Şimdi Ara

NTLDR hatası lütfen Yardımm :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımı yaklaşık 2 ay önce aldım herşey yolunda gidiyordu avira antivirüs programı kuruluydu (her zaman bunu kullanırım) herneyse sonra birgün virüs uyarısı geldi ve ntldr.dll dosyasının virüslü olduğunu söyledi silinsin mi dedi bende evet dedim silindikten sonra bilgisayarın yeniden başlatılması gerektiğini söyledi tamam dedim sildi ve yeniden başlattı. Ama ben şüphelenmiştim silmeden önce dosyanın yedeğini almıştım.Herneyse yeniden başlatıldıktan sonra bilgisayar açıldığında şu şekilde error verdi;
    File C:\Users\Metin\AppData\Local\ntldr.dll not found
    Aynen bu yazıyordu ve tamam kutucuğu bulunuyordu tamama basıyorum normal bilgisayar çalışıyor.Sonra antivirüs prgramını devre dışı bıraktım tekrar yedeğini aldığım ntldr dosyasını C:\Users\Metin\AppData\Local\ ye kopyaladım ve bilgisayarı kapatıp tekrardan açtım sorun ortadan kalktı bilgisayar açıldığında hata vermedi. Virüs programını değiştirdim sildim norton'u kurdum ondada aynı virüs uyarısını verdi ve bu sefer yedeğinide sildi :S Pc yeniden başlatıldı artık her bilgisayar açıldığında bu hatayı veriyor.Buna bi çözüm arıyorum.Nasıl çözebiliriz. Abimin pc'sine girmiştim baktım onda var mı diye fakat onun bilgisayarında ntldr dosyası yok :S gizli klasör olarak görünüyor gizli klasörleri göster yapıyorum bakıyorum fakat yok gittik teknosa satürn ordaki pc leri dolaştım :) oralardada bulamadım ntldr dosyasını :S Artık sizlere sesleniyorum bi çare bulun şu hataya biraz araştırdım ben fakat bulamadım windows7 starter kullanıcısıym bulamadım bu dosyası pc'sinde olan ekleyebilirse çok sevinicem veya bi çözüm yolu bulursanız :( şimdiden teşk. :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crayz_metin -- 7 Ocak 2011; 20:35:31 >

• Siz öncelikli olarak harici bir zararlı yazılım temizleme aracı edinin, Combofix kurulumsuz pratik bir yazılımdır. Bu yazılım aracılığı ile taratınız, bulduğu takdirde silecektir. Herhangi bir yedekleme yapmayınız, zirâ yedeklemiş olduğunuz ''NTLDR.DLL'' dosyası bir sistem dosyasıdır, ve bu dosya ya zararlı yazılım bulaşmış ise bunu program sildikten sonra sizin onu yerine koymanız yeniden aynı döngüye sokacaktır.

Siz ''Spyware Doctor'' adlı yazılım ile ve ''Combofix'' adlı yazılım ile sisteminizi taratınız. USB Belleklerinizi ve tüm harici medya aygıtlarını sisteminizde takılı konumda bulunsun. ( Önemli verilerinizi elbette yedekleyin. ) Autorun.inf uzantılı bir virüs her birime bulaşacaktır.

Sisteminizdeki virüsleri vb. sorunları ortadan kaldırdığınızda; Başlat > Çalıştır > cmd komutunu giriniz, Windows 7/ Vista ise işletim sisteminiz ''sfc/ scannow'' komutunu giriniz ve bekleyiniz. Windows önbellek dosyalarından eksik sistem dosyalarını bu komut aracılığı ile yenilecektir. ( NTLDR.DLL ) dosyası konumunu yeniden kazanacaktır.

• Dostum o dosyaya virüs girmiş ve o dosya sistem dosyasıdır. Yapman gereken tek şey format atman gerekiyor. Ayrıca antivirüs programında NOD32 kullanmanı öneririm.
  • Spyware Doctor ve Combofix'i indirdim. Şuanda programı kuruyorum. kurup tarattıktan sonra ne yapacağım onu tam anlayamadım windows 7 kullanıyorum xp de başlat çalıştır vardı ama w7 de nsl yapıcam orasını tam anlayamadım :S
  • Arama menüsünden ''Çalıştır'' komutunu aratınız ve ''Çalıştır'' ı açıp, gereken işlemleri yukarıdaki iletimdeki gibi yapınız.
  • Spyware Doctor indirdim fakat güncelleyemedim çok ucuzn sürüyordu programı güncellemesi 64 mb fakat çok yavaş indiriyordu iptal ettim ve Combofix programını çalıştırdım. 10 - 15 dk lık bir işlem yaptı sonra yeniden başlattım ve error hatası ortadan kalktı.Son işlemi yapıym dedim başlat çalıştır komutuna sfc/ scannow yazdım fakat sfc/ windows tarafından bulunamıyor.ismi doğru yazdığınızdan emin olup yeniden deneyin dedi. sfc scannow yazdığımda ise hemen bi kutu gbi bişi açılp kpandı. birde cmd yazmayı denedim cdm yazdığımda ise bi kutu çıktı ve içinde sürüm telif hakkı c:\user\Metin gbi şeyler yazıyor. Ama şuanda problemimiz çözüldü. Şimdi benim başka bir işlem yapmam gerekiyor mu? Spyware Doctor programını yükleyip tarattırıyimi tekrar her ihtimale karşı ?
    Bu arada yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • Sorun düzeldi ise ''Spyware Doctor'' u kurmanıza gerek yok, ancak ''sfc/ scannow'' komutunu uygulamanızda fayda vardır. Çalıştır'a siz ''cmd'' komutunu girin, siyah MS-DOS ekranına ise sfc/ scannow komutunu gireceksiniz.
  • Dediğiniz gibi yaptım fakat sfc yardımcı programını kullanabilmek için konsol otorumu çalıştıran bir yönetici olmalısınız. yazısı çıktı siyah kutucukta :S
  • Denetim Masası > Kullanıcı Hesaplarından > ''Kullanıcı Hesabı Denetimini'' üstlenmelisiniz. Yönetici yetkileri sizde olmadığından bu durum oluşmuş. Kullanıcı Hesaplarına girerek bu sorunu aşabilirsiniz.
  • Şuan zaten bilgisayarda 1 tane kullanıcı hesabı var ve yönetici benim :S nasıl yapıcaz yani bunu :S
  • Resimde görüldüğü üzere oku en alta indiriniz.

NTLDR hatası lütfen  Yardımm :(
  • yaptım fakat sonuç aynı :S
  • bilgisayarı yeniden başlatıp sfc/ scannow dediğimde şu şekilde yazı çıktı.
    masaüzerinden sayfanın görüntüsünü alıp yükledim görüntüyü.

http://www.resimupload.com/ds270551240_asdasdddddd.html
  • hocam komutu yanlış giriyorsun. sfc /scannow yapcaksın. "/" işaretine dikkat et nerde olduğuna
  • scf /scannow yaptığımda ise şöyle bir yazı çıktı.

'scf' iç ya da dış komut, çalıştırabilir
    program ya da toplu iş dosyası olarak tanınmıyor

diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogulcanozugenc

hocam komutu yanlış giriyorsun. sfc /scannow yapcaksın. "/" işaretine dikkat et nerde olduğuna

"sfc /scannow"
  • sistem tarama işleminin doğrulama aşaması başlatılıyor.
    doğrulama tamamlanma miktarı %100.
    windwos kaynak koruması bütünlük ihlali ile karşılaşmadı.

taramayı yaptı ve bitti :)
    İlgilenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum biraz uğraştırdık sizleri ama :) çok sağolun.
    başka birşey kalmadı heralde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.