Şimdi Ara

notepad++ ile arduno programlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar notepad++ ile arduino kodları yazmak istiyorum. İnternetten araştırarak arduno için gerekli ayarları yaptım yazmakta bir sıkıntı yok da;
    1/ her açtığımda veya her yeni dosyada dili arduino diye seçmek gerekiyor nasıl sabit yapabilirim.
    2/ yazıyorum kaydederken gene her defasında dosya uzantısını değiştirip .ino yapıyorum nasıl sabit yapabilirim.
    3/ en önemlisi burdan yazdığımı nasıl direk ARDUİNO karta atabilirim.

internette türkçe hiç bir yerde geçmiyor. İngilizce kaynaklarda anlatıldığı kadarını yapıyorum kıtk tane yokuş yapıyor. Bir türlü başaramadım. Yardımcı olabilecek bir arkadaş çıkarsa çok minnettar kalırım.

neden notepad++ derseniz orda kodu yazarken otomatik tamlama ve öneriler geliyor klavyem çok yavaş bana kolaylık oluyor. Renklendirmeleri vurguları daha güzel geldi bana bir de kodu yazarken yazacagım kodun alabileceği değikenlerin neler olduğunu yazın formatını falan gösteriyor bence büyük kolaylık. İlla NOTEPAD++ olmak zorunda değil aynı özelliklerde olan ÜCRETSİZ, bilgisayarı çok kasmayacak başka bir proğramda olabilir.

• Alternatif direk yükleme yapabilen bir IDE bulursanız bende haberdar olmak isterim.
    Ben baktığımda tekrar tekrar b ayarları yapmak her yüklemede ayrı ayrı uğraşmak sıkıntı geldiği için geri dönmüştüm Arduino IDE ye.

Ancak renk konusunda Arduino IDE için renk paletleri vs internette bakarsanız bulabilirsiniz. Ben gece yazdığım için koyu renkli bir template bulmuştum. (Visual Studio nun siyah temasına benzeyen) Onu kullanıyorum.
    Kod katlama belli bir sürümden önce yoktu oda geldi çok büyük miktarda rahatlattı(Ayarlardan açabilirsiniz.)

Bunlar tam olarak aradığınız şeyler değil ama benim maceramdır bu konudaki istediğinizi bulana kadr daha iyi bir deneyim sağlar umarım size :)

Not:Bulursanız benide haberdar edin :) N++ ile bende çalışmak isterim yetenekleri tartışılmaz :)
  • Bence Arduino icin en guzel IDE Sublime Text. Stino eklentisini kurun ve keyfinize bakin derim.
    Ayrica Sublime Text hemen hemen tum dilleri destekler.
    https://www.sublimetext.com/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xulavi

Bence Arduino icin en guzel IDE Sublime Text. Stino eklentisini kurun ve keyfinize bakin derim.
    Ayrica Sublime Text hemen hemen tum dilleri destekler.
    https://www.sublimetext.com/
    Not aldım hocam arayüzü güzel gözüküyor elimdeki proje bittikten sonra göz atacağım ESP8266 serisi çiplerie destekliyorsa (bazı eskiden adapte edilmiş varyantlarını gördüm ama ) iş görür gibi. Teşekürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.