Şimdi Ara

NUDO'nun sadece 51 kalori olması? (Mail atıldı) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
21.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BrKTrM

quote:

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

quote:

Bak 100gr patlamamış mısırın besin değerleri;

Protein: 94gr
    Yağ: 4.2gr
    Karbonhidrat: 72g

Topla 171gr Hesaba bak

He ya he %94'ü protein onun

Proteinin çok çeşidi vardır, et ürünlerinde falan olanla karıştırmayın.

Taş çatlasa 9 gram vardır, o kadar olduğunu bile sanmam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazdığım mail şu şekilde arkadaşlar;

Merhaba,

Ürün gamınızda bulunmakta olan "Sebzeli Nudo" ürününün besin değerlerine baktığım zaman 51 kcal ifadesini gördüm. İçinden çıkan yağ (2 gr. olduğu için 18 kcal hesaplıyorum) ile birlikte bile bahsettiğiniz kalori değeri ürününüz için çok düşük. Indomie, makarneks gibi ürünlere baktığımız zaman 330 kcal gibi bir değer görüyoruz. Sonuç olarak paket üzerinde yazan değerin yanlış olduğunu ve eğer mantıklı bir açıklama yapmazsanız gerekli kurumlara, gerekli başvuruları yapacağımı belirtmek, tüketiciyi kandırmanın suç olduğunu tekrar hatırlatmak isterim.
    Teşekkürler,
    İyi çalışmalar.
  • Ucreti nedir bunlarin hocam, nasil hazirlanir? Tam ogrenci isi gibi gozukuyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: knaqsikoloph

Ucreti nedir bunlarin hocam, nasil hazirlanir? Tam ogrenci isi gibi gozukuyor

Paketi 1 lira.

Ben suya koyup kaynatıyorum. Sonra suyunu süzüyorum.
  • Mail atman çok saçma olmuş çünkü senin hesabın tamamen yanlış...Gülmekten ölürler okurken
  • quote:

Yazdığım mail şu şekilde arkadaşlar;

Merhaba,

Ürün gamınızda bulunmakta olan "Sebzeli Nudo" ürününün besin değerlerine baktığım zaman 51 kcal ifadesini gördüm. İçinden çıkan yağ (2 gr. olduğu için 18 kcal hesaplıyorum) ile birlikte bile bahsettiğiniz kalori değeri ürününüz için çok düşük. Indomie, makarneks gibi ürünlere baktığımız zaman 330 kcal gibi bir değer görüyoruz. Sonuç olarak paket üzerinde yazan değerin yanlış olduğunu ve eğer mantıklı bir açıklama yapmazsanız gerekli kurumlara, gerekli başvuruları yapacağımı belirtmek, tüketiciyi kandırmanın suç olduğunu tekrar hatırlatmak isterim.
    Teşekkürler,
    İyi çalışmalar.

Bildigin tehdit etmissin adamlari

• indomie forever

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip.
  • quote:

Mail atman çok saçma olmuş çünkü senin hesabın tamamen yanlış...Gülmekten ölürler okurken

100 gram mısırda 94 gram protein bulan "birinin" bana akıl vermesine ihtiyacım yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: knaqsikoloph

Ucreti nedir bunlarin hocam, nasil hazirlanir? Tam ogrenci isi gibi gozukuyor

Paketi 1 lira.

Ben suya koyup kaynatıyorum. Sonra suyunu süzüyorum.

Kardeş normalde bunun suyu süzülmez, çorba gibi içilir. Yazık etme suyuna

• Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    Suyuna yazık etme yahu.
    Su kaynadıktan sonra biraz kırmızı biberle beraber malzemeleri ve erişteyi koyarsın, 2-3 dk kadar hamurun kıvamını nasıl istersen kaynar suda pişirir, derince bir kaseye boşaltılır, tercihen çubuklarla (çatalla yemesi daha zor) önce eriştesi yenir, kalan küçük parçalar çubuklarla kasede yuvarlaklar çizilerek alınır, bittiğinden emin olduktan sonra suyu kasenin kenarından yavaş yavaş içilir ve tadına doyulur.
  • Kardeş boşver gereksiz mesajları senin hesaplaman, yorumlaman ister yanlış olsun ister doğru bu şekilde ürününün takip edildiğini gören şirket gerek kalorisi, gerekse içindekilere dikkat edecektir. Sen kaloriden girmişsin olaya başka bir günde birisi çıkar ürününüzde şu madde var bu zararlı gibisinden yaklaiırsa olaya daha iyi olur. Şirket karşımızda bilinçli tüketici var der. Dikkatli olmadığımız için olan oluyor ya.. Önceden kim bunlar gdo lu, hormonlu filan diye araştırıyordu. Şimdi en azından dikkatli olunmaya başlandı.

• Rez

• Gelen cevap

Merhaba Sayın M.T

Öncelikle Nudo ürün içeriğine ve hizmet politikamıza bakıldığında tüketiciyi koruyan ve “Önce Hizmet” diyen bir şirket olduğumuzu göreceksinizdir.
    İfade ettiğiniz gibi ambalaj üzerindeki besin değerleri çok düşüktür.
    Çünkü değerler tüketime hazır ürün içinden alınan 60, 70, 100 gr ürün değerleridir.
    Yani su katarak ya da pişirerek hazırladığınız yemeğinizin içinden homojen olarak ayırdığınız bu gramajların değerleridir.

Gıda Kodeksi gereği Etikette “Besin Tablosu” bulunma zorunluluğu yoktur. Bulundurulacaksa toplam paket ürünün veya tüketime hazır ürünün değerlerinin yazılması gerekir.
    Mevcut etikette “tüketime hazır ürün”ün enerji ve besin değerleri yazılıdır. Tablodaki anlaşılmazlığı gidermek için yeni ambalaj çalışması yapılmıştır.
    Detaylı bir besin tablosu hazırlanması da hedeflenen durumun “bilgilendirmek” olduğunu göstermektedir.

Sonuç olarak besin tablosundaki enerji değeri hakkında sizin gibi dikkatli tüketicilerimize de verdiğimiz cevap olarak;
    Bardak çabuk Nudo ürünlerimiz ortalama 275 kalori
    Poşet çabuk Nudo’lar ise ortalama 300 kaloridir.

İlginize teşekkür eder; soru, görüş ve önerilerinizi her zaman bekler hayırlı günler dilerim.

Saygılarımla
    Ender TURNA
    Gıda Mühendisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 22 Ekim 2014; 19:46:03 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Bu poşet nudolar neden 1 lirayken, bardak nudolar 3 tl anlam veremiyorum
  • gıda mühendislerinin ne iş yaptığını öğrenmiş olduk bu saçma konu sayesinde. böyle işsizlerin maillerini cevaplıyorlar demek..

• quote:

Orijinalden alıntı: SanchezDirty

gıda mühendislerinin ne iş yaptığını öğrenmiş olduk bu saçma konu sayesinde. böyle işsizlerin maillerini cevaplıyorlar demek..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dt_huzurluksuz kullanıcısına yanıt
    . Senin kfa guzel mi. Bazal netabolizma denen bisey var. Bi google a yaz bakalim insan hic bisey yapmadan kac KCAL harciyomus gunluk

• Proteinin cok cesidi var amaa hammaddesi ayni. Tuglalardan yapilmis evler gibi dusun. Evler farkli ama hepsi tugla. Ettrki protein ile meyvedeki protrin ya da cikolatadaki protein ayni. 94 gr protein olamaz ayrica. İcindeki karbonhidrat oldugu icin patliyor o protein oldugu icin degil

• up bu konu ölmesin. nudonun bu kadar düşük kalorili olması bana da saçma geliyor. en azından bi 250 kalori olması lazım. ama asyalılılarda genelde bunlardan yiyorlar şişman değiller? ilginç.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.