Şimdi Ara

NOTEBOOK'UNUZ ILE MASAUSTU PC'NIZ ARASINDA (WIRELESS)KABLOSUZ AG KURMAK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
2
Favori
192.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sonunda bende de oldu 2 gündür uğraşıyodum internet bağlantısını paylatırmak için
    snaırım adsl modemin de ayarlarıyla oynamak lazımmış
    super bişey

ama easa bilgisayara bağlanamıyorum
    ev ağı na girmessin diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forgiver -- 4 Temmuz 2006; 9:32:48 >
  • Arkadasim' bahsettiginiz olayi bende istiyorum ama beceremedim.. Yeni notbook aldim ve masa ustu bilg. tum bilgileri notbooka almak istiyorum.. ama bir turlu olmadi..
    elimde :
    1-masa ustu bilg. kABLO ILE adsl ye bagli..
    2-Notbook wireless ile ADSL bagli..
    3-ADSL 4 PORT + WIRELESS MODEM

Bu konuda detayli bilgi verebilrseniz sevinirim.. Bu konuda sorunu bulunanlarada bir klavuz teskil eder..

kolay gelsin..

quote:

Orjinalden alıntı: trulli

güzel ve işe yarar bi topic oluş tebrik ederim.

yanzlı benim pc wireless modeme kablo ile bağlı.
    notebook da zaten wireless.ben bu ikisi arasında gayet güzel bi ağ kurdum.
    yani pc ye wireless kart almak şart değil.ben sanki kabloyla bağlantı yapılmış gibi network wizard dan ayarları yaptım.değiştirdiğim tek şey "bu ağa bağlı her bilgisayar kendi başına internete bağlanıyo" seçeneğini seçmek oldu.aynı workgroup içine alınca da olay bitti.hani yukarıda biraz daha çetrefilli bi anlatım var o bakımdan söyliyim dedim.

printer da paylaşıma açık,salonda otururken makale basıyorum çok güzel oluyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G774 -- 4 Temmuz 2006; 21:46:22 >

• yardim edcek kimse yokmu...

bilgiyi paylasalim lutfen..

quote:

Orjinalden alıntı: G774

Arkadasim' bahsettiginiz olayi bende istiyorum ama beceremedim.. Yeni notbook aldim ve masa ustu bilg. tum bilgileri notbooka almak istiyorum.. ama bir turlu olmadi..
    elimde :
    1-masa ustu bilg. kABLO ILE adsl ye bagli..
    2-Notbook wireless ile ADSL bagli..
    3-ADSL 4 PORT + WIRELESS MODEM

Bu konuda detayli bilgi verebilrseniz sevinirim.. Bu konuda sorunu bulunanlarada bir klavuz teskil eder..

kolay gelsin..

quote:

Orjinalden alıntı: trulli

güzel ve işe yarar bi topic oluş tebrik ederim.

yanzlı benim pc wireless modeme kablo ile bağlı.
    notebook da zaten wireless.ben bu ikisi arasında gayet güzel bi ağ kurdum.
    yani pc ye wireless kart almak şart değil.ben sanki kabloyla bağlantı yapılmış gibi network wizard dan ayarları yaptım.değiştirdiğim tek şey "bu ağa bağlı her bilgisayar kendi başına internete bağlanıyo" seçeneğini seçmek oldu.aynı workgroup içine alınca da olay bitti.hani yukarıda biraz daha çetrefilli bi anlatım var o bakımdan söyliyim dedim.

printer da paylaşıma açık,salonda otururken makale basıyorum çok güzel oluyo

• Arkadaşlar merhaba...
    Şimdi benim kafam daha da beter karıştı
    Bende airties RT-210 kablosuz adsl modem var. Desktop 'a ethernet ile bağlı ve otomatik ip alarak bağlanıyorum nete. Geçenlerde de bi notebook aldım. ikisini birbirine gösterip tanıştırmak istiyorum fakat yapamıyorum deliriyorum . Halbu ki internet paylaşımı var yani laptop la nete girebiliyorum fakat desktop taki herhangi bir klasörü yada printer ı yada CD romu kullanamıyorum. Bunun için ayrıyeten pc için en baştaki antenli kartlardan mı almam lazım daha ? yani kablosuz modem yeterli değilmi bu iş için ?
  • Siz notebookunuzla internete direk modemle notebook arasındaki kablosuz ağla giriyorsunuz..PC ile notebook arasında ağ kurmak istiyorsanız pc için ayrı bir kablosuz ağ kartı almalısınız.Ağ kurma sihirbazı ile ağı kurduktan sonra pc nizdeki dosyaları paylaşıma açabilirsiniz..
  • helal olsun canavar gibi çalışıyor.laptop ve rt 210 yeterli oluyor.
  • Arkadaşlar peki diyelim wireless ağı kurduk. Peki bu ağa bi harddisk bağlayabiliyomuyuz. Mesela ağdaki biri o harddiske film atsa, diğer kullanıcı onu istediği zaman alabilse. Nasıl yazıcı bağlanıyorya ağ ortamına onun gibi.
  • arakadaslar yardımcı olun delireceğim almıs oldugum wireless modemle desktopla laptop arasında wireless ağ kurmak istiyorum (dosya paylasımı icin) fakat bi turlu beceremedim... nasıl yapabilirim??
  • yok mu bilgisi olan yaw??
  • Abi bu ne ya, dökümanı okumuyorum bile.Abi sen İstanbul'dan Ankara'ya Hakkari üzerinden gitmişsin

Size çok kısa sürede sorunsuz kablosuz ağ kurulumunu anlatim...

Şimdi masaüstünden "Ağ bağlantılarım" simgesini >> Sağ tık >> "Özellikler" diyelim.Gelen pencereden "Wireless Bağlantısı" nı tekrar sağ tık >> "Özellikler", diyelim.Açılan pencereden "Kablosuz Ağlar" sekmesine gelip "Ekle" butonuna basalım.Ağ adı'na istediğiniz bir ismi girin (bu bağlantınızın adı olacak)."Anahtar benim için otomatik olarak sağlandı" kutusunu işaretleyelim ve üste aktifleşen iki kutuya minimum 5 karakterli bir şifre girip "Tamam" diyelim."Kablosuz Ağlar" sekmesinden "Gelişmiş" diyelim burası çok önemli, seçimi resimdeki gibi yapıp onaylıyoruz.

NOTEBOOK'UNUZ ILE MASAUSTU PC'NIZ ARASINDA (WIRELESS)KABLOSUZ AG KURMAK

Aynı şekilde 2. pc'yede üstteki resimdeki olayı uygulayın ve her iki pc'den "Ağ listesini yenile" deyin, ağ adı gelince IP'ler alınacak ve bağlantınız gerçekleşmiş olacak. (NOT:IP'ler el ile (manuel) verilebilir, ama otomatik yapmanızı öneririm.)

• Benim Zoom X4 modemim bir desktop ve birde notebookum var. Desktop bilgisayarımı modeme kablolu usb aracılığı ile bağladım diyelim, notebook'da zaten wireless var, desktop bilgisayarıma antenli Pci Wireless kart taksam notebook ve desktop ile aynı anda internet paylaşımı, ağ paylaşımı vs. yapabilirmiyim? Özellikle internet bağlantısı aynı anda olurmu? Lütfen acil cevaplarınızı bekliyorum. saygılar..
  • arkadaşlar merhaba.benim pc dizüstü.ve intrenete kablosuz bağlanıyorum.komşumla interneti ortak kullanmak istiyoruz.komşunun bilgisayarı masaüstü.komşumun kablosuz bağlanaması için ne yapmak lazım.
  • ellerine sağlık çok faydalı bi çalışma
  • Arkadaşlar benim evde kablosuz modemim var desktop ve laptopum ile direk bağlanıyorum nete
    arada birde ev ağı var birbirini görüyor.
    İşyerinde laptop ile kablolu modem ile bağlanıyorum.
    işyerinde diğer arkadaşımın laptopu benim laptopun kablosuz ağı ile nete nasıl bağlarım...
    Saygılar;
  • Paylaşım için çok teşekürler. Gerçekten çok işime yaradı. Güzel paylaşım. Başarılar...
  • teşekkürler payllaşımın için
  • şu soruya tam cevap verilmemiş sanırım ..

desktop ethernet den adsl modeme bağlı (10.0.0.3 pc nin ip si - 10.0.0.2 modem-router ağ geçidi nin ip si ) pc de kablosuz ağ kartı da taktım .. evdeki diğer dizüstünden kablosuz olarak net e girmem lazım .. hangi ayarları yapmam lazım .. kablosuz ağ kurma ayarları .. (bilgisayar dan bilgisayara , sadece erişim vs vs ) bunlardan hangileri seçilecek.. şifreleme yöntemi ...
    dizüstünün ip si .. pc deki kablosuz kartın ip ve dns ayarları .. yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür...
  • quote:

Orjinalden alıntı: tgezer

şu soruya tam cevap verilmemiş sanırım ..

desktop ethernet den adsl modeme bağlı (10.0.0.3 pc nin ip si - 10.0.0.2 modem-router ağ geçidi nin ip si ) pc de kablosuz ağ kartı da taktım .. evdeki diğer dizüstünden kablosuz olarak net e girmem lazım .. hangi ayarları yapmam lazım .. kablosuz ağ kurma ayarları .. (bilgisayar dan bilgisayara , sadece erişim vs vs ) bunlardan hangileri seçilecek.. şifreleme yöntemi ...
    dizüstünün ip si .. pc deki kablosuz kartın ip ve dns ayarları .. yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür...

öncelik ile anladığım kadarı ile modem düz..
    desktop ile bağlandığınız neti laptop ile paylaşmak istiyorsunuz doğrumu?
    Modemi kablosuza çevirseydiniz daha iyi olurdu...
    Saygılar;
  • quote:

Orjinalden alıntı: cakal1907

Saygılar;

şükür bi ilgilenen oldu .. aynen öyle .. bir keresinde başardım ama şu an hatırlamıyorum..

ama modem benim dairemde değil.. 3 kat aşağıda ..kablosuz a çevirsem de çekmez..
  • quote:

Orjinalden alıntı: tgezer

quote:

Orjinalden alıntı: cakal1907

Saygılar;

şükür bi ilgilenen oldu .. aynen öyle .. bir keresinde başardım ama şu an hatırlamıyorum..

ama modem benim dairemde değil.. 3 kat aşağıda ..kablosuz a çevirsem de çekmez..

Modemi kablosuza çevirirseniz laptop çeker onda sorun olmaz.
    Laptopların kablosuz sistemi diğer adapterlar dan daha kuvetli helede cam
    kenarında olursa modem.ben sokağın karşısında olan komşuma geçtiğimde
    desktoptan daha iyi alıyor.
    Bende bu konu üzerinde çalışıyorum.
    desktopu laptop ile kablosuz buluşturmayı bende bir kere başardım
    fakat sonra formatlayınca makinayı tekrar yapamadım ama çalışıyorum.
    Ama desktopa binen yükü arıttırıyor.Laptopta neti kullanmak için
    desktopu açık tutmak gerekiyor.Modemi kablosuza çevirirseniz
    daha sağlıklı olur kablosuz modemde 4 port var ayrıca kablosuz desteğide beraber.
    İki makinada bağımısız olarak çalışıyor.
    Bunu bir düşünün derim...
    Saygılar;

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.