< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLegendy -- 19 Ocak 2015; 12:20:06 > |
Notebook Wireless Kartını Değiştirme
-
-
-
Evet, bazı ilanlarda özellikle not düşmüşler şu şu modeller içindir yada şu markaya uygundur diye. Pek gerek kalmayacak gibi ama yinede öğrenmiş olduk -
-
Konuda fotoğrafını paylaştığım kart şuan benim bilgisayarda bulunan kart. Mini PCIe olması lazım. Bayadır bilgisayarıda sökmüyorum gerçi, unutmuş olabilirim -
Konuyu hortlatalım bende de ASUS K53SC-SX054V Intel Core i5 (2nd Gen) 2410M li laptop bulunmakta,wifi6 lı bir router aldım fakat laptop wifi kartının çok eski olmasından mütevellit çekim/bağlantı problemi yaşıyorum.
Laptop da "Qualcomm Atheros AR9002WB-1NG" Bluetooth 3.0 wifi kartı var.Ben bu kartın yerine Intel AX210 Wifi6E li bir kart alsam sıkıntısız çalışırmı yada uyarmı giriş yuvasına bilgisi olan biri olursa sevinirim.Aşağıya görüntüyü ekleyeceğim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: weritaserumokKonuyu hortlatalım bende de ASUS K53SC-SX054V Intel Core i5 (2nd Gen) 2410M li laptop bulunmakta,wifi6 lı bir router aldım fakat laptop wifi kartının çok eski olmasından mütevellit çekim/bağlantı problemi yaşıyorum.
Laptop da "Qualcomm Atheros AR9002WB-1NG" Bluetooth 3.0 wifi kartı var.Ben bu kartın yerine Intel AX210 Wifi6E li bir kart alsam sıkıntısız çalışırmı yada uyarmı giriş yuvasına bilgisi olan biri olursa sevinirim.Aşağıya görüntüyü ekleyeceğim.
Hocam o riske gireceğinize bence laptop'ın içini açın kartı iptal edin ve usb'den çalışan ufak wifi adaptörlerinden alıp onu kullanın daha risksiz bir iş olacaktır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TeknodeHocam o riske gireceğinize bence laptop'ın içini açın kartı iptal edin ve usb'den çalışan ufak wifi adaptörlerinden alıp onu kullanın daha risksiz bir iş olacaktır.
Alıntıları GösterYanıtınız için teşekkür ederim hocam o zamanda bir usb girişi meşgul olmuş oluyor :)
Olurda konuya yolu düşen arkadaş olursa laptobu sökerek yada internet kartınızın modelini öğrenerek tipini belirliyorsunuz benimki PCIe Half Mini imiş daha sonra ona göre araştırma yaparak daha üst model bilgisayaranızla uyumlu (satıcıdan teyit ederek) wifi kartını alıp bilgisayarınıza takıyorsunuz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: weritaserumokYanıtınız için teşekkür ederim hocam o zamanda bir usb girişi meşgul olmuş oluyor :)
Olurda konuya yolu düşen arkadaş olursa laptobu sökerek yada internet kartınızın modelini öğrenerek tipini belirliyorsunuz benimki PCIe Half Mini imiş daha sonra ona göre araştırma yaparak daha üst model bilgisayaranızla uyumlu (satıcıdan teyit ederek) wifi kartını alıp bilgisayarınıza takıyorsunuz.
Alıntıları GösterOyun hamuru gibi kullanıcılarla oynuyorlar hocam işte. Yıllardır sürekli değişen kart tipleri. Anlıyorum kasa küçüldükçe değişime gidiliyor falan şuraya bakar mısın kaç tane çeşit kart yapmışlar.
İşte sektörü ayakta tutmak ve parayı döndürmek için hep bunlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TeknodeOyun hamuru gibi kullanıcılarla oynuyorlar hocam işte. Yıllardır sürekli değişen kart tipleri. Anlıyorum kasa küçüldükçe değişime gidiliyor falan şuraya bakar mısın kaç tane çeşit kart yapmışlar.
İşte sektörü ayakta tutmak ve parayı döndürmek için hep bunlar.
Alıntıları Gösterhaklısınız son kullanıcı olarak yapabilecek birşeyimiz yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X