Şimdi Ara

Notlarımın Otalaması 3 Geliyoken Hoca Bana 1 Verebilirmi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: suree

tamam bunları söleyebilirsin hakkını ararsın ama az önce sölediklerin hoş değildi ben ona kızdım yoksa gidip hocanla konuş hakkını savun bunda bişi yok

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: suree

tamam bunları söleyebilirsin hakkını ararsın ama az önce sölediklerin hoş değildi ben ona kızdım yoksa gidip hocanla konuş hakkını savun bunda bişi yok

salla geçmiş artık hakkımı savunsam nolcak

kapayalım konuyu artk

• quote:

Orijinalden alıntı: Mother North

quote:

Orjinalden alıntı: suree

salla geçmiş artık hakkımı savunsam nolcak

kapayalım konuyu artk

Alıntıları Göster
    Olum hakkını aramazsan bı sonrakı donemde ılk sınavdan 90 alırsın sonra gıne bır 20 alırsın

Gıne kalırsın

Gıt konus kopya cekmedım de 2. donem 3 gelcekken 4 gelsın sene sonu barı 3 gelsın

• quote:

Orijinalden alıntı: TriaThlon

quote:

Orjinalden alıntı: firtikk

benim gbi hocayı okulun kızlarının önünde çoraplarını tek giydiini paçalarını kaldırıp gösterirsen 4 gelirken bile 1 verir

ne demek şimdi bu....

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: TriaThlon

quote:

benim gbi hocayı okulun kızlarının önünde çoraplarını tek giydiini paçalarını kaldırıp gösterirsen 4 gelirken bile 1 verir

ne demek şimdi bu....

adamı makarasına bişey demiyo diye paçalarını kaldırdım okulun bahcesınde aa coraplarını tek tek gıymıs dıye meer harbiden tek tek giymiş biri siyah biri lacivert fazla bişey demedi bizde asıldıkca asıldık adamın inadına gittik keşke gitmeseydik meer adam sene sonun saklıyomuş resmen dağıttı bizi hepimizin notları 1 gelmişti

• quote:

Orijinalden alıntı: firtikk

quote:

Orjinalden alıntı: TriaThlon

quote:

ne demek şimdi bu....

adamı makarasına bişey demiyo diye paçalarını kaldırdım okulun bahcesınde aa coraplarını tek tek gıymıs dıye meer harbiden tek tek giymiş biri siyah biri lacivert fazla bişey demedi bizde asıldıkca asıldık adamın inadına gittik keşke gitmeseydik meer adam sene sonun saklıyomuş resmen dağıttı bizi hepimizin notları 1 gelmişti

Alıntıları Göster
    Bildigim kadarı ıle yazılı notlarından dusuk sozlu notu veremez.

• quote:

Orijinalden alıntı: MichaelJackson

Alıntıları Göster
    liselerde kanaat notu uygulaması kalktı arkadaşlar sadece yazılı ve sözlülerin ortalaması alınıyor. ayrıca hoca istediği sözlüyü verme hakkına sahip. bizim arkadaşın ortalaması 55in üstündeyken hoca sözlüyle 1 e indirdi derste konuştuğu için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suree

quote:

Orjinalden alıntı: Mother North

quote:

Orjinalden alıntı: kesikbas

hocanin 3 tane sozlu notu verme sansi var....2 yazilinin ortalamasi 3 ise...3 tane 0 cakar sozluden..
    6/5 = 1.2 den 1 duser......hesap puanla oluyosa da 69 diyelim en ii ihtimal 138/5=27,6 dan 1 duser...
    en kotu ihtimal de 55 dersek 110/5=22 22 puan 0 mi oluyodu 1 mi onu hatirlamiyorum (liseyi bitireli 7 yil oldu)

peki diyelim sözlü notuyla bi not düşürdü kafasına görede 1 not daha düşüreblirmi

bşi daha sorucam 3 sözlü notu 1 dönemdemi bütün senedemi

bi not sözlü notuyla bir notta kanaat kullanma hakkı varya onla düşürmüştür.

Alıntıları Göster
    2 yazılı olduğunu var sayıyorum..
    1. ve 2. yazılıdan 85(5) aldın diyelim..Hoca isterse sana 2 sözlü sünü 0 5 olarak verir ve
    85+85+0+5=175
    175/4=43.75.. yukarı yuvarlama ile bu not 44 olur.. ve not un 5 düşmesi gerekirken 1 düşer..
    Bilmem anlatabiliyormuyum

• quote:

Orijinalden alıntı: 2Late4Escape

1. ve 2. yazılıdan 85(5) aldın diyelim..Hoca isterse sana 2 sözlü sünü 0 5 olarak verir ve
    85+85+0+5=175
    175/4=43.75.. yukarı yuvarlama ile bu not 44 olur.. ve not un 5 düşmesi gerekirken 1 düşer..

Alıntıları Göster
    Lise 2 sayısalcıyım. Benim Kimyam 56 düşüyorken 2 geldi. Notları beklediğinden düşük gelen de sırf ben de değilim sınıfta. Gittik hocaya sorduk; "Sözlülerinizi de düşündünüz mü?" dedi.

SONRA HOCAYA BOL BOL SAYDIK ALLAH'IN BELASI... ZATEN HER YÖNÜYLE BAŞIMIZA BELA BİR KADIN. GEÇEN SENE DE ÇEKTİRİYORDU, SAYISALA GELDİK BU SENE DE ÇEKTİRİYOR!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 11 Şubat 2007; 20:22:26 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: MichaelJackson

Evet yönetmelikte bu yazıyor. Sözlü notu öğrenciyi teşvik edici niteliklerde kullanılmalıdır ve yazılı notlarının altında verilemez diye. Eğer sınıf öğretmenin biraz işten anlıyorsa çok rahat halledersiniz durumu.

Bizim geçen sene matematikçimiz wardı ders anlatmıyor ve olimpiyat sorularıyla sınav yapıyordu 21'de 17 sınıfta kaldı 1 verdi ve bu sene sınıf öğretmenimiz sorunu çözdü aynı hoca aynı ders ve ders anlatılıyor sözlüler nota göre veriliyor vs 4 geldi karneme ne değişti 1 senede. Sadece yönetmelikte yazanları hatırlattılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1E9C52E6

Lise 2 sayısalcıyım. Benim Kimyam 56 düşüyorken 2 geldi. Notları beklediğinden düşük gelen de sırf ben de değilim sınıfta. Gittik hocaya sorduk; "Sözlülerinizi de düşündünüz mü?" dedi.

SONRA HOCAYA BOL BOL SAYDIK ALLAH'IN BELASI... ZATEN HER YÖNÜYLE BAŞIMIZA BELA BİR KADIN. GEÇEN SENE DE ÇEKTİRİYORDU, SAYISALA GELDİK BU SENE DE ÇEKTİRİYOR!!!

Alıntıları Göster
    fizikten ozel derse gidiodum ortalama 53ken 4 geldi

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

BAL GİBİ DE VERİYOR ABİCİM.

BKZ: YUKARIDAKİ KİMYA MESAJIM.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1E9C52E6

quote:

BAL GİBİ DE VERİYOR ABİCİM.

BKZ: YUKARIDAKİ KİMYA MESAJIM.

Alıntıları Göster
    Yeni puan sitemini biliyorsun dimi.
    Ortalaman 70 puan hoca sözlüden 10 verse 35 ten 1 alırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: 2Late4Escape

85+85+0+5=175

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar;
    Bir öğretmenin istediği kadar sözlü verme hakkı vardır. Örneğin her dersteki performansınızı değerlendirir ve onların ortalamasını karneye sözlü notu olarak verebilir. Kanaat verme işi bu yıl itibariyle kalktı. Artık sadece sözlü var.

Sözlüyüde bildiğiniz gibi illaki tahtaya kaldırıp bu ne şu ne söyle bakiim şeklinde yapmasıda gerekmiyor. Sınıf içerisindeki genel durumuna göre verilir sözlü. Tabi genel durum derken fiziki özellikleri anlamında değil. :) Güzel veya çirkin, iyi veya kötü şeklinde değil derse katılım, sınıf içerisindeki genel tutumudur.

Senin durumuna gelirsek;
    (27+85)/2 = 56 çok kritik bir not. Demekki derste çokta aktif değilsinki öğretmenin düşük sözlü vermiş. Zaten 27 ve 85 notları arasında anlamsız bir uçurum söz konusu. Bunu öğretmenin değerlendirmiştir sanırım.

Yazılı notundan aşağı sözlü verilemez diye birşey yok. Ben veriyorum mesela. Ama genel bir uygulamadır. Yazılı ortalamalarının altında sözlü vermeyiz. Ama verilmez diye birşey yok.

Öyle yemez vs.. gibi konuşmayıda doğru bulmuyorum. Yiyenler çıkabilir, Benim mesela 1. dönem 5 olupta 2. dönem 1 verip bıraktığım öğrenciler var, nedeninide çok iyi biliyorlar. Demekki oluyormuş. Şuan ünv.de okuyorlar. Burayada üyeler galiba. Okurlarsa bana kızacaklar ama. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: gøød chãrlotté

Alıntıları Göster
    53'ten 4 yapmak için baya bir uğraşmıştır sanırım. O öğretmene söyleyecek çok şey var ama.. Durduk yere ban yemeyelim şimdi. :)

quote:

Orjinalden alıntı: gøød chãrlotté

• quote:

Orijinalden alıntı: supersistem

Arkadaşlar;
    Bir öğretmenin istediği kadar sözlü verme hakkı vardır. Örneğin her dersteki performansınızı değerlendirir ve onların ortalamasını karneye sözlü notu olarak verebilir. Kanaat verme işi bu yıl itibariyle kalktı. Artık sadece sözlü var.

Sözlüyüde bildiğiniz gibi illaki tahtaya kaldırıp bu ne şu ne söyle bakiim şeklinde yapmasıda gerekmiyor. Sınıf içerisindeki genel durumuna göre verilir sözlü. Tabi genel durum derken fiziki özellikleri anlamında değil. :) Güzel veya çirkin, iyi veya kötü şeklinde değil derse katılım, sınıf içerisindeki genel tutumudur.

Senin durumuna gelirsek;
    (27+85)/2 = 56 çok kritik bir not. Demekki derste çokta aktif değilsinki öğretmenin düşük sözlü vermiş. Zaten 27 ve 85 notları arasında anlamsız bir uçurum söz konusu. Bunu öğretmenin değerlendirmiştir sanırım.

Yazılı notundan aşağı sözlü verilemez diye birşey yok. Ben veriyorum mesela. Ama genel bir uygulamadır. Yazılı ortalamalarının altında sözlü vermeyiz. Ama verilmez diye birşey yok.

Öyle yemez vs.. gibi konuşmayıda doğru bulmuyorum. Yiyenler çıkabilir, Benim mesela 1. dönem 5 olupta 2. dönem 1 verip bıraktığım öğrenciler var, nedeninide çok iyi biliyorlar. Demekki oluyormuş. Şuan ünv.de okuyorlar. Burayada üyeler galiba. Okurlarsa bana kızacaklar ama. :)

Alıntıları Göster
    Yaw ben şunu biliyorum. Bu bildiğim doğruyu hep uyguladım. Hiç pişman olmadım.
    Temel Felsefe bellidir

BİR ÖĞRETMENLE ASLA İNATLAŞMA ÇÜNKÜ ÖĞRETMENİN KAYBEDECEK BİRŞEYİ YOKTUR.

Ben asla bir hocayla tartışmadım. Sonuc olarak hocalar sizi umursamaz. Karınca dağa küsmüş dağın haberi olmamış hesabı. Öğretmenlerin en önemli iki silahı vardır. Not defteri ve disiplin bu ikisini kullanırsa HAYATINIZ KAYAR. Hoca ne derse" evet hocam" tamam hocam" deyin. Sonra hocayı takmasanızda olur.
    (Forumdaki hocalarımız alınmayın)Bu yöntemi deneyin.

SONUÇ: 3 düşecek en kritik notlarım 4 düştü. Sözlü testinden 38 almıştım 3 düştü.

• quote:

53'ten 4 yapmak için baya bir uğraşmıştır sanırım. O öğretmene söyleyecek çok şey var ama.. Durduk yere ban yemeyelim şimdi. :)

quote:

Alıntıları Göster
    Sınıf geçme ve Sınav yönetmeliğide burda burdan bakabilirsiniz.
    http://mevzuat.meb.gov.tr/html/25664_0.html

• benim ki tam tersi idi..

orta 2'de matematik notlarım.. 10 üzerinden 4,2 ve 1 idi..

öğretmen bi bonus sınav daha yaptı.. yaw nasıl oldu bilmiyorum 10 aldım..

hala bilmiyorum nasıl oldu.. kopya da çekmemiştim..

sonra notlarım 4, 2, 1, 10 oldu..

ortalaması 4,25 geliyordu..

öğretmen 4,5'tan 5 verdi ve geçtim..

acaba diyorum öğretmene küçük yılbaşı hediyemin bi faydası olmuş muydu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K4l3l -- 11 Şubat 2007; 20:58:31 >
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    bidakka konuyu dağıtmayın

kanaat varrdı ya eskiden sözlü notunu felan verince mesela 3 gelio hoca dio 4 verelim 4 gelio karnene o olayda kalkmış bu sene yokmuş öyle bişi...

yönetmeliktede sınaw notlarından düşük sözlü notu verilemez diyor...

o dersten dönemde kaç sözlü notu verileceğinede okulun matematikçileri karar veriyormuş
    bizim haftada 2 dersimiz dil anlatım ve 2 sınaw olduk babam okul müdürü haftada 2 saat olan dersten dönem başına 2 sözlu notu vermezler büük olasılık dior bencede zate 2 sınaw oluo 2 de sözlü olmas heralde

şimdiii

benim notlarım 27 85 sözlüyüde 27 verdi diyelim topla böl 3 e 46 dan 2 gelior

peki bu hoca bana nası 1 verdi

• quote:

kanaat varrdı ya eskiden sözlü notunu felan verince mesela 3 gelio hoca dio 4 verelim 4 gelio karnene o olayda kalkmış bu sene yokmuş öyle bişi...

o dersten dönemde kaç sözlü notu verileceğinede okulun matematikçileri karar veriyormuş
    bizim haftada 2 dersimiz dil anlatım ve 2 sınaw olduk babam okul müdürü haftada 2 saat olan dersten dönem başına 2 sözlu notu vermezler büük olasılık dior bencede zate 2 sınaw oluo 2 de sözlü olmas heralde

şimdiii

Alıntıları Göster
    Yeni sistem canımıza okudu. Şimdi birinci dönem notun 68 ikinci dönem 70 aldın 69 dan 3 düşer karneye

• quote:

şimdiii

Alıntıları Göster
    quote:

şimdiii

Yönetmeliğin linkini yukarıda yazım. Oku öyle bir madde yok. Bir dersten kaç sınav yapılacağını o derse giren öğretmenler karar verebilir. 2 saat olan derslerde en az 2 yazılı 1 sözlü verilir. 2'den fazla saatte olan derslerde ise en az 3 veya daha fazla sınav yapılabilir ve yine en az 1 sözlü verilir.

27 + 85 + 20 (verse hocan) = 132
    132/3 = 44
    44 = Bir

quote:

Orjinalden alıntı: Tormentor03
    Yeni sistem canımıza okudu. Şimdi birinci dönem notun 68 ikinci dönem 70 aldın 69 dan 3 düşer karneye

Sanırım bunu değerlendirecek öğretmenler olacaktır bizler gibi. Örneğin ben tüm notları Excel'de tutarım ve öğrencinin 1. ve 2. dönem notlarını görerek sözlü veririm. Birçok öğretmen sanırım buna dikkat edecektir. Ama umursamayanlarda olacaktır.

• quote:

quote:

şimdiii

Yönetmeliğin linkini yukarıda yazım. Oku öyle bir madde yok. Bir dersten kaç sınav yapılacağını o derse giren öğretmenler karar verebilir. 2 saat olan derslerde en az 2 yazılı 1 sözlü verilir. 2'den fazla saatte olan derslerde ise en az 3 veya daha fazla sınav yapılabilir ve yine en az 1 sözlü verilir.

132/3 = 44
    44 = Bir

quote:

Sanırım bunu değerlendirecek öğretmenler olacaktır bizler gibi. Örneğin ben tüm notları Excel'de tutarım ve öğrencinin 1. ve 2. dönem notlarını görerek sözlü veririm. Birçok öğretmen sanırım buna dikkat edecektir. Ama umursamayanlarda olacaktır.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: supersistem

quote:

şimdiii

132/3 = 44
    44 = Bir

quote:

Bizim yerimizde olmak istemessiniz. Hocalarımız biraz kaçık. Yanında bıçak taşıyan adam bile var.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.