Şimdi Ara

Nükleer Enerji ile çalışan ilk otomobil (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
5.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu ile biraz alakasız olacak. Biliyormusunuz dünyada açık denizde ölümlü tek Jet-Ski kazası Türkiyede. 2 Jet ski Antalya açıklarda çarpışmışlar. Ya bu 2 nükleer araç olsa idi çarpışan Merter E-5 te ?? LPG kadar güvenlide değiller..

quote:

Orjinalden alıntı: er_dem

çok ilginç hakkaten

izin verilmemesi ise bence yerinde bi karar kaza olduğunu bi düşünsenize Allah Korusun vallahi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cela Soylu

Konu ile biraz alakasız olacak. Biliyormusunuz dünyada açık denizde ölümlü tek Jet-Ski kazası Türkiyede. 2 Jet ski Antalya açıklarda çarpışmışlar. Ya bu 2 nükleer araç olsa idi çarpışan Merter E-5 te ?? LPG kadar güvenlide değiller..

quote:

Orjinalden alıntı: er_dem

çok ilginç hakkaten

izin verilmemesi ise bence yerinde bi karar kaza olduğunu bi düşünsenize Allah Korusun vallahi

uranyon hakkında bilgisiz olduğunuz belli

bilip bilmeden konuşuyorsunuz

bir kere uranyon deposunun et kalınlığı 6 mm dir, ayrıca patlama durumunda radyasyonu ayarlı verecek bir mekanizmaya sahiptir.

soruyorum hangi lpg deposu bu kalınlıktadır

nükleer otomobillerin güvensiz olduğu suçlaması tamamen anti uranyoncular tarafından uydurulmuş bir safsatadır.

• birden aklıma geldide..

dizele tüp takılırmı acep????
    bilmiyorum belki böylece maksimum ekonomi sağlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkes -- 23 Mart 2006; 14:06:57 >
  • Dizele tüp takılırmı takılmazmı bilmem ama dizeli fındık yağı ile çalıştırabilirsin
    quote:

Orjinalden alıntı: serkes1

birden aklıma geldide..

• Ben de discovery channel da gormustum, ABD'nin ucak gemileri nukleer enerji ile calisiyorlar, iclerinde ufak birer nukleer santral var, enerjiyi kendileri uretiyorlar, yanlis olmasin roosevelt ucak gemisinin 2047 yilina kadar gidebilecek enerjisi mevcutmus.
  • çokella nutella yada fındık ezmesi iş görürmü??
    quote:

Dizele tüp takılırmı takılmazmı bilmem ama dizeli fındık yağı ile çalıştırabilirsin
    quote:

birden aklıma geldide..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkes -- 23 Mart 2006; 14:44:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: imhotepp

Ben de discovery channel da gormustum, ABD'nin ucak gemileri nukleer enerji ile calisiyorlar, iclerinde ufak birer nukleer santral var, enerjiyi kendileri uretiyorlar, yanlis olmasin roosevelt ucak gemisinin 2047 yilina kadar gidebilecek enerjisi mevcutmus.

Evet kardeş bu nükleer enerji

• dizele de tüp takılır ama ekonomik olmaz, araç daha güçlü olur, çekişi artar.

quote:

birden aklıma geldide..

• o yakıtlar farklı tür motorları çalıştırıyor..

quote:

çokella nutella yada fındık ezmesi iş görürmü??
    quote:

Dizele tüp takılırmı takılmazmı bilmem ama dizeli fındık yağı ile çalıştırabilirsin
    quote:

birden aklıma geldide..

• quote:

o yakıtlar farklı tür motorları çalıştırıyor..

quote:

çokella nutella yada fındık ezmesi iş görürmü??
    quote:

quote:

birden aklıma geldide..

Hadi ya

Ne gibi motorlar açabilir misiniz? 2 zamanlı, önden aldırgaçlı, arkadan sallamaçlı motorlardan heralde

• valla hangi siteye baksam araba hiçbir zaman üretilmedi sadece konsept olarak kaldı yazıyor. zaten bir arabanın içinde nükleer bir reaktör kurmak pek kolay olmasa gerek.
    o değilde ruslar zamanında nükleer güçle çalışan uçak yapmışlar. ancak alet uçarken atmosfere radyoaktif buhar salıp duruyormuş o yüzden kullanmamaya karar vermişler.
  •  Nükleer Enerji ile çalışan ilk otomobil
    quote:

Jet motorlu otomobil geliyor!
    Dünyanın ilk jet motorlu seri üretim otomobili MF1 yollara çıkmak üzere.
    05.07.2005
    1221 projesi olarak anılan otomobilde 1221 HP güç üreten bir jet motoru görev yapıyor. Otomobilin Paris Havacılık Fuarı’nda tanıtılması bekleniyor. Jet motorlu otomobil yaratma fikri otomotiv dünyasında yeni bir trendin başlangıcı olarak kabul ediliyor.
    ‘50’li ve ‘70’li yıllarda Rover, Fiat gibi pek çok firma jet motorlu konseptler üzerinde çalışmıştı. Ancak hiç bir üretici bu konseptleri üretim bandına alma cesaretini gösterememişti. MF1 seri üretim ilk jet motorlu otomobil olacak. 199 adet üretilmesi planlanan aracın satış fiyatının 675 bin avro olacağı açıklanıyor.
    MF1’de kullanılacak olan jet motorunun uçaklardan farklı olarak akaryakıt istasyonlarında satılan benzin ile çalışabileceği bildiriliyor.

Link :http://arabam.milliyet.com.tr/haber.asp?PID=683&HID=27&haberID=274968

Yaw asıl bu araçlar süpermiş. Düşünsenize gaza basınca motordan nasıl bir ses çıkacagını
    Bu motorlarda rodaj varmıdır, ilk 1000km de devirli kullanmak gerekir falan. Maksimum torku hangi devirde verir

Sanayide sonradan dönüşümle bizim arabaların yanlarınada bu jet motorlardan takarlarmı acaba
    Ama jet motorlar benzinle çalışıyormuş, ona da tüp takar ucuz ucuz kullanırız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se®k@n -- 23 Mart 2006; 22:30:03 >

• Bayan doktordan satılık 1150 bg temiz muayyer LPG li jet motorlu araba
  • bu jet motorların kötü yanı, arkadan gelenleri kızartıyor

Hakkaten bunları yapan adamlar manyakmış. Sokakta yolda giden bir arabada jet motor düşünemiyorum ben. Acaba nasıl bişey olurdu.
  • Yaaa arkadaşlar siz nelerden bahsediyosunuz bu uranyum bakkalda satılan bi maddemi nasıl bulunur nasıl elde edilir maliyeti nedir
    moturu ne kadar zamanda biter motorun büyüklüğü en az ne kadar olmalıdır bunları düşünen var mı.
    Denizaltı ve uçak diyosun bu ikiside istanbulun daracacık sokaklarına girmiyo. Pekiya bu araç ne kadar gürültü yapar gökyüzünden geçen bi jet uçağının ne kadar gürültü yaptığını hepimiz biliyoruz.
    Bence önce bunların hesabı yapılmalı ben dizel araç kullanıyorum varmı başka dizel gibisi.
    Zaten dizel araç iyi olmasa taksici dolmuşçu arabasını dizel almaz.

Olay budur.
  • Orjinalden alıntı: Cela Soylu

Araştır dostum elinin altında koskoca internet nam-ı diğer arpanet var gir google'a ford nucleon yaz biraz ingilizcen varsa anlarsın olayı ..bizim mühendisler 2006 yılında ellerinde tornavida lpg montajı yaparken adamlar 58 yılında nükleer enerji ile çalışan araba yapmışlar ..

aaa bu arada bu arabayı ben dayımın arşivinde olan 80 li yıllarda basılmış bir bilim teknik dergisinde gördüm

Orjinalden alıntı: maydanoz

traş gibim geliyor

LPG kadar kafana taş düşşün senin !

• Yalan. Bu sadece bir fikirdi. Asla yapılmadı bu araba.

Bu arada hızlı cevap düğmesi neden kaldırıldı bu forumdan yau? Artık çok salak bi forum olmaya başladı burası. Mesajlarımı göster düğmesi de kaldırılmıştı...
  • Yapıldı bu araç test edildi.. bilinen sadece 1 tane...

Hatta amerikan ordusunun bir planı vardı nükleer enerji ile çalışan tanklar diye... Fakat olmadı sebebide çok büyük riskler taşıyordu bu tanklar.
    quote:

Orjinalden alıntı: nlty2000

Yalan. Bu sadece bir fikirdi. Asla yapılmadı bu araba.

Bu arada hızlı cevap düğmesi neden kaldırıldı bu forumdan yau? Artık çok salak bi forum olmaya başladı burası. Mesajlarımı göster düğmesi de kaldırılmıştı...
  • şimdi fiyat / performans olarak bakmak gerekiyor olaya

1 parça zenginleştirilmiş uranyum kaç liradir yada kaç milyon YTL dir buda önemli

anladın sen anladın ...

quote:

Evet beyler birazda bilgilenelim öğrenelim...

İlk nükleer enerji ile çalışan otomobil 2100 yılında değil 1958 yılında FORD tarafından üretildi ismide Ford NUCLEON 'du işin kötü tarafı bu araç konsept olarak üretildi ve içinde ufak bir nükleer reaktör barındırıyordu.İşin çekici tarafı küçük 1 parça uranyumla araç tam 5.000 mil gidiyordu. Bu menzil 46-61 yılları arasında üretilen uçakların menzilinden bile çok fazla idi.Herneyse ulusal güvenlik yüzünden bu aracın üretimine izin verilmedi ve ordu bu otomobilin motorunu tasarlayan ekibi süpersonic nukleer enerji ile çalışan uçaklar ve gemi,denizaltı tasarlamaları için bünyelerine aldı...

Resim için... Günümüz araclarından modern görünümü

http://www.autoweteran.gower.pl/concept/1958_Ford_Nucleon.jpg

• quote:

Benim aklıma bu arabayı her gördüğümde çizgifilm Jetgiller geliyor nedense

Birden çocukluğumu hatırladım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.