Şimdi Ara

NTLDR missing

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu hata cikiyor ve sisteme giremiyorum windows xp professional kullaniyorum hatadanin neden kaynaklandigini biraz arasitirdim fakat
    hardiskim 2 partion dan olusuyor C kisminda onemli bilgiler bulunuyor nasil kurtarabilirim. bilgisi olan varmi

• Bu hata dediysem konudaki hata mesaji NTLDR is missing hatasi
  • NTLDR Eksik

Yeniden Başlat Ctrl+Alt+Del

Bu duruma sebep olan muhtemel durumlar şunlar olabilir:

1. Bilgisayar boot edilemeyen bir kaynaktan açılmaya çalışılıyor olabilir. Bios'tan başlangıç durumu kontrol edilmelidir.
    2. NTLDR ve/veya NTDETECT.COM dosyaları zarar görmüş olabilir.
    3. boot.ini dosyasındaki ayarlar bozulmuş olabilir.
    4. Yeni bir harddisk sisteme eklenmiş olabilir.
    5. Harddisk Sistem tarafından algılanmıyor olabilir. Bunun için Bios'a bakılmalı.
    6. Boot sektör veya master boot kayıtları bozulmuş olabilir.
    7. İşletim sisteminiz bozulmuş olabilir (Win XP veya Win 2000)
    8. IDE kablosunda problem olabilir.

NTLDR veya NTDETECT.COM dosyasının bozulması durumunda (işletim sistemi olarak Win XP) yapılması gerekenleri anlatmaya çalışacağım:

1. Bootable Win Xp Cdsini Cd-Rom'a yerleştirin
    2. Başlangıcı Bios'tan Cd-Rom olarak gösterin
    3. Normal Windows kurulumu yapar gibi devam edin
    4. Windows Xp'nin kurulum menüsü geldiğinde Onarımı seçin (R)
    5. Kurulum ekranında karşınıza çıkan seçeneklerden "1" seçin
    6. administratör şifrenizi komut satırından girerek enter tuşuna basın.
    7. Eğer sisteminizdeki harddisk 2 partiondan oluşuyorsa C ve D gibi ve Cd-Rom da E ise, işletim sistemi de C de ise

copy e:\i386\ntldr c:\ (entera bas)
    copy e:\i386\ntdetect.com c:\ (entera bas)

8. Yukarıdaki komutları sırasıyla yazarak çalıştırdğınızda 2 tane dosyanın C'ye kopyalandığını göreceksiniz.

9. Cd'yi cd-Rom'dan çıkarın ve sistemi yeniden başlatın.

Windows'unuzun geri geldiğini göreceksiniz.

ALINTIDIR.

• başlat/çalıştıra "sfc /scannow" yazıp tamam de... xp cdsini isteyecek. cdyi tak enter a bas ve bekle. o gerisini halleder windows hasar görmüş dosyaları yenileriyle değiştirecek.
  • arkadaşlar bendede NTLDR eksik hatası veriyor ne yaptıysam olmadı.Kimi Arkadaşlarda xp kuruluma geçiyormuş ondan sonra ya problem çıkartıyor yada xp yi yeniden kuruyormuş forumlarda okuduğum kadarıyla..benimkinde ise pc ilk açılışta siyah ekranda ntldr eksik yeniden başlat ctrl+alt+del yazıyor ,

ne yaptıysam bundan ileri gidemedim. İlk BOOT olarak cd ayarlıyorum olmuyor.yine aynı hataya dönüuor. cd orjinal pcnin kendi cd si başka pc de deniyorum cd çalışıyor. cd den boot edince pc ilk açılış ekranı del vs geçtikten sonra checking boot cd-rom der demez 1 sn geçmeden not bootable deyip ntldr hatası veriyor.PC de disket sürücüsü de olmadığı için herhangi bir işlem de yapamıyorum.HDD 2 parttan oluşuyor windows c de yüklü d ise asla vazgeçemeyeceğim dosyalarla dolu kesinlikle kurtaram gerek.

boot device olarak hdd-cd rom-pxe lan ve diskette var disket girtişi olmadığı için ztn seçemiyorum. pxe lan nedir o nu da bilmiyorum.HDD ide ve sata olarak sanırım ıde net bilmiyorum hangisi hangisidir ama jumper dene şeylerden 4 yanesi hdd yi kasaya taktığımda boş kalıyor.Yaklaşık 4,5 senedir kullanıyorum böle bir sorun başıma gelmemişti..pc ye geçen hafta virüs bulaşmıştı winlogon.exe scrohts.exe hataları veriyordu regedit ve görev yöneticisini devre dışı bıraka ravmone vrüsü bulaştıydı format attıktan sonra 2-3 gün sorunsuz çalıştı virüs yine vardı ama pc normal kapattım bir daha açamadım.bios pili vs o tip şeylerle pek bağlantısı yoktur sanırım burda sizden sorunu çözme konusunda yardımlarınızı rica ediyorum..pc açılırken ilk ekranda cd-romu görüyor tsohiba vs yazıyor cd romu çıkartınca none olarak da belirtiyor.pc boot lamıyor.devicelarda cd-rom u hiç seçmeyip pxe vs yapınca floppy disk fault .....any key vs yazıyor yardım edin lütfen..sorun neredeedir

• pc markası beko bnb 363
  • quote:

Orjinalden alıntı: erkan7307

başlat/çalıştıra "sfc /scannow" yazıp tamam de... xp cdsini isteyecek. cdyi tak enter a bas ve bekle. o gerisini halleder windows hasar görmüş dosyaları yenileriyle değiştirecek.

adam XP'yi bile açamıyor sen Başlat diyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intruder -- 21 Haziran 2009; 23:41:11 >
  • Boot dosyan bozulmuş işte yapacak bişi yok...Sorunsuz çalışan başka bir pc ye bağlayıp diskteki verilerini kurtaracaksın ya da kendince 2. bir disk varsa ona xp kurup kurtaracaksın...
  • yani herhangi bir parçada sorun yoktur değilmi?

birde tekarar format attırsam sorun kaldkarmı d ye birşey olmaz sanırım
  • başka bir diske kuramıyorum cd-rom dan boot olmuyor.başka bir pc ye nasıl bağlarım ve de bir programla fln d deki verileri kurtarma şansım yokmu?
  • Büyük ihtimalle diskinde sorun yoktur...Başka bir PC ye nasıl bağlarıma gelince...Diskin ide-sata artık neyse bunu destekleyen bir anakartı olan başka bir PC ye bağlayacaksın...Birincil diski o sistemin diski,ikincil disk senin zarar gören diskin olacak.Senin diskini -basit mantıkla- harici disk takmış gibi görecek ve sende içinden istediğin veriyi kurtaracaksın...En basit yol bu arkadaşım...
  • maqician eywallah yardımın için..ama beni aşar herhalde pc ile aram iyi parçaların hangisi hangisidir onu bilmiyor hdd yi biliyorum ama diğer laptop da yer yok galiba onu takabilmek için. ide sata ayrımını da bilmiyorum çok teşekkür ederim ama yinede sana.
  • quote:

Orjinalden alıntı: QuadroFX

quote:

Orjinalden alıntı: erkan7307

başlat/çalıştıra "sfc /scannow" yazıp tamam de... xp cdsini isteyecek. cdyi tak enter a bas ve bekle. o gerisini halleder windows hasar görmüş dosyaları yenileriyle değiştirecek.

adam XP'yi bile açamıyor sen Başlat diyorsun

Haklısın kardeş dikkatimden kaçmış. Bir ara bende de bu hata oluşmasına rağmen sistem zar zor açılıyordu sorunu bu şekilde çözdüğümden aklımda böyle kalmış.

Birde nette şu şekilde bir çözüm sunmuşlar denemekte fayda var.

Yapılması gerekenler sırayla;
    1: pc yi cd den açın
    2:windows yükleme ekranında Recovery Console ‘a gelin
    3:Recovery Console da ki bunları yapın ;
    c:\windows>copy x:\i386\ntldr c:\
    c:\windows>copy x:\i386\ntdetect.com c:\
    c:\windows>copy x:\i386\ntboodd.sys c:\ (eğer win2k kullanıcısı iseniz.)
    bu dosyaları kopyaladıktan sonra bu komutları sırasıyla kullanın ;
    c:\windows>fixboot
    c:\windows>fixmbr
    c:\windows>bootcfg /rebuild
    Hala sistem düzelmedi bu işlemlerden sonra windows repair seçeneği açılacaktır.
    Oradan sisteminizden bir bilgi kaybı olmadan windows onarma işlemi yapabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.