Mesela ülkenin adı rusya olmasın, mesela türkiye ile en çok savaşan ve başkentine varana kadar işgal eden rusya olmasın, mesela türkiyeden sürekli toprak talep edip buralar benim diyen rusya olmasın, mesela türk askerini dimdirekt hedef alıp onlarcasını hiç düşünmeden öldüren, ve kalanları kurtarmaya giden ambulansları dahi vuran rusya hiç olmasın. bak bu saydığım ülke , bombayı koyar, her dediğimi yapacaksın yoksa dört bir yanını patlatırım daha da bir tane türk bırakmam dünyada der. ukraynayı tanımıyorum oralar hep benim diyen rusya olmasın, kendi açtığı savaşa kendi vatandaşlarından önce kırsalda yaşayan türkleri mayın eşeği gibi öne sürüp soyunu kıran rusya olmasın, önüne her mikrofon geldiğinde , atarız atom bombası haaa diyenlerce yönetilen rusya olmasın. yeter mi ? Tanımadığın adama Saysana yazacağına , sayar mısın yazmak aklına gelmediyse aileden alacağın görgün eksik kalmış demektir. |
Nükleer enerji üç katına çıkarılacak: Türkiye’nin hedefi 20 GW (2. sayfa)
-
-
Muhteşem argümanını bir de ad hominemle kuvvetlendirmek istemişsin ama sanki sana hakaret etmisim falan gibi aile terbiyesi mevzusuna girerebileceğin bi durum yok. Ben sizli bizli konuşmayı kendimle karşımdaki arasına mesafe koymak için kullanırım özellikle, tartışırken o şekilde konuşuyorsam büyük ihtimalle epey aşağı bir seviyede görüyorumdur o kişiyi, bu bana özel tabii, saçma da olabilir kulağa saçma gelebilecek bir şey zira, bilmiyorum.quote:
Orijinalden alıntı: MyleviMesela ülkenin adı rusya olmasın, mesela türkiye ile en çok savaşan ve başkentine varana kadar işgal eden rusya olmasın, mesela türkiyeden sürekli toprak talep edip buralar benim diyen rusya olmasın, mesela türk askerini dimdirekt hedef alıp onlarcasını hiç düşünmeden öldüren, ve kalanları kurtarmaya giden ambulansları dahi vuran rusya hiç olmasın.
bak bu saydığım ülke , bombayı koyar, her dediğimi yapacaksın yoksa dört bir yanını patlatırım daha da bir tane türk bırakmam dünyada der.
ukraynayı tanımıyorum oralar hep benim diyen rusya olmasın, kendi açtığı savaşa kendi vatandaşlarından önce kırsalda yaşayan türkleri mayın eşeği gibi öne sürüp soyunu kıran rusya olmasın, önüne her mikrofon geldiğinde , atarız atom bombası haaa diyenlerce yönetilen rusya olmasın.
yeter mi ? Tanımadığın adama Saysana yazacağına , sayar mısın yazmak aklına gelmediyse aileden alacağın görgün eksik kalmış demektir.
Rusya dışında nükleer için teknoloji alabileceğimiz ve aramızda bahsettiğin tarzda tarihi bir düşmanlık bulunmayan tek memleket ABD. Bize patriot satmamıştı aynı ABD dolayısıyla güvenilebilecek bir memleket olmadığı da su götürmez.
Bu arada Ukrayna savaşının sorumlusu ABD ve belli başlı NATO memleketleridir. Ukrayna'yı NATO ve/ya ABye alıp Moskova'dan kalkan herhangi bir uçağı düşürebilecek uçaksavar füzesi bataryaları koymaya çalışmamalılardı. İsrail açık açık soykırım yaparken İsrail'in yaptığı mezalimin onda birini bile yapmamış olan Rusya'yı şeytanlaştırıp İsrail'e hiçbir şey demeyen, İsrail'e vergi geliriyle soykırım için silah ve mühimmat akıtan ABDnin Rusya'daki daha iyi bir alternatif olabileceğini düşünen adama ne diyebilirim bilmiyorum, tabii aklında benim bilmediğim bize satabilecek nükleer enerji know-howı olan bir memleket varsa söyle lütfen öğreneyim ben de.
Bu arada Rusya'nın ne kadar tehlikeli bir memleket olduğunu falan biliyorum, ama işte ABD'nin iki körfez savaşında da ne korkunç insanlık suçları işlediğini de biliyorum, yani neyse ki tamamını bilmem mümkün değil ama bildiklerim yeterli.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Th rektörü için en az 60lardan beri uğraşılıyor, daha ticari olarak kullanilabilecek bir reaktõr ortaya çıkmadı. Thdan önce füzyon işi olur gibi geliyor bana hep, Stellarator diye bir sey yapmislardi mesela tecritte TOKAMAK'tan çok daha iyi olan. Başka.bir sürü arastirma var, patir patir prototipleri dusecek bunlar 10-15 seneye. Çin geçen sene çok ciddi bir basari elde etmisti mesela, kendi kendini isitan plazma isine her zamankinden daha yakin insanlik.
Aklima hep doksanlarin soğuk füzyon fetişi geliyor tabii bu konuyu konusurken, ama her türlü Th fisyonundan "daha mümkün" bu iş.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Guzel kardeşim barajlardaki sular artıyor mu azalıyor mu? Korur mu kalmadı diyorsun komur kadar pis bir şey mi var? 2024 yılında da yeni kömür santrali inşa etmeye çalışmazsın yani...
Ben nükleer santrale karşı değilim. Aksine destekliyorum. Benim anlatmak istediğim ülkenin en önemli ihtiyacını başka devletlere emanet etmenin ne kadar yanlış olduğu. Bu orduyu lağvetip savunmayı Amerikan askerlerine bırakmakla, ülkenin devlet kurumlarını başka milletlere vermekle aynı şey. Tamam gerekli bilgi tecrüben olmadığı için ilkini yapmadın neden ikinciyi hatta üçüncüyü de başkasına yaptırıyorsun. Hiç bir şey yapamıyorsun %50 %50 ortaklıkla yap bari. Bugün ülke ekonomik olarak kötü diye nasıl merkez bankasını kapatıp dolara geçmiyorsak aynı sebeple kömür santrallerini kapatıp nükleere geçemeyiz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Komur santralleri acil durumlar icin hazir bekletilir. Nükleer santral isletebilecek hale gelmeniz icin 10 sene falan eğitimli ve baskalarini egitebilecek personel yetistirmemiz gerekli. Sonrasinda da rus ekosistemine kilitli kalacagiz zaten zira amerikan ve rus santralleri farklı calisiyor. Ortaklik vs. siyasi dengeler, yapacak bir sey yoksa yoktur ama isletmenin tamamını bilenler yapmak zorunda bir sure, kelime.enin gerçek manasiyla hayati önemi var bunun...
Başlığı okurken herhalde elektriğe zam geliyor ki bu haberleri salmışlar diyordum ki 1 Ocak' ta geliyormuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 18 Kasım 2024; 15:25:55 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X