Şimdi Ara

NTSC , PAL farki ACILLLLL!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
17.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bu kameralarda ''video broadcast standard'' diye bi olay var..bu ne oluyo acaba bunun hakkinda fikir verebilecek varmi?
    benim bildigim kadariyla tv yayinlari ile ilgili bi nane .. yurt disindan bi kamera alma niyetim vardi bi kac gundur fiyatlara falan bakiyodum
    simdi giriyim interetten aliyim dedim.. ancak urun detaylarinda bu '' NTSC ve PAL'' farki oldugunu gordum bildigim kadariyla bu turkiye de PAL
    standardi gecerli.. simdi ben NTSC olan bi kamera alsam bunu evimdeki televizyonda izleyebilir miyim?
    not:evdeki televizyon b.ktan 55 ekran vestel ve PAL..

simdiden tesekkurler....

• evet pal avrupa standardıdır. ntsc ise japonyada ve amerikada kullanılır hatta bunlar da ntsc-j ve ntsc-u olarak ayrılır. pal saniyede 25 kare gösterirken ntscde bu sayı 30dur. sonuç olarak ntsc bi kamera alırsan o televizyonda çektiğin görüntüleri izleyemezsin ancak bilgisayara aktarıssan sorunun çözülür. saygılar.
  • amerika ve avrupada pal kameralarda satılır ama .çok dikkatli hatta elden almalısın kutusunun üstünde yazar pal diye
  • evindeki televizyondan izleyebilmen için öncelikle pal standardına çevirmen gerekir.. cevap için geç mi oldu yaws...
  • pal -ntsc ayarı olmayan eski tvlerde görüntü siyah beyaz olur.tv yeni ise veya sony gibi bişeyse hiç bir sorun olmaz.
  • bir yanılgı var sanırım mesela ntsc dvd kameradaki görüntü dvd playere konursa hiç bir sorun çıkmaz bu renk olayı sadece kamera av kablosu ile pal sistemine sahip tv ye bağlanırsa yaşanır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hexedemical

bir yanılgı var sanırım mesela ntsc dvd kameradaki görüntü dvd playere konursa hiç bir sorun çıkmaz bu renk olayı sadece kamera av kablosu ile pal sistemine sahip tv ye bağlanırsa yaşanır..

eski tip tvler ve av kabloları artık kullanılmadığına göre bu farkın çekimlerde bir manası da yok o zaman.
    ben kameramı ntsc ye ayarlayıp çekim yaparsam görüntüleri eski tip televizyonlar hariç heryerde izleyebilirim.
    doğru anlamışmıyım acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PAL-NTSC AYARLARI SS'Lİ
    13 yıl önce açıldı
    PAL ve FW Nedir ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: smoker_1979

quote:

bir yanılgı var sanırım mesela ntsc dvd kameradaki görüntü dvd playere konursa hiç bir sorun çıkmaz bu renk olayı sadece kamera av kablosu ile pal sistemine sahip tv ye bağlanırsa yaşanır..

eski tip tvler ve av kabloları artık kullanılmadığına göre bu farkın çekimlerde bir manası da yok o zaman.
    ben kameramı ntsc ye ayarlayıp çekim yaparsam görüntüleri eski tip televizyonlar hariç heryerde izleyebilirim.

nerden buldunuz bu konuyu da hortlattınız 5 yıl olmuş en son mesaj atılalı.
    Sorunun cevabını kendiniz vermişsiniz. Şimdiki TV ların hepsi NTSC PAL uyumlu zaten. DVD playerlar için aynı şeyi söyleyemeyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

quote:

Orijinalden alıntı: smoker_1979

quote:

nerden buldunuz bu konuyu da hortlattınız 5 yıl olmuş en son mesaj atılalı.
    Sorunun cevabını kendiniz vermişsiniz. Şimdiki TV ların hepsi NTSC PAL uyumlu zaten. DVD playerlar için aynı şeyi söyleyemeyiz.

google sağolsun
    yeni aldığım canon 650d'de NTSC/PAL seçimini yapmak için ararken buldum..
    bilgilendirme için teşekkürler

• kaliteden ödün verilirmi pal veya ntsc de
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.