Şimdi Ara

ntsc'i PAL'a çevirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tos kablodan bağlayacağım bir NTSC görüntüyü yine tos kablo ile PAL'a çevirmek istiyorum.
    bunu yapmak için basit bir devre varmıdır.
    yada nereden bulabilirim böyle bir devreyi.
    satılan bir alet önermeyin. kendim yapmak istiyorum.

• NTSC ve PAL sistemlerinin için renk bilgisinin nasıl kullanıldığını, çerçeve boyutu (frame size) ve çerçeve hızı (frame rate) farklarının ne olduğunu ve bunları nasıl giderebileceğini biliyor musun? Bunlar ne diyorsan şuraya bir bak:http://www.ee.surrey.ac.uk/Contrib/WorldTV/conversion.html Bunları öğrenirsen ve işaret işleme çalışıp biraz da DSP öğrenirsen bir ihtimal kendi devreni/yazılımını geliştirip "kendin" yapabilirsin.
  • PAL : 50 hz , NTSC : 60 hz hızındadır.
    pal da daha büyük görüntü yavaş,kaliteli.
    ntsc de daha hızlı görüntü (framerate) küçük görüntü vardır.
    bunları birbirine çeviren devreler piyasada var pek öyle karışık bir devreler de değiller.
    şu anda benim kullandığım hazır bir devre var bu devrede tv'ye hem tos ile hemde normal anten ucuyla bağlanma seçenekleri var. elektroniğimde o kadar iyi değil. ama bazı şeyleri biliyorum.
    benim istediğim yanlızca tos ucu kullanmak. vede bunu yapabilen bir devre.
    böyle bişide tahminimce vardır.
  • Kendin yapmaktan kastın hazır bulduğun bir devrenin PCB'sini çıkarıp yapmaksa o ayrı. Sadece 3-5 pasif devre elemanı ile bunu yapamazsın. Muhtemelen yanına birkaç direnç kapasite ile çalışacak hazır "transcoder" tümdevreleri vardır. Bunları araştırabilirsin.
  • benim kullandığım çeviricide hiç entegre kullanılmamış.
    direnç transistor vs. var entegre yok.
    entegreye bulaşirsak maliyet artar hemde zor bulunan bir entegreye benziyor.
  • Sadece pasif elemanlar ve transistör kullanarak bu iş sağlıklı yapılamaz. Renk işaretinin yeniden PAL'e göre biçimlendirilmesi, çerçeve hızı ve boyutu ayarını yapmak yukardaki linkte belirtilen sorunlar nedeni ile pek olası değil. Bu dönüşümün sağlıklı olduğu söylemek mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HYP -- 7 Mart 2006; 21:15:50 >
  • iyiki bir soru sorduk ha. hemen armut piş ağzıma düş oldu. varsa öyle bişi yardım etmenizi söyledim. başkalarına yardım etmekte bir erdemliktir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.