|
Nükleer santrale gerek yok: Yeni algoritma yapay zekanın enerji sorununu çözüyor
-
-
Nükleer santrale normalde de gerek yok. Şu an Türkiye'de nükleer santral var mı? Yok. Türkiyede anlık 40 milyon kW gibi yüksek elektrik tüketimine karşın nükleer santral olmamasından kaynaklı elektrik yetmezliğ var mı? Yok. O zaman nükleer santrale gerek yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Keşke koca koca firmalar nükleer işine girmeden size bir sorsalardı. Bir de bu kararı veren yöneticilerin aslında nükleere gerek olmadığını öğrendiklerinde suratlarındaki ifadeyi görmek isterdim.
-
Heyt be yiğidim noktayı koymuş. Türkiye zaten 70 milyondu 70 milyon kalacak. 50 sene sonra da 40 milyon kW tüketecez zaten. Seçim için yapılıyor santral..
-
-
-
İddiaları doğruysa Nvidia da AMD de bunları seve seve labul edecek. Zira ürün sattığı firmaların enerji maliyetleri de sürekli artıyor. Müşterilerini ve sektörü korumak istiyorlarsa bunları yapacaklar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"Öylece kalalım, gelecek vizyonumuz yok" demek istemiş arkadaş, çok ciddi analizleri var belli ki :D
-
dünya zaten dikdörtgen. ayda uydurma bir lamba aslında. mö 1300 lerde oraya konulmuş.
çernobil dizisinden etkilenip ve de kanıtı olmayan komplo teorileriyle iş yürümez.
-
Yenilenebilir enerji kaynaklarından sonra en düşük emisyon oranına sahip tercih nükleer enerjidir. Kapatma kararı alan ülkelerin hepsi yeni proje açıklıyor.
-
Yazının ana fikrini anlamadan yorum yapılmış... Enerji tüketimi o kadar azalacak ki, eskisine ilave nükleer enerji santrali kurmaya gerek kalmayacak anlamında bir başlık atılmış. Yazının içeriğini anlamadan, sanki nükleer karşıtı imiş gibi yorum yapmış herkes. E normal tabi, kendi dilinde okuduğunu anlayamayan nadir ülkelerden biriyiz eğitim sistemimiz sayesinde... Ayrıca yazı Türkiye'den bahsetmiyor, genel anlamda yapılmış bir haber.
-
çernobil dizisini hiç izlemedim. çernobil 1970'lerde daha ilk kurulurken, 1986'da kaza süsü ile patlamış gibi yapılmak üzere kuruldu.
Sizi hatırladım, şu elektriğin kendi kendine peydah olduğunu iddia eden kişisin sen. Ben de eski bir termik santral çalışanı olarak senin şu düşünce yapına bir kere daha şaşırıyorum. Onun haricinde nükleer santral ihtiyaçtan ziyade belki siyasi nedenler ile belki nükleer teknolojiyi öğrenmek vb nedenler ile yapılıyor emin ol. Yani sırf sizi ikna etmek için bir santrale götürebilirdim, o derece...
-
eski bir termik santral çalışanı olduğunuzu söylediniz sonra sizi ikna etmek için bir santrale götürebilirdim dediniz.
Fakat sizi şehirlere dağıtılan, duvar prizine ulaşan elektriğin, çalışanı olduğunuz o termik santralde üretildiğine baştan ikna etmişler. Üstüne bir de maaş verince artık iknaniyetiniz kesinlikle değişmez.
O yüzden sizi birşeye ikna etmeye çalışmayacağım. Siz ikna olduğunuz yoldan ilerleyebilirsiniz.
:) hocam kimse beni ikna etmedi, ikna etme gibi bir çaba içine de girmedi zaten buna da gerek yok emin olun. Siz de neyin kafasını yaşıyorsunuz bilmiyorum, belki de sadece dalga geçiyorsunuz.
-
yorumunuzun küçük bir kısmı ile haklı olabilirsiniz. O da nükleerin katkısı %10 civarında. Ancak nükleer işe giriştiniz mi 40 adet yan dal bilim ile uğraşıyorsunuz. bu kısmı ile büyük katkı sağlıyor
-
Doğru, sizi kimse ikna etmedi. Santralde enerji üretiyorsunuz diye bağlanan maaş sizi ikna etti
Bu enerji işinden para kazanan ile neden birşey tartışıyorum ki? Dalga falan diyor bir de
Kafalar pırıl pırıl
-
Aynen hocam. Maaşı alıyorduk ve tüm dünyadan dönen dolapları gizliyorduk. Türbin-jeneratör kazan vs hepsi hikaye. Santrallerden çıkan kabloların uçları içeride boş. Şalt sahası göstermelik. Sırf vatandaşı kandırmak için milyar dolarlık maketler yapıyor devletler. Ama sizi tebrik ederim, büyük oyunu görüp cümle aleme ifşa ettiniz...
-
Öyle büyük bir komplo ki tüm dünyadaki tüm devletler ve mühendisler hiçbirşeyde birlik olamazken bu konuda birlik olmuş, biri bile gerçekleri sızdırmıyor :)
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Keşke koca koca firmalar nükleer işine girmeden size bir sorsalardı. Bir de bu kararı veren yöneticilerin aslında nükleere gerek olmadığını öğrendiklerinde suratlarındaki ifadeyi görmek isterdim.
|
Benzer içerikler
- gizli instagram hesabı görme
- instagram okundu bilgisi kapatma
- apple watch whatsapp
- gizli story izleme
- udf nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X