Şimdi Ara

Notebook u kapağı kaldırarak hemen açmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
13.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben ASUS F3JP modelli bir notebook'a sahibim.Size sorum;notebook'u kapağı açtıktan sonra kendiliğnden hemen açılmasını istiyorum yani kapağı kapalıyken bekleme modunda olsun kapağı açıldığında hemen windows ekranı çıksın önüme bilgisayarın başlaması için beklemeyeyim..

Bunun için sanırım özel yazılımlar varmış ama ben bulamadım eğer biliyorsanız bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olurum :)

Şimdiden teşekkürler..

• masaüstü - özellikler - ekran koruyucu - güç - gelişmiş - kapağı kapattığımda askıya al ı seç..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechatronik -- 30 Mayıs 2009; 20:11:24 >
  • Dediğin gibi yaptım ama kapağı açınca görüntü gelmiyor ekrana neden olabilir acaba?

Bilgisayar açık ama dediğim gibi görüntü gelmiyor :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red Alert -- 31 Mayıs 2009; 12:38:31 >
  • Mechatronik , dediği gibi olması lazım. LAptop markan nedir ? Benim hp de hiç ayar yapmamıştım kendisi öyle gelmişti kapağı kaattığımda direk uyku moduna geçiyor.

İşletim sistemin vista ise, Denetim masası > donanım ve ses > Güç seçenekleri bu kısmı açınca yandaki sekmeden;" Kapak kapatıldığında yapılacakları seçin " buna tıklayıp, kapak kapatıldığında uyku moduna geçsin diyeceksin.

Ya da şöyle yapabilirsin, kalvyende F1 F2 .... tuşlaraının üstünde ay simgesi olan tuş var ise bu uyku modu tuşudur, Fn ile ona basarsan direk uyku moduna geçer kapağı kapatırsın açtığında da tekrar kapğı pc açılır.

• quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

Mechatronik , dediği gibi olması lazım. LAptop markan nedir ? Benim hp de hiç ayar yapmamıştım kendisi öyle gelmişti kapağı kaattığımda direk uyku moduna geçiyor.

İşletim sistemin vista ise, Denetim masası > donanım ve ses > Güç seçenekleri bu kısmı açınca yandaki sekmeden;" Kapak kapatıldığında yapılacakları seçin " buna tıklayıp, kapak kapatıldığında uyku moduna geçsin diyeceksin.

Ya da şöyle yapabilirsin, kalvyende F1 F2 .... tuşlaraının üstünde ay simgesi olan tuş var ise bu uyku modu tuşudur, Fn ile ona basarsan direk uyku moduna geçer kapağı kapatırsın açtığında da tekrar kapğı pc açılır.

Dediğini yapıyorum uyku moduna geçiyor fakat açtığımda ekrana görüntü gelmiyor bilgisyar normal haline dönüyor fark yok ama tek farkı ekrana görüntü gelmiyor

• öyle birşey söylemişsinizki okuyanlar nasıl yani diyor

benim notebook da kapağı kapattığımda askıya alıyor (uyku modu da denebilir) açtıktan sonra ekrana kullanıcı seç bölümü geliyor kullanıcıyı seçtikten sonra masaüstü gelir

sizinkide aynı ama kapağı açınca siz ekran gelmiyor derken neyden bahsediyorsunuz onu anlamadım masaüstü mü gelmiyor yoksa ekran mı açılmıyor ilk önce onu bir halledelim
  • quote:

Orjinalden alıntı: mss80

öyle birşey söylemişsinizki okuyanlar nasıl yani diyor

benim notebook da kapağı kapattığımda askıya alıyor (uyku modu da denebilir) açtıktan sonra ekrana kullanıcı seç bölümü geliyor kullanıcıyı seçtikten sonra masaüstü gelir

sizinkide aynı ama kapağı açınca siz ekran gelmiyor derken neyden bahsediyorsunuz onu anlamadım masaüstü mü gelmiyor yoksa ekran mı açılmıyor ilk önce onu bir halledelim

ekran açılmıyor yani notebook uyku modundan çıkıyor ama ekrana hiçbir görüntü gelmiyor..notebook güç ışığının rengi uyku moduna geçince hafifliyor sonra açıyorm kapağını ışık normal haline dönüyor ama ekranda tık yok simsiyah..

İşin özeti bilgisayar uyku modundan çıkıyor ama ekrana hiçbir görüntü gelmiyor..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abicim ben bile anladim arkadasin ne dedigini siz anlamamisiniz.
    Hocam diyorki ben iyi güzel kapatiyorum kapagi bekleme moduna geciyor AMA kapagi actigimda ise POWER tusuna basmadan direk WINDOWS ekraninin gelmesini istiyorum diyor..

böle bişide mumkün degil benim bildigim.
  • sanırım ekra kartı driver ndan sorun. Bein de dell marka bilgisayarımda o şekilde problem vardı. Dell sitesinden ekran kartını güncelledim düzelmişti.
  • bu modelin ekran kartı sürücüsü çok zor bulunuyor
  • bence mantık olarak sen bilgisayarın kapağını kapattığında askıya al seçeneği yerine hiçbirşey yapma seçeneğini seç böylece bilgisayarının kapağını kapattıp açtığında görüntü hiç gitmemiş olur sende power tuşuyla vs uğraşmamış olursun
  • Aynısı kuzenimin notebookunda da oluyordu. Ve bir kerede üniversitede hocamın notebook'una olmuştu.. Bilgisayarın kaapğını açınca tekrar çalışıyor ama ekrana görüntü yollamayı unutuyordu:) Bende hep power tuşuyla kapatıp yeniden açıyordum. Neden oluyor bilmiyorum. Hele kuzeniminkine sinir olmuştum servise gönderelim demiştim de kabul etmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recordit -- 30 Haziran 2009; 18:39:18 >
  • buyuk ihtimal ekran kartı sürücüsünden dostum benimki de resetliyodu sen modelini bi söylsene ekran kartının
    ayarlar da arkadaşların dedigi gibi güç seçeneklerinden askıya al diyeceksin kapagı kaldırdıgında 1tuşa basacaksın karşılama ekranı gelecek..
  • x1700 mü?
  • bende casper ve hp laptoplar var ekranı kapatınca pc uykuya geçiyor kapağı kaldırınca hdd falan çalışmaya başlıyor biranda ve hoşgeldiniz yazısı çıkıyor. ve kullanmaya devam fakat ağ bağlantılarıma bakıyorumda süre 100 saat üstü falan oluyor yani nasıl bıraktıysam öle geliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.