Şimdi Ara

Tesla, yapay zeka destekli tam otonom sürüşte sona geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tesla, yapay zeka destekli tam otonom sürüşte sona geldi
    Musk’ın yakın tarihli açıklamasına göre, Tesla, tam kendi kendine sürüş yapay zeka bulmacasını çözmek üzere. Şu anda son parça olan araç kontrolü üzerine çalışılıyor. Yakında Tesla arabalar otonom sürüş için hiç insana ihtiyaç duymayacak.

Ayrıca Bkz.Tesla, kilitlenen Model 3 ve Model Y direksiyonları için soruşturma altında

Tesla, seviye 4 veya 5 otonom sürüşe çok yakın

Elon Musk, geçtiğimiz ay Şangay’da düzenlenen Dünya Yapay Zeka Konferansı’nda Tesla’nın insan kontrolü olmadan tam otonom sürüşe ulaşmaya çok yakın olduğunu, yılın ilerleyen zamanlarında 4 veya 5 seviyesine geleceğini söylemişti.

Musk’ın yakın zamanda attığı tweete göre, yapay zekanın entegre edildiği tam kendi kendine sürüş özelliğinin geliştirilme aşamasında sona gelindi. Son aşama araç kontrolü olacak. Musk, sistemin elektronik beynine yapay zekanın eklenmesiyle kod satır sayısının da önemli ölçüde azalacağını belirtti.

Hatırlatma açısından, Tesla’nın sürücü yardım sistemi şu anda Seviye 2’de çünkü sorumluluk her daim sürücüde. Seviye 5 sistemi, sürücünün herhangi bir noktada kontrolü devralmasına gerek kalmadan aracı her alanda her koşulda çalıştırmasını mümkün kılıyor. Seviye 4, elektronik aksamı manuel olarak geçersiz kılma seçeneği sunuyor.

Kaynak:https://electrek.co/2023/08/02/elon-musk-tesla-working-final-piece-fsd-ai-puzzle/

• Bir ai ile bir insanın davranışları bir değil.. Ben aracın ne kadar uzakta olduğunu görüp geçebilirim çünkü karşıdaki aracın beni gördüğünü yavaslayacagini veya diğer şeritte devam edeceğini varsayabilirim.. ama tesla böyle değil arac bir km uzakta ama yola girmiyor çünkü güvenlik önlemi buna izin vermiyor..

• KaleyDeskop kullanıcısına yanıt

diyeceklerim tesla dışında seviye 5 otonom sürüş bu dediklerinizin çok ilerisinde ama muhtemelen insan faktörü yüzündne dünyanın hiçbir yerinde izin çıkmaz. lidar teknolojisi aşırı gelişti öndeki araç bir anda önünüze mal gibi kırsa bile o ihtimali de hesaplayıp santim aracın bulunduğu şeride girdiği an frene asılıyor ve nasıl oluyorsa aracı kurtarıyor. yıllardır her türlü veriyi işleyip onun sonucunda çıktı otonom 5 dedikleri halt. zaten %10'unu bu ülkeden toplasalar yeter de artar. Tesla, yapay zeka destekli tam otonom sürüşte sona geldi 

• KaleyDeskop kullanıcısına yanıt

Şu an bile bazı durumlarda insandan çok daha iyi tepkiler veriyor. Bir 50 seneye kalmadan bütün araçlar tamamen otonom olacak ve hiçbir yerde ne trafik ne de trafik kazası kalacak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.