Şimdi Ara

NTLDR Hatası - Diğer hatalardan farklı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumdaki tüm NTLDR başlıklarını okudum elimde arkadaşıma ait Acer Aspire 5100 ANWLMI model bir laptop var ne yaptıysam xp kurmayı beceremedim ve sonunda NTLDR eksik hatası almaya başladım.Laptopın recovery cd si malesef yok ve şu anda normal xp cdlerini taktığımda ise boot ekranı falan gelmeden direk NTLDR eksik hatası veriyor forumda yazılan tüm başlıklarda repair et,format at,xp cd siyle aç kurtarma konsolu vs. gibiydi fakat alet kesinlikle boota geçmiyor ana ekrandan sonra direk hata veriyor.Sorunun çözümü hakkında fikri olanların yardımlarını bekliyorum...

• windows yüklenemiyor ntldr olmazsa

buraya bir bakhttp://support.microsoft.com/kb/314503/tr

yapman gereken
    quote:

Ön yüklemeden sonra windows xp kurtarma konsolunu seçerek (R) dos ortamına geçiir. C:) "FIXMBR" komutu girilir. Artık windows xp yüklenebilir durumdadır.

quote:

bu başlık altında birde ek olarak bu hatanın yazılımsal yani sistem açıldığında "ntldr " sistem dosyasının hasarlı olmasından dolayı "eksik ntldr" mesajı gelip sistemin başlamaması sorunun çözümü

1 .öncelik windows xp cd sini takıp bot ediyoruz ön yükleme bittikten sonra karşılama ekranı geldiğinde "r" tuşuna basarak onarım ekranına geçeceğiz
    2. "1" yazıp enter tuşuna basıyoruz ( bir adet işletim sistemi varsayıyoruz)
    3. *Administrator şifresi soracak enterle geçiyoruz ve komut satırı açılıyor
    4. komut satırında "ntldr" ve "ntdetect.com" dosyalarını sistemin kurulu olduğu ana dizinine genelde "c" bu dizinidir aşağıdaki komutları kullanarak bu iki dosyayı kopyalacağız. dvd veya cd rom media harfi neyse komut yazarken o kullanılmaktadır genelde bu "d " dir.

Type copy d:\i386\ntldr c:\ " enter tuşuna basıyoruz "
    üstüne yazılsınmı evet "e"
    Type d:\i386\ntdetect.com c:\ " enter tuşuna basıyoruz"
    üstüne yazılsınmı evet "e"

sonra tek yapmak gereken makinayı resetlemek...

• arkada$ım Acer LaptopLarda artık kurtarma CD si vermiyorLar. BiLgisayarı açar açmaz BIOS ekranındayken Alt+F10 tu$Larına basarsan zaten kurtarma konsoLuna girersin. Otomatik i$Letim sistemini burdan kurabiLirsin. Eğer ba$ka bir CDden XP vs. kurarsan kurtarma konsoLunu kaybedersin...
  • Başka bir cd den yarım kalmış şekilde kurduğumdan kurtarma konsolu açılmıyor diğer mesaj atan arkadaşım sağol yardımın için fakat tam anlatamadım sanırım boot etmiyor cd den veya konsol vs. yok olsa zaten halledicem..
  • önce win 98 cdsini bulman lazım makina temizse fdisk atabilirsin deilse sadece c sürücüsüne işletim sistemi kur ondan sonra xp kurabilirsin. en kötü ihtimalle laptopun hddyi söküp baska bir makinadan sistem atılmasıdır. kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.