belirtirsen sevinirim . şimdiden saol ;)

masaustu , laptop?
    islemcin ve anakartin neydi?
  • asus n61j abi makinanın markası
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.