Şimdi Ara

Nükleer Enerji ile çalışan ilk otomobil (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
5.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Farketmiyor bu ülke yıllarca 1.000 lerce metreküp toprağını,kayasını vd. madenlerini cuzi meblağlara avrupaya ve amerikaya sattı. Gemilerle bunlar abd ve ing. gitti. İçinden ne çıktığını bunların kimse bilmiyor.

En son afganistandan 400 kg kadar uranyum ve toryumu abd ye nakletmişler... Bunuda afg. da bir asker arkadaş söylemişti bu miktarda sadece onların görev zamanında olmuş..

quote:

Orjinalden alıntı: Fosters

şimdi fiyat / performans olarak bakmak gerekiyor olaya

1 parça zenginleştirilmiş uranyum kaç liradir yada kaç milyon YTL dir buda önemli

anladın sen anladın ...

quote:

Orjinalden alıntı: Cela Soylu

Evet beyler birazda bilgilenelim öğrenelim...

İlk nükleer enerji ile çalışan otomobil 2100 yılında değil 1958 yılında FORD tarafından üretildi ismide Ford NUCLEON 'du işin kötü tarafı bu araç konsept olarak üretildi ve içinde ufak bir nükleer reaktör barındırıyordu.İşin çekici tarafı küçük 1 parça uranyumla araç tam 5.000 mil gidiyordu. Bu menzil 46-61 yılları arasında üretilen uçakların menzilinden bile çok fazla idi.Herneyse ulusal güvenlik yüzünden bu aracın üretimine izin verilmedi ve ordu bu otomobilin motorunu tasarlayan ekibi süpersonic nukleer enerji ile çalışan uçaklar ve gemi,denizaltı tasarlamaları için bünyelerine aldı...

Resim için... Günümüz araclarından modern görünümü

http://www.autoweteran.gower.pl/concept/1958_Ford_Nucleon.jpg

• 400 kg uranyum dediğin zenginleştirilmiş mi yoksa normalmi? zenginleştirilmemişse hiçbir anlamı yok 400kg uranyum nakletmenin. gerçi zenginleştirilmiş olsa bile pek anlamı yok ama. birde zenginleştirilmişse bile afganistanda uranyum zenginleştirme tesisi var mıydı? valla helal olsun adamlara kurmuşlarsa öyle bir tesisi.
  • Bilmiyorum detaylarını .. sadece 400 kg uranyum ve toryum dedi bunun dışında afg. yeraltı kaynakları çok daha zengin ve neler gidiyor kimse bilmiyor..
    Yanlış hatırlamıyorsam discoveryde seyretmiştim 1 gr zenginleştirilmiş uranyum 100.000 $ civarında idi..

quote:

Orjinalden alıntı: vasago

400 kg uranyum dediğin zenginleştirilmiş mi yoksa normalmi? zenginleştirilmemişse hiçbir anlamı yok 400kg uranyum nakletmenin. gerçi zenginleştirilmiş olsa bile pek anlamı yok ama. birde zenginleştirilmişse bile afganistanda uranyum zenginleştirme tesisi var mıydı? valla helal olsun adamlara kurmuşlarsa öyle bir tesisi.
  • asıl sorun iranda gizledikleri zenginleştirilmiş uranyum lar ortaya çıktığında nükleer güçlerinide görmüş olacaz.
    abd nin kaygısıda bu zaten.
    abd ing. ye en son destek rusya da katılırsa uranyumları yumurtlatırlar valla...

afganlarda tarihi hiç sorgulamıyorlarya........
  • gramı 100.000 dolar olsa bir nükleer santralin sırf yakıtı 10 larca milyar dolara patlar.

benim merak ettiğim bu nükleer güçle çalışan savaş gemilerindeki sistemi neden yolcu veya yük gemilerinde kullanmıyorlar?
  • Bu araba bizim elimize geçse ilk evvela bi tüp (LPG) atarız..
  • Turbo LPG destekli Uranyonlu araba... Tofaş Atmaca modeline düşünüyormuş
  • yeni tüplü sistemde normal bildiğin doğal gaz kullanılacakmış doğrumu..
    sen bilirsin..
    kaynak varmı???
    quote:

Turbo LPG destekli Uranyonlu araba... Tofaş Atmaca modeline düşünüyormuş
  • Nükleer enerjili araba çıkarsa sen sakın alma..Patlar falan sonra patlayan parçalar yara yapar sende..

Kara Cahil kardeşim, bilmemek değil öğrenmemek ayıp, otomotiv motoru ile uğraşırken board marker veya bistüri kullanılmaz, tornavida pense kullanılır..

Araştır dostum elinin altında koskoca internet nam-ı diğer arpanet var gir google'a ford nucleon yaz biraz ingilizcen varsa anlarsın olayı ..bizim mühendisler 2006 yılında ellerinde tornavida lpg montajı yaparken adamlar 58 yılında nükleer enerji ile çalışan araba yapmışlar ..

aaa bu arada bu arabayı ben dayımın arşivinde olan 80 li yıllarda basılmış bir bilim teknik dergisinde gördüm

Orjinalden alıntı: maydanoz

traş gibim geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxu -- 31 Mart 2006; 10:51:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: serkes1

çokella nutella yada fındık ezmesi iş görürmü??
    quote:

Dizele tüp takılırmı takılmazmı bilmem ama dizeli fındık yağı ile çalıştırabilirsin
    quote:

birden aklıma geldide..

dizele tüp takılırmı acep????
    bilmiyorum belki böylece maksimum ekonomi sağlanır.

Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlere benzemişsiniz..

• Bence bu araba üretilse de almamak lazım.
    amerika arabaya özgürlük getirmek için bombalayabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nlty2000

Yalan. Bu sadece bir fikirdi. Asla yapılmadı bu araba.

Bu arada hızlı cevap düğmesi neden kaldırıldı bu forumdan yau? Artık çok salak bi forum olmaya başladı burası. Mesajlarımı göster düğmesi de kaldırılmıştı...

katılıyorum...
  • Ne güzel biz bir şeye benziyoruz bir ağırlığımız var sen ise havagazı....

quote:

Orjinalden alıntı: maxu

quote:

çokella nutella yada fındık ezmesi iş görürmü??
    quote:

Dizele tüp takılırmı takılmazmı bilmem ama dizeli fındık yağı ile çalıştırabilirsin
    quote:

birden aklıma geldide..

dizele tüp takılırmı acep????
    bilmiyorum belki böylece maksimum ekonomi sağlanır.

Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlere benzemişsiniz..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.