Şimdi Ara

Nükleer santrale gerek yok: Yeni algoritma yapay zekanın enerji sorununu çözüyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Türkiye'de şu an nükleer katkısı %0 ve 40 milyon kW (veya 40 GW) elektrik an be an, kesintisiz, sorunsuz üretiliyor.

Nükleer işi 40 yan dal bilime katkı sağlıyor dediniz. Bu doğru nükleer hikayesi akademik paper kalabalığı yapıyor ancak o nükleer tesisler elektrik üretmiyor.

Asıl probleme gelelim:

Duvardaki prize 2 kW elektrikli ısıtıcı taktığımda elektrik nerden geliyor?

Denedim. Mutfaktaki elektrikli aygazı açtım. 2kW vardır. 3kW'lık dikey UFO gibi bir ısıtıcım var onu açtım. Masamın altına koyduğum 2kW'lık sobayı da açtım. 7 kW cayır cayır yanıyor.

Bunun elektriği birden nerden nasıl geliyor?

Nükleer zaten yok. Havalar kapalı zaten gece vakti güneş yok. Güney marmarada sisli bir hava var. Sisli havalarda rüzgar olmaz bilirsiniz. Rüzgar yok. Marmarada baraj yok.

Geriye termik santraller kaldı. Onlar da çalışmıyor. 20 30 yıl önce açılışları yapılırken çalışıyormuş gibi algı yaratıldı.

Çalışmıyor o santraller. Çalışsa onlarla ilgili haberler cıkar. XX santralde YY sorun oldu, bakım çalışması oldu vs gibi, haberleri bile cıkmıyor.

Veya hadi çalışıyor olsunlar... Benim duvardaki prize elektrik o "göstermelik" çalışan santralden gelmiyor, gelemez. Hiç gelmedi, hiç gelmeyecek...

Cunku duvardaki prize elektrik bize gösterilen, öğretilenden başka yerde başka şekilde üretiliyor !

Elektrik, Türkiye'de de dünyada da , atmosferde her daim bulunan statik elektrik çekilerek üretiliyor.

Sonsuz kapasitans (kapasite) olduğu için herkes evinde 7kW ısıtıcı da açsa, e-aracını 150kW hızlı şarja da bağlasa işte o yüzden elektrik kesilmiyor, cunku

kaynak büyük yerden, kaynak atmosferden. Budur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.