video kameralar hakkında pek bilgim yok, kendime göre bişeyler arıyorum, belki yurtdışından bulabilirim ancak bu sefer de NTSC sorunu çıkıyor karşıma. NTSC yi PAL a cevirebileceğim bir yöntem biliyo musunuz ya da bunu yapan bir yer?.. Herhangi bi program kullanan var mı bunun için? Anlantis adında bir program var, bir bilginiz var mı?http://www.dvfilm.com/atlantis/
ya da bildiğiniz iki formatı da destekleyen, ABDde satış yapan bir sitede bulabileceğim bir kamera?
Amerika'da her iki formatı da destekleyen demeyelim de kameraların PAL versiyonları da satılıyor, ama az bir miktar (ortalam % 10) daha pahalı oluyor. Çevirme işleriyle uğraşmayın, direkt PAL modellerini alın.
quote:
Orjinalden alıntı: Dorax
Amerika'da her iki formatı da destekleyen demeyelim de kameraların PAL versiyonları da satılıyor, ama az bir miktar (ortalam % 10) daha pahalı oluyor. Çevirme işleriyle uğraşmayın, direkt PAL modellerini alın.
bende kamera araştırıyorum,
televizyonum sadece pal destekli ancak en mantıklısı ntsc gibi...
örneğin beğendiğim canon elura 100 modeli 300 dolar civarı iken benzer özellikli mvx460 ise 450-500 dolar arası,
abd den almayı düşünüyorum, ntsc mantıklı gibi,
adobe premiere, avid, pinnacle studio gibi programlar da hazırladığım filmi pal yada ntsc çıkarabiliyorum, bir sorun görmedim,
ntsc den pal e çevirimde gözle görünür bir fark görmedim : sony trv, minidv, kore den alınma ntsc de denedim,
ayrıca tv lerin ntsc desteği sağlanması hakkında bilgisi olan yazarsa sevinirim...
teşekkürler cevaplar için,
@ogh cidden ntsc çekilmis bir filmi o programlarla pal a dönüstürünce gözle görülür bir fark olmuyor mu? TV de izledin mi? ben denemedim de o yüzden soruyorum.. kaliteliyse, o programlarla bile, kuruntu etmicem ntsc yi..
benim de aklımda elura 100 var bir motor sesi sorunu var diolar ama..