Şimdi Ara

NTRL eksik SATA Disk gözükmüyor . . .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm dostlar. Öncelikle sunları belirteyim P4 EPOX Anakartım ve 512+256 RAM var ve 1 tane 40 lık bir tane de 250 lik SATA diskim var. Bazı zamanlarda Açılışta NTRL eksik hatası alıyorum. Disklerin power kablolarını sökerek kasaya bir daha açıp kapatıyorum. Ve bundan sonra sadece yedekleme amacıyla kullandığım 2 partitionlık SATA diskim ortadan kayboluyor. Ama windows açılıyor. Bir kaç kere daha kasa içindeki power kablolarının bağlantı şekillerini değiştirip birkaç kere daha aç kapa yapıyorum. Bu bir kaç sefer sonra sorun düzeliyor. Ama bu kabloları sök çıkardan sıkıldım. Arada da windows açıkken SATA kaybolup gidiyor yada bilgisayar kitleniyor. Sorun neden kaynaklanıyor acaba yardım edebilir misiniz hangi parçayı değiştirmem gerekiyor. Kasa?, Anakart?, SATA?,

• Oncelikli akla gelen problem yetersiz guc . PSU nun verbildigi powr ne kadar? Degistirme konusu soru isarelteri uretiyor. HDD nin power girislerinde bir sorun olabilir . disklerden birisi sorunsuz calistigina gore buyuk olasilik ile problem diger disk uzerinde. Ancak su NTRL hatasi burda karsit bir durum cikartiyor. Bunun olabilmesi icin uzerinde isletim sistemi olan diskin sistem tarfindan taninmamasi ve de boot isleminin diger HDD ye gecmis olmasi gerekiyor.

Oncelikle calisan diski farkli kablolarda teker teker dene, kablolarda sorun olmadigindan emin olduktan sonra diger disk ile denemeler devam et. Zaten burdan soylenebilecekleri gorunen o ki sen yapmis bulunmaktasin.
  • Bende sorunun psu olduğunu düşünüyordum ama yine de herkesden fikir almak istedim. Çünkü buna göre parça değişikliği yapacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.