Hocam siz hala donanıma takıldınız. İngilizceniz varsa size bir tweet serisi öneriyorum aşağıda. türkçeye de çevirebilirsiniz. Hindistanlı eleman baya detaylı teknik bir inceleme yapmış. Poco X7 Mediatek Dimensity 7300 Ultra 8+256 CMF Phone 1 Mediatek Dimensity 7300 6+128 X'te Aryan Gupta: "POCO X7 VS CMF Phone (1): The Performance Battle of two Dimensity 7300 phones! These two phones share the same chip, RAM (LPDDR4X) & storage type (UFS 2.2). So I decided to make this short performance comparison: a good example of optimisation making or breaking these phones🧵 https://t.co/Nf6cbWhCzb" / X - Her ikisinde de UFS 2.2 olmasına rağmen CMF nin Okuma ve Yazma hızı cok daha yüksek - CMF nin rami 6GB olsa da arabirimi Pocodan çok daha akıcı ve takılma olmuyor - İki cihazda da BGMI ve GRID Autosport test etmiş. - GRID Auto sportta cihazları test etmiş. CMF çok daha iyi sonuç vermiş. bazı haritalarda verdiği sonuç pocodan cok daha iyi. Pil tüketimi de daha az - BGMI da poco sadece 8v8 arenada iyi bir grafik sonuc vermiş. ama enerji tüketimi çok çok daha fazla olmuş. - BGMI da GUn Game Hangar Maps ve Arena Maps de CMF cok ciddi fark atmış. - BGMI da CMF 90 ve 120fps desteği verirken Poco 60fps verebilmiş maks. - Poco hem çok pil tüketmiş hem de çok fazla ısınmış CMF ise az pil tüketip az ısınmış. görsellerle birlikte üstteki bağlantıda görebilirsiniz detayları. Yine aynı yere geleceğim. İşlemci ve ufs bilmem kaç her şey demek değil. asıl hikaye yazılımda. |
Nothing Phone (3a) ve (3a) Pro tanıtıldı: İşte fiyatı ve özellikleri (2. sayfa)

-
-
Hayır siz beni anlamıyorsunuz asıl. Nothing firması ben yazılımı daha iyi yapıyorum, donanımı daha verimli şekilde kullanıyorum diye daha ucuz donanımları daha pahalıya bize satmaya çalışıyor, ben bunu istemiyorum.
-
Ama bunun karşılığında üzerinde daha çok çalişilmiş daha özel tasarımlara sahip ürünler yapıyorlar. üretimi diğer telefonlara göre daha uzun sürüyor.
Siz arabaların tasarımları neden birbirine benziyor sanıyorsunuz? Çünkü bir birine yakın kalıpları var ve üretim süreçleri aynı. Araç tasarımı ne kadar cok farklı olur ise fiyatı yüksek olur çünkü üretim için gereken maliyet sadece o aracın maliyetine yüklenir.
Piyasadaki çinli markaların tasarımları hep aynı ve inanılmaz maliyet avantajı var.
Bir de Nothing pahalı satıyor diyorsunuz.
İki tane ürün
Nothing Phone 2A 12+256GB 18999 a inmiş işlemcisi 7200 Pro 50+50 ön kamera 16 kamerası var. 45W
Diğer ürün ise
Redmi Note 13 Pro+ 12+512 24500 işlemcisi 7200 Ultra (pro ile aynı işlemci) 200+8+2 ön kamera 16. 67W
Yazılmdan bahsetmiyorum Nothing temiz diğeri çer çöp dolu.
Biri dev xiaomi diğeri yeni Nothing.
aradaki fiyat 5500 TL. aynı cihaz kim daha pahalı?
ikisi de benzer zamanda çıkan ürünler.
Nothing karşılaştırmasını kimse doğru yapamıyor.. Poco X7 Pro ile kıyaslanıyor. Poco X7 Pronun işlemcisi S23 Plus ile yarışır. onunla da kıyaslayalım?
-
Tamam hocam sen haklısın, biz fiyat segmenti kıyaslaması yaparak hata ediyoruz, sizin donanım segmentine göre kıyaslamanız kusursuz mantık içeriyor harikasınız. Bence de Nothing yazılıma, tasarıma daha çok çalışıyor diye daha fazla parayı hak ediyor, hatta daha fazlasını istesin ve alsın sizlerden. Sempati beslediğim bir markaya karşı da antipati beslemeyi sağladınız tebrik ediyorum sizleri.
-
valla hocam ben tasarıma para veririm.
Şöyle örnek vereyim. Cupra formentora segmentindeki araçlara kıyasla 150K daha fazla para verdim. Yoksa aynı araç daha da ucuza var diğer markalarda. Ama hiç biri yakışıklı değil.
Mesela 2500TL ye takım elbise almam naylondan. 15bin e kaliteli yün kumaş alırım. Çünkü ben malzemenin ve tasarımın önemli olduğunu biliyorum ve buna değer veriyorum.
Her iki takım elbise de üstümü örter ama biri uzaktan bakınca da kalitesini gösterir.
Tasarım böyle bir şey yapana atmıyorum ben ama insanlar için birinci öncelik olmayabilir.
Şöyle bir tweet okudum geçenlerde baya beğendim
Fakirler yemeğin doyuruculuğuna bakarlar
Orta halliler yemeğin porsiyonuna
Zenginler ise yemeğin sunumuna bakarlar.
-
Nothing 1 kullanıyorum.bozulsa yine ayni markayi alirim.yazilim cok rahat oyle xiaomi gibi çöp uygulamalar reklamlar yada yazilim sorunlari yok.
Bence apple google pixel,samsung s serisi ve nothing yazilimsal olarak en alinasi markalat.olsaydi sony de eklerdim listeye
Nothing alan adam yazilimsal stabil bir cihaz kullanmak için alir.derdi tasasi olmayan telefonlar bence.
Yoksa keko telefonlari da var xiaomi redmi poko filan gibi.isteyen alsin dertleriyle ugrassin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi popturceyn -- 5 Mart 2025; 19:49:32 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
BİR detaylı İNCELEME daha buldum ,3a da hızlı bir ufs 2,2 var belki 3a pro da sadece ufs3,1 vardır,,,adam videoda diğer açıklıyor,kameralar dışında hep aynı donanım diyor belki 28,000-32.000tl bandında çıkar tabi bir-iki aya döviz fırlamazsa
Geekyranjityoutube
Nothing Phone 3a review with it's Pro & Cons, I go in-depth about what's good and the bad on the nothing Phone 3(a) and also give some comparisons with the Phone 2a and why I feel still this is a good mid-range smartphone for most users. My Camera review of Nothing Phone 3a https://www.youtube.com/watch?v=C32gQU3oGUw 0:00 Intro 0:45 Review Summary 2:52 Compared to Nothing Phone 2a 4:27 Screen Quality 5:29 Physical Build 6:01 New Essential Key 8:05 Nothing OS & Enhancements 10:28 General Performance & Specs 13:01 Cellular Call Quality 14:17 Haptic Feedback 14:36 Snapdragon 7s Gen 3 15:25 Battery Life 17:24 Camera 18:19 Cons & Issues 18:30 Wobble in Buttons 19:22 RAM Management 20:35 UFS 2.2 Storage 21:31 No Charger & Charging Speeds 22:49 Panda Glass 23:57 Glyph Lighting 24:22 Conclusion #geekyranjit #nothingphone3a #nothingphone3aprohttps://www.youtube.com/watch?v=AEZ7dQcfnCY -
3a'da mavi renk çok güzel olmuş, keşke pro'da da olsaydı. doğru düzgün bir fiyatlandırma olursa bence pro'su çok satar. nothing yazılım konusunda da bu seride ince işçilik yapmış gibi görünüyor.
-
mavi renkli 3a çok iyi görünüyor. fiyatı ve benchmarkları belli olsa keşke. tabii burada bence gozden kaçmaması gereken bir durum da var. elbette bence tasarım olarak 3a daha iyi ancak s24 fe gibi de fiyat performansta çok iyi bir cihaz var. donanım olarak da iyi, yazılım olarak da. o yüzden bence fiyat çok kritik olacak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Güzel bir fiyatla gelecek 3a pro.Bir çok kullanıcı 3a pro'ya fiyatından ve performansından dolayı geçecek düşüncesindeyim.
https://nothingforum.com/konu/nothing-phone-3a-pro-turkiye-satis-fiyati-nedir.3301/#post-5581
-
3a lardan sonra 3 serileri ne zaman çıkar acaba?
Temmuz ayında hocam
https://nothingforum.com/konu/nothing-phone-3-un-cikis-tarihi-belli-oldu.2/
20-23-26 bin aralıklarında fiyatlardan cihazlar lazım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X